Как да кандидатстваш за школа на Училищна Телерик Академия
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
How_to_Apply_Banner

Как се кандидатства за школите

Приемът за учебната 2023/2024 г. приключи.

Стъпки за кандидатстване

Choose_program_Telerik_Academy_School

1.

Избор на школа и програма

Можеш да кандидатстваш само за една школа през текущата учебна година. Видовете програми в различните възрастови групи и градове обявяваме в началото на приемната кампания през септември.

Избор на школа

В секция „Школи“ може да разгледаш всички програми за твоята възраст. Виж възможностите и избери най-удобната за теб по локация и време на провеждане.

Разгледай школите

Избор на програма

Ако за твоята възрастова група и населено място има няколко достъпни програми, разгледай описанията им, за да избереш най-подходящата. Правилният избор на програма, съобразена с твоите умения и интереси, ще ти помогне да се справиш бързо и лесно със занятията.

Registration_Telerik_Academy_School

2.

Регистрация

След като избереш школата, в която искаш да се обучаваш, можеш да започнеш своята кандидатура. При активна приемна кампания най-долу на страницата ще намериш бутон „Кандидатствай“.

Профил

 • Ако вече си кандидатствал за наши школи, използвай съществуващия си профил.
 • Ако за първи път ще подаваш кандидатура, е необходимо да се регистрираш с актуален имейл.

Всеки ученик, който иска да се обучава при нас, създава личен профил с имейл, който следи редовно. Уникалният за теб имейл ще използваш при всяко следващо кандидатстване и до края на обучението си при нас, ако бъдеш приет.

Форма за кандидатстване

Във формата ще избереш школата, за която искаш да кандидатстваш, ще попълниш своите данни за контакт и тези на родител и заедно ще подпишете декларации за съгласие с условията на обучение.

Ако попълниш формата докрай, ще достигнеш до страница с потвърждение за избраната от теб школа и линк към следващата стъпка в процеса – попълването на приемен тест. На имейл адреса, с който е направена регистрацията, ще получиш съобщение с детайлна информация за приемния тест.

Passing_entrance_test_Telerik_Academy_School

3.

Преминаване на приемен тест

Приемният тест се попълва онлайн в нашата образователна платформа. Можеш да достигнеш до него или от последна страница във формата за регистрация или от имейла, който ще получиш след успешно попълване на формата.

Приемният тест в Училищна Телерик Академия има за цел да определи участниците, които ще бъдат приети в съответната школа. Попълването на теста е необходимо условие за включване на ученика в класирането. Няма предварително определен минимален бал за прием, тъй като класирането се извършва на база на резултатите на всички кандидати за дадена школа.

Провеждане на теста

Можеш да попълниш теста в удобно за теб време, като имаш право само на един опит! Той се провежда онлайн в домашни условия, има продължителност 45 минути и максималният брой точки е 30. Времето за попълване е ограничено и е нормално да не стигне за решаване на всички задачи.

Примерни задачи

Въпросите в теста са нестандартни, логически и не са пряко свързани с познание на изучавания в училище материал за съответната възрастова група. Предварителна подготовка за теста не се очаква, защото за нас е от значение да видим как учениците естествено се справят с поставените задачи.

Ако искаш да се запознаеш с вида на въпросите, можеш да разгледаш:

Results_ranking_start _of_schools_Telerik_Academy_School

4.

Резултати, класиране и начало на школите

Класирането се извършва спрямо резултатите на всички явили се и наличните свободни места в групата, за която кандидатстват.

Резултати

Броят точки, получени на теста, ще е наличен в профила ти до един ден след като го попълниш. Той е само информативен и не е индикатор за това дали ще бъдеш приет.

Класиране и начало

Класирането за всяка школа се оповестява по имейл до две седмици след края на приемната кампания. Подробна информация за това дали си приет и кога започват занятията ще получиш от преподавателя на школата на имейла, с който си създал профила си.

Възможно е имейлът да попадне в папка „Спам“ на пощенската ти кутия. Проверявай редовно и там.

При нужда от съдействие можеш да пишеш до преподавателя на групата или екипа на Училищна Телерик Академия в София. Контакти ще намериш в страница „Школи“.

Често задавани въпроси

Избор на програма

Може да се кандидатства само за една програма с конкретен график. Разгледай какви са предлаганите обучения и избери това, което ще е от най-голям интерес за теб и в удобно за посещение времe.

Разгледай описанията на наличните програми на сайта ни.

Можеш да провериш в секция „Школи“ на нашия уебсайт като търсиш по възраст и град.

Може да разгледаш различните локации по градове и да избереш най-близкия и удобен за теб град, в който имаме школа.

Ако искаш да ни помогнеш да отворим школа в твоя град, можеш да разгледаш страницата ни „как да отворите нова школа“ или да ни пишеш на school@telerikacademy.com и ще ти разкажем повече за процеса и изискванията.

 

Информация за обученията

Обучението във всички школи на Училищна Телерик Академия е напълно безплатно.

Продължителността на обучението е 1 учебна година. Тя се равнява на 72 учебни часа.

Можеш да откриеш график и място на провеждане на занятията в секция „Школи“ на нашия уебсайт.

 

Процес по кандидатстване

 • Попълване на онлайн форма за кандидатстване;
 • Успешно преминаване на онлайн приемен тест.

В следващите въпроси можеш да намериш повече информация за процеса и насоки по кандидатстването.

Необходимо е да натиснеш бутона „Кандидатствай“, който ще намериш на повечето страници в нашия сайт. Регистрациите са отворени само при активна приемна кампания.

Всяко дете се регистрира с индивидуален имейл, който ще използва при всяко ново кандидатстване и до края на обучението си при нас, ако бъде прието.

След успешно попълване на формата за кандидатстване, на екрана ще стигнеш до стъпка „Поздравления“, съдържаща информация за избраната школа и приемен тест. На имейл адреса, с който е направена регистрацията, ще получиш съобщение с потвърждение. В него ще са прикачени условия за обучение и декларация за споделяне на лични данни.

Понякога имейлите от нас попадат в папка „Спам“ на пощенската кутия - не забравяй да проверяваш и там. Ако не си получил имейл, е необходимо да се върнеш във формата за кандидатстване и да попълниш формуляра докрай.

Приемният тест се провежда онлайн, с продължителност 45 минути и максималният брой точки е 30.

Можеш да го попълниш в удобно за теб време. Имаш право само на един опит. Веднъж стартиран, тестът продължава да тече до изтичане на определеното време. Тестовете не изискват предварителна подготовка.

 • На имейла, с който си се регистрирал, ще получиш предварителни инструкции. Прочети ги внимателно и се подготви. Изгледай видеото с демонстрация.
 • Ще ти трябват: компютър с модерна версия на операционна система (напр. Linux, Ubuntu, macOS, Windows 7 или по-нова), работещ браузър (напр. Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari, Edge или друг) и добра интернет връзка.
 • Тестът не е съвместим с мобилно устройство и не е препоръчително да го решаваш на устройство с малък дисплей.
 • Тестът е самостоятелен - при установяване на чужда намеса при решаването му, кандидатът се дисквалифицира.
 • По време на теста имаш право да използваш празни листове, чертожни инструменти (линийка, молив, гума) и калкулатор.
 • Запознай се предварително с решенията на възможни трудности при попълване на приемния тест.
 • Използването на мобилни телефони по време на теста е абсолютно забранено.
 • Увери, че си отбелязал отговори на всеки въпрос и ги провери преди да ги изпратиш.

Броят точки, получени на теста, ще е наличен в профила ти до един ден след изпита. Той е само информативен, класирането се извършва спрямо резултатите на всички явили се и наличните свободни места в групата, за която кандидатстваш. Класирането ще бъде оповестено до 20-ти октомври 2023.

Класирането ще бъде оповестено до 20-ти октомври 2023. Ще получиш информация на имейла, с който си се регистрирал в системата на Училищна Телерик Академия. Възможно е имейлите да попаднат в папка „Спам“ на твоята поща – не забравяй да провериш и там

Ще получиш имейл с детайлна информация поне няколко дни преди началото на обучението.

Другите за нас

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/donka_kapralova.jpg?sfvrsn=4488dedd_2
Донка Капралова
преподавател в Училищна Телерик Академия, гр. Габрово

Училищна Телерик Академия дава равен шанс на всички деца да развият ключови дигитални умения и знания по програмиране.

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/8-12_grade_irina_hristova.jpg?sfvrsn=9491bc1a_2
Ирина Христова
възпитаник на Училищна Телерик Академия

Обучението в Училищната Академия ми даде възможност за развитие, повече увереност, много нови приятелства и различен поглед върху процесите в ИТ сферата.

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/ahmed-hasanov-student.jpg?sfvrsn=48064931_2
Ахмед Хасанов
възпитаник на Училищна Телерик Академия, гр. Разград

Благодарение на обучението по програмиране на Училищна Телерик Академия започнах да мисля по-логически, което ме накара да преосмислям действията си.

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/kadrin-hasanov-parent.jpg?sfvrsn=150a552b_0
Кадрин Хасанов
родител на възпитаник на Училищна Телерик Академия, гр. Разград

Всички професии на бъдещето са свързани с информационните технологии, а програмирането е съществена част от тях. Благодарение на школите на Училищна Телерик Академия, през последните две години интересът на сина ми към математичката и мотивацията за постигане на отличен успех по математика се вижда много ясно. Освен това ми прави впечатление, че това му помага много и в усвояването на английския език.

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/veselin-kolev-progress.jpg?sfvrsn=3638c475_2
Веселин Колев
индивидуален дарител

Със съпругата ми мечтаем България да стане едно по-щастливо място. Вярваме, че за да стане това, трябва да инвестираме в децата на България и да ги научим, че всеки човек може да постигне всичко, стига да е готов да положи нужните усилия. Да ги научим да мечтаят смело и да знаят, че мечтите са за да бъдат преследвани. Да осъзнаят и разгърнат истинския си потенциал. Училищната Телерик Академия е инициатива, която учи децата на всичко това и на много повече. Учи ги да са отдадени, да се трудят и да използват ума си и да трупат знания за да променят света към по-добро. Заедно. Станете част и вие - всеки може да го направи, само трябва да поиска!

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/atanas-dimitrov-student.jpg?sfvrsn=8b9056f_0
Атанас Димитров
възпитаник на Училищна Телерик Академия, гр. Бургас

По време на обучението в школата по „Разработка на игри“ на Училищна Телерик Академия се научих да програмирам забавни игри с лекота. Участието в школата със сигурност ще ми помогне и за кариерното ми развитие, защото искам да стана програмист, а тук получавам основа и си улеснявам ученето на програмни езици в бъдеще.

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/violeta-nedeva_photo.jpg?sfvrsn=6d28e68e_2
Виолета Недева
Програмен директор във Фондация „Америка за България“

Познавам от първа ръка професионализма на екипа на Училищна Телерик Академия и се възхищавам от страстта, ентусиазма и целеустремеността им. Ако някой може да направи подобни първокласни обучения достъпни за десетки хиляди български деца от цялата страна, това са те. Подкрепете ги и вие!

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/julia-dimitrova-teacher.jpg?sfvrsn=e91dcfba_0
Юлия Димитрова
преподавател в Училищна Телерик Академия, гр. Варна

Подготовката на децата в програмите на Училищна Телерик Академия, в съчетание с тренировъчните състезания и проектите на учениците, повишава самочувствието и тяхната конкурентоспособност. Изгражда ги като успешни творци с увереност, че могат да се справят и с най-трудните предизвикателства в живота.

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/nancy-schiller_photo.jpg?sfvrsn=6f473d30_0
Нанси Шилър
Президент и CEO на Фондация „Америка за България“

Инвестицията в хора и програми, които ги подготвят за предизвикателствата на утрешния ден, е една от най-смислените инвестиции, която може да се направи. Подкрепяме Училищна Телерик Академия, защото сме убедени, че всеки дарен лев ще се върне многократно в икономиката на страната. Дарете и вие, за да достигнат качествените им обучения до още по-голям брой български деца!

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/vladimir-atanasov.jpg?sfvrsn=d630e1_2
Владимир Атанасов
възпитаник на Училищна Телерик Академия, гр. Враца

Обучението в Училищна Телерик Академия е на много високо ниво и съм изключително щастлив, че взех участие. Придобих много нови знания и умения, които прилагам всеки ден.

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/boris-matev-student.jpg?sfvrsn=cf88d86d_2
Борис Матев
възпитаник на Училищна Телерик Академия, гр. Габрово

Реших да се запиша в Училищната Телерик Академия, за да науча нещо ново и да се развивам в областта на информатиката. В школата научих как да правя игри с JavaScript и разбрах, че искам да се развивам като програмист. Обученията са много интересни и бих ги препоръчал на приятелите си.

  footer-school

  Благодарим Ви!

  You will receive an email from us shortly

  check
  footer-school

  Всичко ново по имейл

  Aбонирай се за месечния ни бюлетин