Стартира приемът за новия сезон на „Детската академия на Телерик“
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Стартира приемът за новия сезон на „Детската академия на Телерик“

01/09/2016

През учебната 2016-2017 г. инициативата ще има безплатни школи по програмиране в 11 града в страната

Радваме се да обявим, че на 1 септември започва кандидатстването за шестия сезон на безплатната ни образователна инициатива по програмиране „Детска академия на Телерик“. Всички деца от 4-ти до 6-ти клас, които проявяват интерес към технологиите, могат да кандидатстват за школите ни в 11 града в страната - София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, Кърджали, Габрово, Враца, Разград и Попово. 

Кандидатстването включва явяване на входен тест с 40 логически въпроса и с продължителност 90 минути. Не е необходима предварителна подготовка или знания по програмиране. 

Telerik_Kids_Academy

В София

Обучението в София ще започне на 1 октомври, а крайният срок за кандидатстване е 27 септември. Необходимо е децата, които искат да кандидатстват, да се регистрират. Занятията ще се провеждат в учебния център на „Академията на Телерик“ в ж. к. „Младост“ веднъж седмично през почивните дни. Приетите ученици ще се обучават в направление „Разработка на компютърни игри“ или „Алгоритмично програмиране“.   

Обучение в страната
Занятията в школите в останалите градове ще стартират в началото на октомври. Те ще се провеждат в избрани училища партньори на „Детската академия на Телерик“. Желаещите да се обучават в тях могат да се свържат директно с преподавателите в съответния град за повече информация за изискванията за прием.

За най-малките
Освен редовното обучение за ученици от 4-ти до 6-ти клас в София през новата учебна година продължават и безплатните работилници по програмиране за деца от първи до трети клас – Dojo@TelerikAcademy. Те се организират съвместно с CoderDojo България и в партньорство с Дигиталната Национална Коалиция (ДНК). Участието е единствено с регистрация на уебсайта на CoderDojo България, не се изисква кандидатстване.

01/09/2016

Други избрани новини

14/11/2016

Близо 1000 деца от цялата страна учат в „Детската академия на Телерик“

„Детската академия на Телерик“ стартира учебната 2016-2017 учебна година с рекорден брой ученици. Близо 1000 деца от 10 до 12 г. в 11 града в България вече се обучават безплатно на разработка на компютърни игри и алгоритмично програмиране. Вълнуваме се да споделим, че това е най-големият брой ученици в инициативата от създаването й през 2010 г. досега, като през последните няколко години за едно място в школата в София средно кандидатстват по 3 деца.

01/11/2016

Отбелязахме Европейската седмица на програмирането

С редица безплатни обучения на 22 октомври отбелязахме европейската седмица на програмирането в „Академията на Телерик“. Над 500 ученици от 1-ви до 12-и клас участваха в занятията на Dojo@TelerikAcademy, „Детската академия на Телерик“ и „Училищната академия на Телерик“ в София.

27/07/2016

Какво постигнахме в „Детската академия на Телерик“ през учебната 2015-2016 г.

Измина още една вълнуваща учебна година в „Детската академия на Телерик“. С много желание малките програмисти усвояваха основите на програмирането, участваха в тренировъчни и национални състезания и трупаха нови умения в една от най-бързо развиващите се области в момента – тази на дигиталните технологии. Кои бяха най-вълнуващите моменти за нашите преподаватели и ученици през учебната 2015-2016 г. – разберете от обобщението ни:

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин