Как се справят учениците с обучението онлайн – част 2
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Как се справят учениците с обучението онлайн – част 2

27/05/2020

След като стана ясно, че дистанционното обучение ще продължи до края на учебната година и учениците няма да се върнат към традиционния присъствен формат, решихме да проверим как се отразява онлайн образованието на младежите. Какви предизвикателства срещат и как ги преодоляват те. Днес продължаваме с втора част блиц въпроси и отговори на наши ученици. Не пропускай да видиш и първата част на интервютата.

Online-school-laptop-Telerik Academy School

Какви са най-големите предизвикателства да учиш онлайн? Как се справяш с тях?

Калоян Дойчинов: Може би единственото предизвикателство е разпределението на времето. За да се справя с него, регулярно си правя графици.

Бисер Маринков: Повечето учители в училище не знаят как да използват повечето интерактивни платформи или не ги ползват по най-удобния начин. Това води до ползване на няколко платформи, което е предпоставка за стрес и неудобства.

Василена Становска: Когато учим на място и имам някакви затруднения, веднага мога да се допитам до учител и да намеря проблема. При онлайн обучението трябва сама да се справям в повечето случаи.

Никола Бенчев: Може би, са комуникацията с преподавателите и разпределянето на времето.

Desk-online-schooling-TAS

А какви са позитивите на онлайн обучението?

Калоян Дойчинов: Онлайн обучението има много позитиви. Едно от най-големите е, че имам повече време, защото не трябва да пътувам.

Никола Бенчев: Предпочитам онлайн обучението, понеже ми остава повече свободно време. Не се налага да пътувам и само от това печеля 2-3 часа на ден. Опитвам се всеки ден да се чувам със съучениците ми, за да съм сигурен, че не съм изпуснал часове, тестове или домашни и си правя график за деня.

Василена Становска: Според мен и в двата случая както присъствено, така и онлайн, научавам еднакво много неща, но при онлайн обучението предизвикателството е по-голямо.

Бисер Маринков: Ако се използват правилните платформи и по-интерактивни начини за обучение, може да е доста по-приятно и удобно от присъственото обучение.

Writing-homework-TAS

Продължаваш да се обучаваш паралелно и в Училищна Телерик Академия. Как съчетаваш ангажиментите?

Калоян Дойчинов: Сега имам повече време, което мога да инвестирам като се упражнявам и работя по проекти. Важно е, защото искам да се задълбоча в разработката на уеб приложения.

Василена Становска: В училище ни затрупват с множество домашни, но за мен занятията в школата са нещо като почивка. Когато искам да си почина от ученето, си отварям компютъра и почвам да програмирам.

Бисер Маринков: Гледам на задачите от Училищна Телерик Академия като начин да науча нещо интересно в свободното ми време след училище. Винаги съм имал интерес към света на технологиите и това е най-лесният и приятен начин да се развия в тази област.

Никола Бенчев: Нямам никакъв проблем да ги съчетавам, понеже са по-различно време.

Ако не си успял да се включиш в безплатните ни обучения по програмиране и дигитални науки тази учебна година, можеш да го направиш през следващата. Избери си програма. Заяви интерес от рано. Веднага щом отворим приема, ще получиш известие.

27/05/2020

Други избрани новини

06/08/2020

Ученикът учител – Цветелин Цецков

Цветелин Цецков е част от преподавателската ни мрежа в направление „Разработка на игри“ за 8-12 клас. Той е само на 19 години, но вече има зад гърба си една година опит като преподавател в родния си град. В следващите редове ще ни разкаже какво е да си едновременно учител и ученик и защо се е насочил към преподаването.

05/06/2020

Създаване на мисловни карти

Знаеш ли, че мозъкът обича визуалната информация? Възприема я в пъти по-лесно, запомня я по-добре и я възпроизвежда с лекота. Паметта ни е преди всичко визуална. При опит да си спомним нещо, обикновено в съзнанието ни изскача образ. Един от най-силните методи, с които да учиш и помниш по-бързо, е да си правиш мисловни карти.

21/05/2020

Преподаването онлайн - учителите споделят

COVID-19 промени за дни образователната система и традиционните методи за учене, но също така предизвиква способността ни да се адаптираме. Допитахме се до част от преподавателите в Училищна Телерик Академия за промените и уроците, вследствие на преминаването към онлайн формат. Какви са предизвикателствата и как се справят с тях? Виж какво споделиха част от тях.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин