Рекорден брой ученици в Училищна Телерик Академия през 2018-2019 г.
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Рекорден брой ученици в Училищна Телерик Академия през 2018-2019 г.

17/07/2019

Telerik Academy School

Вълнуваме се да споделим, че през учебната 2018-2019 г. обучихме безплатно на програмиране и дигитални технологии над 1600 деца и младежи в 67 школи в 15 града в България. Програмата е отворена за ученици от всички възрасти, а приемът за следващата учебна година ще стартира в началото на есента.

Рекорден брой ученици
Броят на участниците в Училищна Телерик Академия е рекорден - с 15% ръст спрямо миналата учебна година. Учениците преминаха общо над 5700 учебни часа модерно практическо обучение по дигитални науки и програмиране. Заедно с това расте и мрежата от градове, в които се провеждат програмите. Към утвърдените вече локации се присъединиха Котел, Ловеч, Луковит и Ямбол.

Обучение без необходимост от предишни знания
Голяма част от учениците стартират без или с малко познания в областта на програмирането и дигиталните технологии. В рамките на програмата се научават да създават своите първи програми и компютърни игри, усвоят ключови дигитални умения и развиват логическото си мислене и креативност.

Според годишното ни проучване, над 65% се обучават за първи път при нас, като над 600 от тях нямат предишен опит.

Расте и интересът на момичетата към технологиите. Над 1/4 от участниците през настоящата учебна година са девойки, в сравнение с 20% през изминалата, като в 15% от групите момичетата са близо 1/2 от обучаващите се.

Работилници за 1-3 клас
Тази година над 150 деца от 1-ви до 3-ти клас участваха в интерактивните работилници по програмиране на Училищна Телерик Академия и CoderDojo България. Те се научиха да създават интересни игри, уебсайтове и приложения под менторството на опитни доброволци.

Програми за 4-7 клас
Над 1000 ученици в 4-7 клас преминаха през задълбочени обучения по алгоритмично програмиране, дигитални науки и разработка на игри в школите ни.

Обучения за 8-12 клас
Учениците от гимназиалните класове имаха възможност да изучават дигитални науки и разработка на игри. В обученията участие взеха близо 300 младежи. Междувременно възпитаниците ни завоюваха над 70% от медалите и почетните грамоти за отлично представяне на националните състезания по информатика в групите за 8-12 клас.

17/07/2019

Други избрани новини

15/08/2019

Летни занимания с Училищна Телерик Академия

В разгара на летния сезон през юли организирахме летни лагери по дигитални науки и разработка на игри за първи път в три града: Враца, Пловдив и София. Над 180 ученици имаха възможност да се докоснат до програмите ни в рамките на една седмица, да изследват света на програмирането и информационните технологии и да преценят дали искат да се развиват в тази област.

17/07/2019

Положителният ефект на Училищна Телерик Академия - инфографика

Вече близо 10 г. подготвяме следващите поколения за дигиталните професии на бъдещето с програми по алгоритмично програмиране, разработка на игри и дигитални науки. Обучили сме безплатно над 10 000 ученици досега, като през учебната 2018-2019 г. достигнахме рекордните 1600 деца в 65 школи. Научете повече за ефекта от програмите ни в нашата инфографика.

17/07/2019

Как да те приемат в един от водещите технически университети в Европа?

Николай е част от алумни клуба на Училищна Телерик Академия, а от тази учебна година е и студент в Техническия университет в Делфт. Повече за мотивацията му да се занимава с програмиране и подготовката, която му помага да се пребори за място в един от най-престижните технологични университети, може да видите в следващите редове.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин