Нова образователна платформа подкрепя училищата да въвеждат актуални програми по дигитални науки и програмиране
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Образователните ни програми вече и в училище

28/03/2024

До 26 април училищата в страната кандидатстват за безплатен достъп до платформата Буки.bg и 15 нови програми, които да въведат през следващата учебна година 

buki.bg

Училищата в България вече могат много по-лесно да въвеждат нови програми и предмети по актуални теми като програмиране и дигитални науки за всички свои ученици. Новата образователна платформа Буки.bg дава достъп до 15 готови цялостни програми, разработени уроци и материали, създадени от образователните организации "Училищна Телерик Академия" и "Технократи".  

150 безплатни абонамента за училища в цяла България 

Всички общински и държавни училища в страната могат да кандидатстват за 150 безплатни училищни абонамента за Буки.bg и да въведат нови образователни програми още през следващата учебна година. За целта училищата трябва да попълнят формуляр за кандидатстване до 26 април на сайта www.buki.bg. 

Първите 150 училища, които попълнят формуляра, ще получат безплатен едногодишен абонамент, благодарение на дарители и партньори на "Училищна Телерик Академия" в цялата страна. Всяко училище може да избере програмите, които са най-подходящи за неговите ученици и цели.

“Качественото учебно съдържание е ключово за подобряване на образованието и изисква постоянна адаптация, за да отговоря на нуждите на учителите и учениците. Често учителите нямат времето и ресурсите да създадат нови учебни материали и програми по актуални теми, които да отговорят на интересите на учениците. Затова създадохме Буки.bg”, споделят Петър Шарков и Ивайло Бонев, изпълнителни директори на Училищна Телерик Академия. 

Как платформата помага на училищата и учениците 

Буки.bg осигурява достъп на училищата до напълно разработени авторски образователни програми с фокус върху дигитална грамотност, зелени технологии, програмиране и ключови умения за успешна реализация на учениците. Програмите могат да бъдат въведени в училище като допълнение към общообразователните предмети, като факултативни и избираеми дисциплини или извънкласни дейности и занимания по интереси. 

Платформата подкрепя училищата да въведат новите програми като осигурява всички необходими материали и полезни насоки за учителите, за да могат уроците да отговорят на нуждите и интересите на съвременните ученици. 

През учебната 2024-2025 г. ще са достъпни 15 готови програми, подходящи за ученици от III до XII клас и училища с различни профили и специалности. Програмите са разработени от експерти с опит като преподаватели и са провеждани в школи и училища в страната. Учителите споделят, че програмите са интересни и увлекателни за учениците, а материалите са добре подготвени и изискват минимална адаптация и усилия за преподаване. 

Програми Буки.bg V-VII клас

Платформата Буки.bg надгражда над 15 годишния опит на "Училищна Телерик Академия" и "Технократи" в разработването на съвременни програми, по които са обучени над 25 000 ученици в цяла България. От януари екипите на двете образователни организации работят заедно, за да засилят ефекта от своята работа и заедно да предложат по-голямо разнообразие от възможности за ученици, училища и учители в цялата страна.    

Първите училища с достъп до платформата 

Всички училища в община Бургас и в община Стара Загора ще имат пълен достъп до платформата Буки.bg от следващата учебна година. В Бургас Общината осигурява достъп до платформата като част от голям общински проект за повишаване дигиталната грамотност на учениците, а в Стара Загора инициативата е подкрепена отново от местната власт и дарители.  

За Училищна Телерик Академия и Технократи 

buki.bg създатели
"Училищна Телерик Академия" е лидер в провеждането на образователни програми в сферата на дигиталните технологии и програмирането за ученици от 3 до 12 клас. До момента организацията е обучила безплатно над 25 000 деца и младежи от 47 населени места в цяла България през своите школи и програми. В същото време "Технократи" е утвърдена организация със силен екип в създаването и преподаването на иновативни програми за ученици по роботика, електроника и зелени технологии. Организацията е създател на първия STEM шоурум в България, част от споделеното място за иновации "Резонатор", и организира националното ученическо състезание за водородни автомобили вече 5 години.    

Платформата Буки.bg се реализира благодарение на стратегическо партньорство с Фондация „Америка за България“ и с подкрепата от общини, компании, частни дарители и партньори. 

28/03/2024

Други избрани новини

19/03/2024

Училищна Телерик Академия и Технократи обединяват усилия и заедно ще създават образователни програми за ученици от цяла България

Водещите образователни организации Училищна Телерик Академия и Технократи обединяват екипите си и заедно ще разработват качествени обучителни програми по актуални и интересни теми за учениците в цяла България.

22/01/2024

Учениците от всички училища в Бургас ще повишават своята дигитална грамотност през следващата учебна година

Всички 55 училища в Бургас ще повишават дигитална грамотност на своите ученици с готови обучителни програми на Училищна Телерик Академия от следващата учебна година.

13/10/2023

Strypes Group: Училищна Телерик Академия е прозорецът на следващото технологично поколение към света на компютърните науки

Strypes Group са дългогодишни партньори на Училищна Телерик Академия. През учебната 2023-2024 те подпомагат програмите в София, Пловдив и Варна, а защо за поредна година избират да са част от инициативата, разказва Ивайло Янев, Маркетинг Мениджър в компанията.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин