Училищна Телерик Академия през 2022 година - равносметка
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Училищна Телерик Академия през 2022 година - равносметка

29/12/2022

По традиция в края на годината идва време за равносметки. Докато очакваме с нетърпение новата година, е важно да погледнем за последно към изминалите 12 месеца, които отново бяха изпълнени с много емоции, цели, научени уроци и да насладим на постигнатото.

В следващите редове събираме някои от най-запомнящите се за нас моменти. Приятно четене!

Telerik Academy School - Digital Science 3-4 grade

Резултати от проучване на дългосрочен ефект

За да измерим ефекта от дейността си, си сътрудничихме с изследователската агенция Глобал Метрикс и Фондация "Америка за България", които организираха независима оценка за постигнатото.

Според проучването, 83% от възпитаниците на Училищна Телерик Академия, които в момента са пълнолетни, споделят, че програмата им е помогнала да осъзнаят интереса си към IT и го е засилила и подпомогнала за останалите 17%. Те посочват, че са използвали уменията и знанията, придобити по време на школите в средното (60%) и университетското образование (54%).

Освен практическите умения по програмиране (създаване на уебсайтове/ игри и др.), добавената стойност на програмите ни за учениците е, че обучението в школите на академията повишава увереността на децата при работата с компютър и интернет. Други положителни аспекти са: повишаване скоростта на учене и възприемане на информация от децата и възможността да се срещат и общуват с хора, с които имат сходни на техните интереси. Според родителите, колкото по-дълго децата им участват в школите, толкова по-положително това се отразява на развитието на специфични умения.

Виж повече в инфографиката ни

Telerik Academy School - students learning digital skills

Успешно завършване на учебна 2021-2022 година с проведени 130 школи

Близо 2 900 деца и младежи преминаха през школите ни. Нинджите се запознаха с различни аспекти на програмирането и дигиталните технологии по интересен и достъпен начин, развихриха въображението си и надградиха ключови за успеха си дигитални умения. В рамките на инициативата участниците се научиха да създават своите първи програми, уебсайтове и компютърни игри.

92% от децата споделиха, че са повишили познанията си в рамките на обучението. 

Научете повече за ефекта от програмите ни в нашата инфографика

Telerik Academy School team of teachers

Среща и обучение на преподавателите

През изминалата година разширихме мрежата си от преподаватели в страната, като тя вече наброява 100 учители. А през юни месец по традиция проведохме вълнуваща годишна среща и обучение за всички нови и настоящи трейнъри. В рамките на една седмица подготвихме и вдъхновихме преподавателската ни общност за новата учебна година, като също така им представихме всички нови важни подобрения, засягащи материалите и дигиталните инструменти, които използваме. Запознахме ги и с подобренията на модела на провеждане на школите ни, като промяната на възрастовите групи и продължителността на програмите ни.

В обученията се включиха и преподаватели от седем училища в Бургас, в които имплементираме нашите обучителни програми по "Дигитални науки", "Уеб програмиране" и "Разработка на игри". По този начин достигаме до още повече ученици, които ще имат достъп до нашите обучения.

Telerik Academy School students Shumen Digital science

Старт на учебната 2022-2023 година

На 1 септември дадохме официален старт на приемната кампания за учебната 2022-2023 в цялата страна, а още в средата на октомври стартирахме и занятия в цели 140 школи по "Алгоритмично програмиране", "Дигитални науки", "Разработка на игри" и "Уеб програмиране" в 47 населени места, като за първи път в историята на инициативата приехме над 3000 ученици.

Telerik Academy School - 12 years

Училищна Телерик Академия на 12 години

През тези 12 години екипът ни всекидневно не спира да работи в посока осигуряване на качествено образование по дигитални науки и програмиране за още повече ученици в страната.

През ноември отбелязахме рождения си ден и изпращаме годината с чувство на удовлетворение и благодарност, че променяме бъдещето на децата в България и сме част от трансформацията на българското образование и развитието на хиляди ученици, които постигат своите мечти.

Telerik Academy School awards 2022

Отличия за общите ни усилия

През ноември месец се проведоха наградите за доброволчество и позитивна промяна "Агент на промяната 2022", организирани от фондация "Сошъл Фючър".

За нас е огромна чест да бъдем сред отличените в категория "Екип", а нашият трейнър Вяра Иванова – в категория "Промяната в младите".

Telerik Academy School - students 2023

Поглед напред

Благодаря ти, че си част от общността ни! Благодарим на всички наши партньори, преподаватели и съмишленици, които се припознават в мисията ни и заедно предоставяме безплатно, качествено образование по дигитални науки и програмиране на ученици в цялата страна! Нямаме търпение да продължим да постигаме още повече цели заедно и да променим съдбите на стотици ученици в България през новата година!

Нямаме търпение за всички вълнуващи инициативи, които предстоят и гледаме смело напред към следващата година. Бъди част от всеки наш всекидневен успех като ни последваш в социалните ни мрежи.

Facebook | Instagram | LinkedIn

Пожелаваме си все така ангажирана общност и през 2023 година!

29/12/2022

Други избрани новини

12/05/2023

Над 700 души се включиха в първото издание на "Фестивал по дигитални технологии и програмиране"

На 29 април 2023 г. проведохме първото издание на фестивала ни за края на учебната година, в който взеха участие близо 250 деца от 23 населени места. Учениците демонстрираха своите над 150 дигитални разработки - компютърни игри, уеб сайтове и дигитални проекти, които са създали по време на безплатните ни обучения.

12/05/2023

euShipments: Aко искаме да имаме по–добро утре, трябва да се погрижим за образованието на децата днес

За втора поредна година euShipments са партньори на Училищна Телерик Академия и благодарение на тяхната подкрепа отваряме школи в гр. Русе. В следващите редове си говорим с Бетина Благовестова, финансов мениджър в компанията, за важността от дигитална грамотност и възможностите за развитието на младите хора.

22/12/2022

Александър Дрангажов: Няма как да образоваме дигитално грамотни деца, а да ги оставим функционално неграмотни

Днес ти споделяме нашия разговор с Александър Дрангажов, основател и изпълнителен директор на Questers. За втора поредна година компанията e наш партньор. Questers е технологична компания, която създава и интегрира ИТ екипи за своите клиенти. През последните 15 г., компанията успява да привлече десетки международни фирми и организации, които да развиват дейност в България.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин