Училищна Телерик Академия и Технократи обединяват усилия и заедно ще създават нови образователни програми за ученици от цяла България
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Училищна Телерик Академия и Технократи обединяват усилия и заедно ще създават образователни програми за ученици от цяла България

19/03/2024

Двете организации обединяват екипите си, за да предложат повече възможности за осигуряване на съвременно и качествено образование по дигитални науки на българските ученици 


Водещите образователни организации Училищна Телерик Академия и Технократи обединяват екипите си и заедно ще разработват качествени обучителни програми по актуални и интересни теми за учениците в цяла България.  

Telerik Academy School Team

“Обединени сме от визията да подкрепим българските ученици да развиват своите силни страни, да бъдат добри хора и успешни личности”, споделят Петър Шарков и Ивайло Бонев, ръководители на двете организации. 

Обединението позволява на Училищна Телерик Академия и Технократи да надградят опита си, да засилят ефекта от своята работа и заедно да предложат по-голямо разнообразие от възможности за  ученици, училища и учители в цялата страна.  

Petar Sharkov“Живеем в свят, който изисква нови знания, умения и постоянна адаптация. Образованието е сфера, която се променя бавно и трудно, затова и обединението на повече хора и усилия в една посока има още по-голяма стойност за положителната системна промяна, за която работим от години.”, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия. 

Ivaylo Bonev“С Училищна Телерик Академия споделяме обща визия и ценности за това как искаме да изглежда образованието в България. Голямата ни цел е заедно да подкрепим учителите и училищата в страната да отговорят на нуждите на учениците в съвременния свят и да засилят тяхното любопитство и желание за развитие.”, допълва Ивайло Бонев, изпълнителен директор на Технократи и отскоро втори изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия. 

Обединението беше анонсирано официално на събитие в края на февруари с ключовите партньори и дарители на Училищна Телерик Академия.  

Училищна Телерик Академия е лидер в провеждането на образователни програми в сферата на дигиталните технологии и програмирането за ученици от 3 до 12 клас. До момента организацията е обучила безплатно над 25 000 деца и младежи от 47 населени места в цяла България през своите школи и програми. В същото време Технократи е утвърдена организация със силен екип в създаването и преподаването на иновативни програми за ученици по роботика, електроника и зелени технологии. Организацията е създател на първия STEM шоурум в България, част от споделеното място за иновации Резонатор, и организира националното ученическо състезание за водородни автомобили вече 5 години.  

В момента двете организации работят заедно по платформа, която подкрепя училищата лесно да внедряват вече разработени и тествани образователни програми, свързани с актуални, важни и интересни теми от съвременния свят. В края на март ще бъдат анонсирани повече подробности.  
19/03/2024

Други избрани новини

28/03/2024

Образователните ни програми вече и в училище

Новата образователна платформа Буки.bg дава достъп до 15 готови цялостни програми, разработени уроци и материали, създадени от образователните организации Училищна Телерик Академия и Технократи.

22/01/2024

Учениците от всички училища в Бургас ще повишават своята дигитална грамотност през следващата учебна година

Всички 55 училища в Бургас ще повишават дигитална грамотност на своите ученици с готови обучителни програми на Училищна Телерик Академия от следващата учебна година.

13/10/2023

Strypes Group: Училищна Телерик Академия е прозорецът на следващото технологично поколение към света на компютърните науки

Strypes Group са дългогодишни партньори на Училищна Телерик Академия. През учебната 2023-2024 те подпомагат програмите в София, Пловдив и Варна, а защо за поредна година избират да са част от инициативата, разказва Ивайло Янев, Маркетинг Мениджър в компанията.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин