Незабравимо състезание по разработка на игри в Деня на детето
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Незабравимо състезание по разработка на игри в Деня на детето

04/06/2019

Game Dev Competition

Тази година отбелязахме 1 юни по още по-вълнуващ, изпълнен с много празнично настроение и приятни емоции начин. В Училищна Телерик Академия в София организирахме ежегодното състезание по разработка на игри „GameDev“ за ученици от школите ни. Те разполагаха с пет астрономически часа, за да създадат своите страхотни игри и да покажат какво са научили през годината.

Над 112 деца от общо 65 школи, преминали присъствено обучение по програмиране и разработка на игри през учебната 2018-2019 г. взеха участие в оспорваното състезание. Състезателите бяха разделени в четири категории – бял, зелен и черен нинджа колан, спрямо възрастта и нивото си на подготовка. Нинджите с най-добрите решения получиха грамоти и специални награди. А ето и кой грабна призовите места в категориите:

Бял колан (4-7 клас)

  • Първо място – Мартин Цървуланов, Пловдив
  • Второ място – Александър Илиев, София
  • Трето място – Стоян Георгиев, Враца

Зелен колан (4-7 клас)

  • Първо място – Борис Михов, София
  • Второ място – Светослав Иванов, София
  • Трето място – Любомир Илиев, София

Черен колан (4-7 клас)

  • Първо място – Ерик Адам, София
  • Второ място – Теодор Тотев, София
  • Трето място – Иван Илиев, София

Бял колан (8-12 клас)

  • Първо място – Деница Митева и Деян Стамболиев, Пловдив
  • Второ място – Николас Соури и Стелиан Кръстанов, София
  • Трето място – Павел Атанасов и Слави Резашки, София 

Състезанието се проведе по повод Деня на детето, както и края на учебната година в Училищна Телерик Академия. То помага на учениците да развият практически опит в областта на програмирането и да подобрят уменията си да реализират и презентират своите идеи.

Game Dev Competition

За втора поредна година интересът към събитието беше огромен, като този път в него се включиха ученици освен от София и от школите ни в Пловдив, Враца и Габрово. Само в рамките на ден те разработиха интерактивни, изцяло функционални игри, с които впечатлиха експертното ни жури и родителите в залата.

За Училищна Телерик Академия

Училищна Телерик Академия е най-мащабната безплатна ИТ инициатива за деца от 1-ви до 12-ти клас. Организираме безплатни обучения  по дигитални науки, програмиране и разработка на игри за ученици от всички възрасти в общо 65 групи в 15 града в България. Само през учебната 2018-2019 г. в Академията бяха записани близо 1700 деца и младежи.

Кандидатстването за следващата учебна година ще стартира в началото на есента. За да научите първи за новата ни приемна кампания, запишете се тук.

Подкрепете ни, за да продължим да развиваме програмите и да подготвяме учениците за професиите на бъдещето с качествено ИТ обучение, достъпно за всички. Станете наш съмишленик.

Telerik Academy School

04/06/2019

Други избрани новини

17/07/2019

Рекорден брой ученици в Училищна Телерик Академия през 2018-2019 г.

Вълнуваме се да споделим, че през учебната 2018-2019 г. обучихме безплатно на програмиране и дигитални технологии над 1600 деца и младежи в 67 школи в 15 града в България. Програмата е отворена за ученици от всички възрасти, а приемът за следващата учебна година ще стартира в началото на есента.

17/07/2019

Как да те приемат в един от водещите технически университети в Европа?

Николай е част от алумни клуба на Училищна Телерик Академия, а от тази учебна година е и студент в Техническия университет в Делфт. Повече за мотивацията му да се занимава с програмиране и подготовката, която му помага да се пребори за място в един от най-престижните технологични университети, може да видите в следващите редове.

26/03/2019

На гости от Босна и Херцеговина и Черна гора

През март организирахме специална работилница за 40 момичета от Босна и Херцеговина и Черна гора в Училищна Телерик Академия. Страхотната група от ученици и студенти на възраст между 17 и 22 г. посетиха България по покана на Български център на жените в технологиите (BCWT) в рамките на програмата „Female Youth 4ICT“ и бяха наши гости.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин