Как се справят учениците с обучението онлайн?
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Как се справят учениците с обучението онлайн?

24/04/2020

Преди малко повече от месец цялата образователна система премина към онлайн обучение заради пандемията от COVID-19 и въведеното извънредно положение. Учениците трябваше много бързо да се нагодят към новия формат. Дали и как успяха да го направят, какви са основните предизвикателства, които срещат в училище, и как ги преодоляват? Попитахме младежите от Училищна Телерик Академия.

В серия от блиц интервюта споделяме техните отговори.

Online-studying-Telerik-Academy-School

Какви са най-големите предизвикателства да учиш онлайн? Как се справяш с тях?

Красимира Деянова: Може би най-голямото предизвикателство на онлайн обучението в училище е, че всеки учител решава персонално къде и как да провежда уроците си. Става така, че използваме поне 4 различни платформи, което води до много голямо объркване, и ми се е случвало да разбера доста късно за някое домашно, просто защото не съм видяла, че е било качено.

Румен Мойсев: Да бъдем организирани. Динамиката на ежедневието ми определено не е същата, но един от начините да се справям с това е, като винаги съм навреме пред компютъра.

Михаил Цанков: Често срещана пречка, при този вид обучение, е лошата интернет връзка, която не зависи от мен. По този начин се появява проблем да слушам, когато някой говори отсреща. 

Веселин Хрусанов: Най-голямото предизвикателство е видът обучение. Малко или много онлайн обучението изисква да имаш силна самомотивация, която на моменти е трудно да си наложи човек.

Online education at Telerik Academy School

А какви са позитивите на онлайн обучението?

Красимира Деянова: За мен е много по-удобно сама да организирам времето си и да бъда ,,независима“ , да мога когато си поискам в рамките на даден срок, да изпълня съответното задание.

Александър Павлов: По мое мнение уроците са много по-интересни онлайн.

Янаки Кръстев: Като позитив бих отбелязал спестяването на време от пътуване. Преди въвеждането на дистанционна форма ми се налагаше да пътувам по почти 40 минути, а сега не е нужно да напускам дома си.

Кристиян Цветков: Имам доста повече свободно време. Даже по мое мнение по-бързо и качествено си взимаме учебния материал.

Румен Мойсев: Много по-малко се изморявам, защото уча от вкъщи.

Studying at home online Telerik Academy School

Продължаваш да се обучаваш паралелно и в Училищна Телерик Академия. Как съчетаваш ангажиментите?

Янаки Кръстев: Като бъдещ абитуриент, приоритетите и интересите в живота ми са отдавна ясни. Желая от септември месец да следвам програмиране в Холандия и смятам, че обучението в Училищна Телерик Академия е от изключителна важност за постигането на моята цел. Обучението в Академията ми е приоритет.

Румен Мойсев:  За мен е важно да съчетавам училище и обучението си в Академията, защото искам да се науча да програмирам. Смятам, че школата по разработка на игри е правилното място. Ангажиментите си съчетавам, като преди всяко занятие съм приключил с всичко, свързано с училище. Така мога напълно да се фокусирам върху новия материал от школата.

Михаил Цанков: Програмирането е важно за мен, затова и обучението в Училищна Телерик Академия е от голямо значение. Създал съм си модел на работа, така че времето да ми стига за всичко  - домашните си за училище пиша през седмицата, а в неделя и петък уча и пиша за школата.

Красимира Деянова: За да намаля максимално натоварването, преценявам кое от заданията изисква най-много усилия и правя него първо, така че по-леките задачи да останат за по-късно. Тъй като задачите от Училищна Телерик Академия са доста интересни, мога да си позволя да ги направя по-късно през деня. В училище никой не ни показва какви са възможностите пред нас. Затова смятам, че обучението в Академията ще ми помогне да се насоча в правилната за мен посока и затова усилията си струват.

Веселин Хрусанов: Важно е за мен да продължа обучението си в школата,  за да не загубя досегашните си знания и да мога да продължа да ги развивам.

Кристиян Цветков: Занятията са приятни и са важни за мен. Също така съм на мнение, че щом съм решил да правя нещо такова, трябва да го довърша.

Александър Павлов: Лесно съчетавам ангажиментите. Важното за мен е да се развивам в това, което обичам да правя.

Борис Живков: Целта ми е да се науча сам да създавам игри и школата на Училищна Телерик Академия е точното средство за това.

За да предоставяме безплатно ИТ обучение на хиляди ученици, школите на Училищна Телерик Академия преминаха към онлайн обучение.

Ако не си успял да се включиш в обученията ни по програмиране и дигитални науки, можеш да го направиш през следващата учебна година. Избери си програма. Запиши се отрано. Веднага щом отворим приема, ще получиш известие.

24/04/2020

Други избрани новини

07/05/2020

Дигитален детокс – защо не трябва да прекаляваме с технологиите

В днешния дигитален свят ставаме все по-фокусирани и обвързани с технологиите и социалните мрежи. Това ни отваря много нови възможности – да научаваме нови неща, да се развиваме, да общуваме дори и отдалечени, но и крие опасности. Стрес, умора и претоварване с информация, са част от възможните негативни ефекти за физическото и емоционалното ти здраве.

29/04/2020

Как да използваме мозъка си по-ефективно

Чувал ли си твърдението, че хората използват само 10% от мозъчния си капацитет и ако можехме да използваме повече, щяхме да сме способни на почти всичко? В действителност това не е така. Използваме много повече от 10%, само за да функционират органите и нервната ни система. Вярно е обаче, че можем да използваме мозъка си много по-ефективно. Съществуват редица техники, които да ти помогнат да отключиш неговия потенциал.

16/04/2020

Как да търсиш ефективно информация в интернет

Днес проблем е не липсата, а прекомерното наличие на информация. Особено в условията на извънредно положение и учене онлайн е от голямо значение да можеш да отсяваш полезното. Как да намираш точно това, което търсиш, бързо и безпроблемно? Може да е предизвикателство, ако нямаш опит и познания за функциите на търсачката.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин