Често задавани въпроси за Училищна Телерик Академия
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални технологии.
Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.

Често задавани въпроси

Избор на програма

Може да се кандидатства само за една програма с конкретен график. Разгледай какви са предлаганите обучения и избери това, което ще е от най-голям интерес за теб и в удобно за посещение времe.

Разгледай описанията на наличните програми на сайта ни и прочети насоките за родители.

Можеш да провериш в секция „Школи“ на нашия уебсайт като търсиш по възраст и град.

Може да разгледаш различните локации по градове и да избереш най-близкия и удобен за теб град, в който имаме школа.

Ако искаш да ни помогнеш да отворим школа в твоя град, можеш да разгледаш страницата ни „как да отворите нова школа“ или да ни пишеш на school@telerikacademy.com и ще ти разкажем повече за процеса и изискванията.

Обученията се провеждат в град София, в партньорство с CoderDojo Bulgaria. Ако искате да получите информация, следете уебсайта на CoderDojo Bulgaria.

 

Информация за обученията

Обучението във всички школи на Училищна Телерик Академия е напълно безплатно.

Продължителността на обучението е 1 учебна година. Тя се равнява на 100 учебни часа, в рамките на които ще преминеш 1 ниво.

Можеш да откриеш график и място на провеждане на занятията в секция „Школи“ на нашия уебсайт.

 

Процес по кандидатстване

  • Попълване на онлайн форма за кандидатстване;
  • Успешно преминаване на онлайн приемен тест.

В следващите въпроси можеш да намериш повече информация за процеса и насоки по кандидатстването.

Необходимо е да натиснеш бутона „Кандидатствай“, който ще намериш на повечето страници в нашия сайт. Регистрациите са отворени само при активна приемна кампания.

Всяко дете се регистрира с индивидуален имейл, който ще използва при всяко ново кандидатстване и до края на обучението си при нас, ако бъде прието.

Повече за процеса по кандидатстване можеш да видиш във видеото ни.

След успешно попълване на формата за кандидатстване на екрана ще стигнеш до стъпка „Поздравления“, съдържаща информация за избраната школа и приемен тест. В допълнение на имейл адреса, с който е направена регистрацията, ще получиш съобщение с потвърждение. В него ще са прикачени условия за обучение и декларация за споделяне на лични данни.

Понякога имейлите от нас попадат в папка „Спам“ на пощенската кутия - не забравяй да проверяваш и там. Ако не си получил имейл е необходимо да се върнеш във формата за кандидатстване и да попълниш формуляра докрай.

Приемният тест се провежда онлайн, с продължителност 45 минути и се състои от 30 въпроса. Може някои тестове да изглеждат по-кратки, защото имат задачи, чието условие има няколко под-въпроса.

Можеш да го попълниш в удобно за теб време. Имаш право само на един опит. Веднъж стартиран, теста продължава да тече до изтичане на определеното време. Тестовете не изискват предварителна подготовка.

Ако искаш да се запознаеш с вида на изпита и задачите в него, можеш да разгледаш примерните типове въпроси:

  • Прочети внимателно имейла с предварителни инструкции, който ще получиш на пощата, с която си се регистрирал, и се подготви. Изгледай видеото с демонстрация.
  • Ще ти трябват: лаптоп с модерна версия на операционна система (напр. Linux, Ubuntu, macOS, Windows 7 или по-нова), работещ браузър (напр. Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari, Edge или друг) и добра интернет връзка. Тестът не е съвместим с мобилно устройство и не е препоръчително да го решаваш на устройство с малък дисплей.
  • Изпитът е самостоятелен и трябва да отразява твоите размисли по въпросите.
  • По време на теста имаш право да използваш празни листове, чертожни инструменти (линийка, молив, гума) и калкулатор.
  • Запознай се предварително с решенията на възможни трудности при достъпване на приемния тест.
  • Използването на мобилни телефони по време на теста е абсолютно забранено.
  • Провери отговорите си и се увери, че си отбелязал отговор на всеки въпрос, дори и да не си сигурен, че е правилен. Завърши теста, когато си готов и го изпрати за проверка.

Броят точки, получени на теста, ще е наличен в профила ти до един ден след изпита. Той е само информативен, класирането се извършва спрямо резултатите на всички явили се и наличните свободни места в групата, за която кандидатстваш. Класирането ще бъде оповестено след 15 октомври.

Класирането ще бъде оповестено след 15 октомври. Преди началото на школите ще получиш имейл с информация за формата на обучение – присъствено или онлайн; и актуален график на провеждане. Възможно е имейлите ни да попаднат в папка „Спам“ на твоята поща - не забравяй да проверяваш и там.

Ще получиш имейл с детайлна информация поне няколко дни преди началото на обучението.

Свържете се с нас

Румяна Пенева, специалист „Партньорства и продажби“ 
Email: partnerships@telerikacademy.com
footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин