Как да кандидатстваш за школа на Училищна Телерик Академия
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални технологии.
Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
How_to_Apply_Banner

Как се кандидатства за школите ни

Приемната кампания за 2022-2023 учебна година ще започне през септември.

Научи първи

Стъпки за кандидатстване

Choose_program_Telerik_Academy_School

1.

Избор на школа и програма

Можеш да кандидатстваш само за една от школите ни през учебната година. При желание и интерес, следващата година можеш да кандидатстваш за друга. Имай предвид, че броят школи и видовете програми за всяка нова учебна година обявяваме в началото на приемната кампания през септември.

Избор на школа

Разгледай школите ни за твоята възрастова група и избери най-удобната за теб по място и време на провеждане.

Списъкът на школите за 2022-2023 учебна година ще публикуваме през септември 2022 г.

Разгледай школите ни

Избор на програма

Ако за твоята възрастова група и населено място има няколко достъпни програми, разгледай описанията им, за да избереш най-подходящата. Правилният избор на програма, съобразена с твоите умения и интереси, ще ти помогне да се справиш бързо и лесно със занятията.

Registration_Telerik_Academy_School

2.

Регистрация

След като избереш школата, в която искаш да се обучаваш, можеш да започнеш своята кандидатура. При активна приемна кампания най-долу на страницата ще намериш бутон „Кандидатствай“.

Профил

 • Ако вече си кандидатствал за наши школи, използвай съществуващия си профил.
 • Ако за първи път ще подаваш кандидатура, е необходимо да се регистрираш с актуален имейл.

Всеки ученик, който иска да се обучава при нас, създава личен профил с имейл, който следи редовно. Уникалният за теб имейл ще използваш при всяко следващо кандидатстване и до края на обучението си при нас, ако бъдеш приет.

Форма за кандидатстване

Във формата ще избереш школата, за която искаш да кандидатстваш, ще попълниш своите данни за контакт и тези на родител и заедно ще подпишете декларации за съгласие с условията на обучение.

Ако попълниш формата докрай, ще достигнеш до страница с потвърждение за избраната от теб школа и линк към следващата стъпка в процеса – попълването на приемен тест. На имейл адреса, с който е направена регистрацията, ще получиш съобщение с детайлна информация за приемния тест.

Повече за процеса по избор на школа и програма, създаване на профил и попълване на формата можеш да видиш във видеото ни.

Изгледай видеото

Passing_entrance_test_Telerik_Academy_School

3.

Преминаване на приемен тест

Приемният тест се попълва онлайн в нашата образователна платформа. Можеш да достигнеш до него или от последна страница във формата за регистрация или от имейла, който ще получиш след успешно попълване на формата.

Приемният тест в Училищна Телерик Академия има за цел да определи участниците, които ще бъдат приети в съответната школа. Попълването на теста е необходимо условие за включване на ученика в класирането. Няма предварително определен минимален бал за прием, тъй като класирането се извършва на база на резултатите на всички кандидати за дадена школа.

Провеждане на теста

Можеш да попълниш теста в удобно за теб време, като имаш право само на един опит! Той се провежда онлайн в домашни условия, има продължителност 45 минути и максималният брой точки е 30. Времето за попълване е ограничено и е нормално да не стигне за решаване на всички задачи.

Примерни задачи

Въпросите в теста са нестандартни, логически и не са пряко свързани с познание на изучавания в училище материал за съответната възрастова група. Предварителна подготовка за теста не се очаква, защото за нас е от значение да видим как учениците естествено се справят с поставените задачи.

Ако искаш да се запознаеш с вида на въпросите, можеш да разгледаш:

Results_ranking_start _of_schools_Telerik_Academy_School

4.

Резултати, класиране и начало на школите

Класирането се извършва спрямо резултатите на всички явили се и наличните свободни места в групата, за която кандидатстваш.

Резултати

Броят точки, получени на теста, ще е наличен в профила ти до един ден след като го попълниш. Той е само информативен и не е индикатор за това дали ще бъдеш приет.

Класиране и начало

Класирането за всяка школа се оповестява по имейл до две седмици след края на приемната кампания. Подробна информация за това дали си приет и кога започват занятията ще получиш от преподавателя на школата на имейла, с който си създал профила си.

Възможно е имейлът да попадне в папка „Спам“ на пощенската ти кутия. Проверявай редовно и там.

При нужда от съдействие можеш да пишеш до преподавателя на групата или екипа на Училищна Телерик Академия в София. Контакти ще намериш в страница „Школи“.

Заяви интерес

Често задавани въпроси

Избор на програма

Можеш да се кандидатстваш само за една програма с конкретен график в рамките на една учебна година. Разгледай какви са предлаганите обучения и избери това, което ще е най-интересно за теб и е в удобно за посещение времe.

