euShipments: Aко искаме да имаме по–добро утре, трябва да се погрижим за образованието на децата днес
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

euShipments: Aко искаме да имаме по–добро утре, трябва да се погрижим за образованието на децата днес

12/05/2023

euShipments е изцяло българска логистична компания, която вече над 10 години предлага професионални фулфилмънт и куриерски услуги. Основният ѝ център e в Pyce, нo пpeз 2022 г. ĸoмпaниятa yдвoи ĸaпaцитeтa cи c нoв coбcтвeн cĸлaд в Бyдaпeщa. euShipments включва в портфолиото си цялата гама от услуги на повече от 40 от най-големите местни куриерски компании в Европа. Мрежата им обхваща над 27 европейски държави и към момента разполагат с 12 фулфилмънт центъра на стратегически точки в целият континент.

euShipments e и част от класацията 1000 най-бързо развиващи се компании в Eвропа за 2023 на Financial Times, на челна позиция сред българските компании в списъка. Компанията е партньор на Училищна Телерик Академия за втора година и осигурява една от школите в гр. Русе.

euShipment-cover

Днес ви срещаме с Бетина Благовестова - финансов мениджър в компанията, която ни споделя защо е важна дигиталната грамотност за всеки един от нас.

Защо решихте да си партнирате с Училищна Телерик Академия?

Като една отговорна към обществото компания, смело мога да кажа, че euShipments винаги е подкрепяла подобни каузи с удоволствие. Главната причина, поради която подпомагаме Училищна Телерик Академия е инвестицията в бъдещето ни – децата. Наясно сме, че ако искаме да имаме по – добро утре, трябва да се погрижим за образованието на децата днес.

Защо според вас е важно децата от ранна възраст да учат програмиране и дигитални технологии?

Живеем в изключително динамични и бързоразвиващи се времена, които изискват от нас да се усъвършенстваме непрекъснато, ако искаме да се задържим на пазара и да бъдем конкурентоспособни. Поради тази причина е необходимо да имаме основа, върху която да стъпим и която да надграждаме. Ето защо според мен не е важно, а задължително децата да бъдат дигитално грамотни и този процес да започва от ранна възраст, когато са най – любопитни и необременени от заобикалящият ги свят. Това е правилната стъпка в подготовката им за предстоящите дигитална реалност и пазар на труда.

euShipment-Betina

Каква според вас е причината за ниското ниво на дигитална грамотност в България? Как може да се промени то?

Една от най – сериозните причини за ниското ниво на дигитална грамотност според мен е незаинтересоваността на родителите и неглижирането на дигитализацията и нуждата от развитие в тази посока. На второ място бих поставила липсата на финансови средства в голяма част от семействата и на трето – малкият брой школи, които предлагат качествено и адекватно обучение.

Кои са професиите на бъдещето? И от какви качества ще имат нужда децата?

Със сигурност ще се появят професии, за които дори не предполагаме в момента, тъй като голяма част от индустриите се развиват с изключително бързи темпове, появяват се и нови такива. Смятам, че в близкото бъдеще ще се търсят изключително много специалисти в области като Виртуална реалност и Изкуствен интелект, както и Анализатори на данни.

Ако и ти искаш да подкрепиш отварянето на школи в страната през следващата учебна година, се присъедини към каузата още сега!

Ако искаш да вземеш участие в обученията на Училищна Телерик Академия, се запиши във формата ни за интерес

12/05/2023

Други избрани новини

21/07/2023

Какво постигна Училищна Телерик Академия през 2022-2023 г. [инфографика]

Над 3000 деца и младежи се запознаха с различни аспекти на програмирането и дигиталните технологии по интересен и достъпен начин, като развиха и надградиха ключови за успеха си дигитални умения. Научете повече за ефекта от програмите ни в нашата инфографика.

12/05/2023

Над 700 души се включиха в първото издание на "Фестивал по дигитални технологии и програмиране"

На 29 април 2023 г. проведохме първото издание на фестивала ни за края на учебната година, в който взеха участие близо 250 деца от 23 населени места. Учениците демонстрираха своите над 150 дигитални разработки - компютърни игри, уеб сайтове и дигитални проекти, които са създали по време на безплатните ни обучения.

29/12/2022

Училищна Телерик Академия през 2022 година - равносметка

По традиция в края на годината идва време за равносметки. Докато очакваме с нетърпение новата година, е важно да погледнем за последно към изминалите 12 месеца, които отново бяха изпълнени с много емоции, цели, научени уроци и да насладим на постигнатото.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин