Над 700 души се включиха в първото издание на „Фестивал по дигитални технологии и програмиране“
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Над 700 души се включиха в първото издание на "Фестивал по дигитални технологии и програмиране"

12/05/2023

На 29 април 2023 г. проведохме първото издание на фестивала ни за края на учебната година, в който взеха участие близо 250 деца от 23 населени места. Учениците демонстрираха своите над 150 дигитални разработки - компютърни игри, уеб сайтове и дигитални проекти, които са създали по време на безплатните ни обучения.   

TAS Fest main

По време на събитието, което се състоя в София Тех Парк, посетителите разгледаха интересните проекти на деца и младежи от 3 до 12 клас и гласуваха за най-любимите от тях. Категориите бяха разделени спрямо възрастта на учениците и типа проект. Благодарение на компании-партньори, раздадохме повече от 100 вълнуващи награди в следните категории:

  • Проект на Scratch и Microbit (3-4 клас)

  • Дигитален проект (3-4 клас)

  • Компютърна игра: начинаещи (5-7 клас)

  • Дигитален проект (5-7 клас)

  • Компютърна игра: напреднали

  • Дигитален проект (8-12 клас) и

  • Компютърна игра (8-12 клас)
  • Като част от изненадите за всички присъстващи, по време на събитието деца и посетители имаха възможност да се запознаят с талантливата изпълнителка Керана, влогърът и режисьор Крис Захариев, медик-иноваторът д-р Ваньо Везиров и Евгени Косев от Kelvin Health. Те взеха участие като специални гости и споделиха своите вдъхновяващи истории с всички участници на фестивала. 


    TAS Fest - special guest Kerana

    Фестивалът се реализира с подкрепата нa София Тех Парк, Фондация “Америка за България”, Lidl Bulgaria, Европейски Софтуерен Институт - Център Източна Европа (ЕСИ ЦИЕ), както и в партньорство с A Data Pro, Anthill, Bosch Engineering Center Sofia, Evedo, euShipments, Climb Academy, LimeChain, Nemetschek, Neterra, Progress, SiteGround, Software AG, Strypes, StorPool, Tick42, Trading 212, Walltopia Climbing Center, HP Inc. Bulgaria, Schwarz IT

    Мащабното събитие се организира по повод края на учебната година в Училищната Телерик Академия в цялата страна.

    "Щастливи сме, че тази година имахме възможност да проведем за първи път фестивал, в който да се включат ученици от цялата страна. Надяваме се това да постави основите на една прекрасна традиция. "Фестивал по дигитални технологии и програмиране" има за цел да възнагради усилията на всички дигитални създатели от школите на Училищна Телерик Академия и да вдъхнови още ученици да развият дигиталните си умения", коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия. 

    TAS Fest kid

    Ако искаш да вземеш участие в обученията на Училищна Телерик Академия, се запиши във формата ни за интерес още сега. 

    12/05/2023

    Други избрани новини

    21/08/2023

    Cargill България: Образованието е най-важната стъпка към успешна кариера

    През учебната 2022-2023 година, Cargill и Училищна Телерик Академия си партнираха за организирането и провеждането на школа във Видин, където бяха приети 33 ученика от 8 до 11 клас и се обучаваха в програмата „Уеб програмиране“.

    21/07/2023

    Какво постигна Училищна Телерик Академия през 2022-2023 г. [инфографика]

    Над 3000 деца и младежи се запознаха с различни аспекти на програмирането и дигиталните технологии по интересен и достъпен начин, като развиха и надградиха ключови за успеха си дигитални умения. Научете повече за ефекта от програмите ни в нашата инфографика.

    12/05/2023

    euShipments: Aко искаме да имаме по–добро утре, трябва да се погрижим за образованието на децата днес

    За втора поредна година euShipments са партньори на Училищна Телерик Академия и благодарение на тяхната подкрепа отваряме школи в гр. Русе. В следващите редове си говорим с Бетина Благовестова, финансов мениджър в компанията, за важността от дигитална грамотност и възможностите за развитието на младите хора.

    footer-school

    Благодарим Ви!

    You will receive an email from us shortly

    check
    footer-school

    Всичко ново по имейл

    Aбонирай се за месечния ни бюлетин