Разгледай описанията на наличните програми на сайта ни.

Можеш да провериш в секция „Школи“ на нашия уебсайт като търсиш по възраст и град.

Може да разгледаш различните локации по градове и да избереш най-близкия и удобен за теб град, в който имаме школа.

Ако искаш да ни помогнеш да отворим школа в твоя град, можеш да разгледаш страницата ни „как да отворите нова школа“ или да ни пишеш на school@telerikacademy.com и ще ти разкажем повече за процеса и изискванията.

Обученията се провеждат в град София, в партньорство с CoderDojo Bulgaria. Ако искате да получите информация, следете уебсайта на CoderDojo Bulgaria.

 

Информация за обученията

Обучението във всички школи на Училищна Телерик Академия е напълно безплатно.

Продължителността на обучението е 1 учебна година. Тя се равнява на 72 учебни часа.

Можеш да откриеш график и място на провеждане на занятията в секция „Школи“ на нашия уебсайт.

 

Процес по кандидатстване

 • Попълване на онлайн форма за кандидатстване;
 • Успешно преминаване на онлайн приемен тест.

В следващите въпроси можеш да намериш повече информация за процеса и насоки по кандидатстването.

Необходимо е да натиснеш бутона „Кандидатствай“, който ще намериш на повечето страници в нашия сайт. Регистрациите са отворени само при активна приемна кампания.

Всяко дете се регистрира с индивидуален имейл, който ще използва при всяко ново кандидатстване и до края на обучението си при нас, ако бъде прието.

Повече за процеса по кандидатстване можеш да видиш във видеото ни.

След успешно попълване на формата за кандидатстване, на екрана ще стигнеш до стъпка „Поздравления“, съдържаща информация за избраната школа и приемен тест. На имейл адреса, с който е направена регистрацията, ще получиш съобщение с потвърждение. В него ще са прикачени условия за обучение и декларация за споделяне на лични данни.

Понякога имейлите от нас попадат в папка „Спам“ на пощенската кутия - не забравяй да проверяваш и там. Ако не си получил имейл, е необходимо да се върнеш във формата за кандидатстване и да попълниш формуляра докрай.

Приемният тест се провежда онлайн, с продължителност 45 минути и максималният брой точки е 30.

Можеш да го попълниш в удобно за теб време. Имаш право само на един опит. Веднъж стартиран, тестът продължава да тече до изтичане на определеното време. Тестовете не изискват предварителна подготовка.

 • На имейла, с който си се регистрирал, ще получиш предварителни инструкции. Прочети го внимателно и се подготви. Изгледай видеото с демонстрация.
 • Ще ти трябват: лаптоп с модерна версия на операционна система (напр. Linux, Ubuntu, macOS, Windows 7 или по-нова), работещ браузър (напр. Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari, Edge или друг) и добра интернет връзка.
 • Тестът не е съвместим с мобилно устройство и не е препоръчително да го решаваш на устройство с малък дисплей.
 • Изпитът е самостоятелен и трябва да отразява твоите размисли по въпросите.
 • По време на теста имаш право да използваш празни листове, чертожни инструменти (линийка, молив, гума) и калкулатор.
 • Запознай се предварително с решенията на възможни трудности при достъпване на приемния тест.
 • Използването на мобилни телефони по време на теста е абсолютно забранено.
 • Увери, че си отбелязал отговори на всеки въпрос и ги провери шреди да ги изпратиш.

Броят точки, получени на теста, ще е наличен в профила ти до един ден след изпита. Той е само информативен, класирането се извършва спрямо резултатите на всички явили се и наличните свободни места в групата, за която кандидатстваш. Класирането ще бъде оповестено след 10 октомври.

Класирането ще бъде оповестено след 10 октомври. Преди началото на школите ще получиш имейл с информация за формата на обучение – присъствено или онлайн; и актуален график на провеждане. Възможно е имейлите ни да попаднат в папка „Спам“ на твоята поща - не забравяй да проверяваш и там.

Ще получиш имейл с детайлна информация поне няколко дни преди началото на обучението.

Другите за нас

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/donka_kapralova.jpg?sfvrsn=4488dedd_2
Донка Капралова
преподавател в Училищна Телерик Академия, гр. Габрово

Училищна Телерик Академия дава равен шанс на всички деца да развият ключови дигитални умения и знания по програмиране.

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/8-12_grade_irina_hristova.jpg?sfvrsn=9491bc1a_2
Ирина Христова
възпитаник на Училищна Телерик Академия

Обучението в Училищната Академия ми даде възможност за развитие, повече увереност, много нови приятелства и различен поглед върху процесите в ИТ сферата.

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/ahmed-hasanov-student.jpg?sfvrsn=48064931_2
Ахмед Хасанов
възпитаник на Училищна Телерик Академия, гр. Разград

През 2019 разбрах, че в училище ще има школа по програмиране на Училищна Телерик Академия и се  записах. Благодарение на обучението започнах да мисля по-логически, което ме накара да преосмислям действията си.

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/kadrin-hasanov-parent.jpg?sfvrsn=150a552b_0
Кадрин Хасанов
родител на възпитаник на Училищна Телерик Академия, гр. Разград

Всички професии на бъдещето са свързани с информационните технологии, а програмирането е съществена част от тях. Благодарение на школите на Училищна Телерик Академия, през последните две години интересът на сина ми към математичката и мотивацията за постигане на отличен успех по математика се вижда много ясно. Освен това ми прави впечатление, че това му помага много и в усвояването на английския език.

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/veselin-kolev-progress.jpg?sfvrsn=3638c475_2
Веселин Колев
индивидуален дарител

Със съпругата ми мечтаем България да стане едно по-щастливо място. Вярваме, че за да стане това, трябва да инвестираме в децата на България и да ги научим, че всеки човек може да постигне всичко, стига да е готов да положи нужните усилия. Да ги научим да мечтаят смело и да знаят, че мечтите са за да бъдат преследвани. Да осъзнаят и разгърнат истинския си потенциал. Училищната Телерик Академия е инициатива, която учи децата на всичко това и на много повече. Учи ги да са отдадени, да се трудят и да използват ума си и да трупат знания за да променят света към по-добро. Заедно. Станете част и вие - всеки може да го направи, само трябва да поиска!

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/atanas-dimitrov-student.jpg?sfvrsn=8b9056f_0
Атанас Димитров
възпитаник на Училищна Телерик Академия, гр. Бургас

По време на обучението в школата по „Разработка на игри“ на Училищна Телерик Академия се научих да програмирам забавни игри с лекота. Участието в школата със сигурност ще ми помогне и за кариерното ми развитие, защото искам да стана програмист, а тук получавам основа и си улеснявам ученето на програмни езици в бъдеще.

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/violeta-nedeva_photo.jpg?sfvrsn=6d28e68e_2
Виолета Недева
Програмен директор във Фондация „Америка за България“

Познавам от първа ръка професионализма на екипа на Училищна Телерик Академия и се възхищавам от страстта, ентусиазма и целеустремеността им. Ако някой може да направи подобни първокласни обучения достъпни за десетки хиляди български деца от цялата страна, това са те. Подкрепете ги и вие!

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/julia-dimitrova-teacher.jpg?sfvrsn=e91dcfba_0
Юлия Димитрова
преподавател в Училищна Телерик Академия, гр. Варна

Подготовката на децата в програмите на Училищна Телерик Академия, в съчетание с тренировъчните състезания и проектите на учениците, повишава самочувствието и тяхната конкурентоспособност. Изгражда ги като успешни творци с увереност, че могат да се справят и с най-трудните предизвикателства в живота.

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/nancy-schiller_photo.jpg?sfvrsn=6f473d30_0
Нанси Шилър
Президент и CEO на Фондация „Америка за България“

Инвестицията в хора и програми, които ги подготвят за предизвикателствата на утрешния ден, е една от най-смислените инвестиции, която може да се направи. Подкрепяме Училищна Телерик Академия, защото сме убедени, че всеки дарен лев ще се върне многократно в икономиката на страната. Дарете и вие, за да достигнат качествените им обучения до още по-голям брой български деца!

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/vladimir-atanasov.jpg?sfvrsn=d630e1_2
Владимир Атанасов
възпитаник на Училищна Телерик Академия, гр. Враца

Обучението в Училищна Телерик Академия е на много високо ниво и съм изключително щастлив, че взех участие. Придобих много нови знания и умения, които прилагам всеки ден.

https://webassets.azureedge.net/images/default-source/testimonials/boris-matev-student.jpg?sfvrsn=cf88d86d_2
Борис Матев
възпитаник на Училищна Телерик Академия, гр. Габрово

Реших да се запиша в Училищната Телерик Академия, за да науча нещо ново и да се развивам в областта на информатиката. В школата научих как да правя игри с JavaScript и разбрах, че искам да се развивам като програмист. Обученията са много интересни и бих ги препоръчал на приятелите си.

  Заяви интерес

  footer-school

  Благодарим Ви!

  You will receive an email from us shortly

  check
  footer-school

  Всичко ново по имейл

  Aбонирай се за месечния ни бюлетин