Отбелязахме Европейската седмица на програмирането
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Отбелязахме Европейската седмица на програмирането

01/11/2016

Над 500 ученици се включиха в обученията ни на 22 октомври

С редица безплатни обучения на 22 октомври отбелязахме европейската седмица на програмирането в „Академията на Телерик“. Над 500 ученици от 1-ви до 12-и клас участваха в занятията на Dojo@TelerikAcademy, „Детската академия на Телерик“ и „Училищната академия на Телерик“ в София.

Тази година Европейската седмица на програмирането (EU CodeWeek) се проведе от 15 до 23 октомври. Целта на инициативата е да направи дигиталните технологии достъпни за всички по забавен и интересен начин чрез специално организирани събития в различни градове в Европа. 

По повод седмицата на програмирането за най-малките ни ученици - от 1-ви до 3-и клас – имаше допълнителна лекция на Dojo@TelerikAcademy, съвместна инициатива на „Академията на Телерик“ и CoderDojo България. В нея се включиха 60 деца, като толкова бяха и участниците в редовното занятие, което се проведе малко преди това. 

dojo@telerikacademy4339DE878540

По същото време около 200 деца от 4-ти до 6-и клас програмираха заедно с преподавателя Явор Никифоров в редовните занятия на „Детската академия на Телерик“. С огромен интерес и много желание те смело навлизат в света на разработката на компютърни игри и на алгоритмичното програмиране. Напредват бързо и всеки път ни впечатляват с приложенията, които сами създават.

telerik_kids_academy6EAAD533D8280FD361DBE096

Съботният ден не мина и без обучение за по-големите. Близо 190 ученици от 7-и до 12-и клас, половината от които живеят извън София, се включиха в първата среща от новия сезон на „Училищната академия на Телерик“. Обучението предизвика голям интерес още с обявяването си и само за няколко дни почти всички места бяха заети. По време на лекциите участниците се запознаха с основите на програмирането с TypeScript.

telerik_school_academy

01/11/2016

Други избрани новини

25/11/2016

Какво е научил Димо Чанев в „Училищна Телерик Академия“

Здравейте! Казвам се Димо, на 15 г. съм и уча в СМГ „Паисий Хилендарски“. Интересът ми към компютрите и съответно програмирането се прояви, когато бях на 10 г. За мен беше много любопитно да разбера нещо повече за работата на съвременния компютър. След две години търсене на подходящо място, в което да се обучавам, попаднах на „Училищна Телерик Академия“.

14/11/2016

Близо 1000 деца от цялата страна учат в „Детската академия на Телерик“

„Детската академия на Телерик“ стартира учебната 2016-2017 учебна година с рекорден брой ученици. Близо 1000 деца от 10 до 12 г. в 11 града в България вече се обучават безплатно на разработка на компютърни игри и алгоритмично програмиране. Вълнуваме се да споделим, че това е най-големият брой ученици в инициативата от създаването й през 2010 г. досега, като през последните няколко години за едно място в школата в София средно кандидатстват по 3 деца.

01/09/2016

Стартира приемът за новия сезон на „Детската академия на Телерик“

Радваме се да обявим, че на 1 септември започва кандидатстването за шестия сезон на безплатната ни образователна инициатива по програмиране „Детска академия на Телерик“. Всички деца от 4-ти до 6-ти клас, които проявяват интерес към технологиите, могат да кандидатстват за школите ни в 11 града в страната - София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, Кърджали, Габрово, Враца, Разград и Попово.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин