×
academy-school-top-info
За да предпазим своите ученици и учители, обученията в Училищна Телерик Академия временно ще се провеждат онлайн.
Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Какво ново

28/09/2020

Защо да учиш дигитални науки?

Независимо дали ще избереш да се занимаваш с програмиране или да се развиваш в друга област, уменията да управляваш дигиталните технологии и да пишеш код, ще ти помогнат да си намериш перспективна и интересна работа и да се превърнеш в предпочитан специалист. Как може да стане това?

29/09/2020

Защо да учиш алгоритмично програмиране?

Чудиш се дали алгоритмичното програмиране е за теб? Юлия Димитрова е преподавател по информатика и ИТ с изключителен опит. От 20 години тя подготвя състезатели по програмиране и е обучила над 200 деца. В следващите редове тя ще ти разкаже малко повече за програмата на Училищна Телерик Академия и тайните на алгоритмичното програмиране.

06/08/2020

Ученикът учител – Цветелин Цецков

Цветелин Цецков е част от преподавателската ни мрежа в направление „Разработка на игри“ за 8-12 клас. Той е само на 19 години, но вече има зад гърба си една година опит като преподавател в родния си град. В следващите редове ще ни разкаже какво е да си едновременно учител и ученик и защо се е насочил към преподаването.

Други новини

14/06/2012
Летни уроци по програмиране в София

На 24.06.2012 г. стартира нова група за ученици от 3-ти до 6-ти клас, които ще се учат на програмиране в детската школа в София под ръководството на преподавателя от СМГ "Паисий Хилендарски" - Явор Никифоров.

16/05/2012
Школа по програмиране - Telerik Kids Academy и във вашия град?

Академията на Телерик ще стартира нови школи по програмиране в градове, в които до момента не са организирани подобни учебни центрове. Всички проактивни, отдадени преподаватели, които обичат професията си и работата с деца, са поканени да кандидатстват за ръководители на школи по програмиране за ученици от 4ти до 6ти клас, част от инициативата Telerik Kids Academy.

12/04/2012
Нинджи и супер нинджи запълниха софийската школа по програмиране

През изминалите дни - на 7 и 9 април 2012, бяха проведени състезания на Telerik Kids Академията в София, за да бъдат класирани децата в групи, по-подходящи за тяхното ниво на навлизане в новата материя. На състезанията се явиха над 150 деца от столицата, които премериха сили помежду си и се бориха да продължат във втората част от безплатното обучение по програмиране за деца (резултати от състезанието).

13/03/2012
Призови места за възпитаниците на Детската академия по програмиране

Ученици от Детската академия на Телерик завладяха първите места в националното състезание по информатика, което се проведе в Търново миналата седмица. Малчугани от школите по програмиране в Шумен, Габрово, Пловдив, Плевен, Варна, Хасково, Благоевград, Русе, Кърджали и София се събраха в старата столица, за да премерят силите си със състезатели от цялата страна.

07/03/2012
Третокласници се учат да програмират в Telerik Kids Academy

Школата на Детската академия по програмиране в София стартира с огромен успех на 04.03.2012. Повече от 300 деца проявиха желание и интерес да се занимават с компютърно програмиране и дойдоха заедно с родителите си на откриването на кръжока.

02/02/2012
Школа по програмиране в София отваря врати през март

На 4-ти март започва най-мащабната кампания за обучение на ученици от четвърти до шести клас по програмиране в София. Уроците са безплатни и ще се водят всяка неделя в една от учебните зали на Академията на Телерик (бул. "Александър Малинов" 31, Сватбен мол "Булевард").

В медиите

Darik-logo
09/09/2019
Наесен с песен: Безплатни курсове по програмиране и дигитални науки в пет училища

От началото на 2019/2020 учебна година Училищна Телерик Академия със съдействието на Община Бургас организира безплатни курсове по програмиране и дигитални науки в пет училища в Бургас.

Dnevnik Logo
27/06/2018
В края на лятото "Телерик Академия" ще приема деца за новата учебна година

Записването за новата учебна 2018/2019 година ще започне в края на лятото, това съобщиха от образователната организация, която обучава по програмиране, разработка на игри и дигитални науки. Над 1400 деца и младежи от 12 града в България получиха безплатно обучение по програмиране и дигитални технологии в "Училищната Телерик Академия" през учебната 2017/2018 г.

Economic.bg_Logo
13/09/2017
Стартира приемът за Училищната и Детска Телерик Академия 2017-2018 г.

Приемът в новия сезон на младежките инициативи по програмиране за ученици от 1-ви до 12-ти клас на Телерик Академия започна днес. Обученията са насочени към деца и младежи от цялата страна с интерес към технологиите. В рамките на тези инициативи учениците развиват логическото си мислене и креативност и се подготвят за професиите на бъдещето.

Capital_Logo
06/05/2017
Бизнесът и училищата: първи крачки

"Детската Телерик Aкадемия е един от ярките примери за силно партньорство между частния бизнес и образователната система. В началото тя попада под шапката на компанията Telerik, вече е самостоятелна организация, но продължава дейността си с пълна сила. "Инициативата осигурява достъп на деца от цялата страна до модерно, безплатно обучение по състезателно и приложно програмиране", обяснява Петър Шарков, ръководител на младежките инициативи на Телерик Aкадемия".

Karieri.bg_Logo
21/03/2017
Петър Шарков става ръководител на младежките инициативи в "Академията на Телерик"

Петър Шарков е назначен за ръководител на младежките инициативи в образователната организация в сферата на дигиталните технологии "Академията на Телерик". На новия пост той ще отговаря за младежките инициативи "Училищна академия на Телерик", "Детска академия на Телерик", както и за безплатното обучение по програмиране за деца от 1-ви до 3-ти клас в партньорство с CoderDojo.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин