Защо математиката е толкова важна?
×
academy-school-top-info
За да предпазим своите ученици и учители, обученията в Училищна Телерик Академия временно ще се провеждат онлайн.
Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Защо математиката е толкова важна?

29/11/2021

Защо математиката е толкова важна за всички? Тя насърчава логическото, критичното, творческото, абстрактното и пространственото мислене, способността за решаване на проблеми и дори ефективните комуникационни умения. В следващите редове ще се опитаме да запалим интереса ти към нея, като споделим някои от нейните приложения.

Math-thinking

Математиката е полезна за мозъка ти

Хората, които знаят математика, могат да използват определени области на мозъка по-надеждно и да имат по-висок обем на сивото вещество в тези части, отколкото тези, които се представят по-зле по математика. Проучванията показват, че математиката помага да подобриш когнитивните си умения.

Математиката подобрява уменията ти за решаване на проблеми

Математиците винаги са разбирали, че решаването на проблеми е основно в тяхната дисциплина, защото без проблем няма математика. Проучванията показват, че математическото мислене помага за подобряване на уменията ти за решаване на проблеми. Аналитични умения и умения за разсъждение са от съществено значение, защото ни помагат да решаваме проблеми и да търсим решения. Със знанията по математика и математически концепции ти ще разработваш по-добри системи за решаване на проблеми, научавайки как приложната математика решава проблеми от реалния свят.

Drawing

Математиката се използва във всяка учебна дисциплина

Математиката се използва и прилага в почти всяка академична дисциплина  - от квантова механика до икономика или от управление на бизнес до информационни технологии. Кариера, съсредоточена върху математиката, предоставя много възможности. Използва се за изграждане и подобряване на важна работа в областта на науката, бизнеса, финансите, производството, комуникациите и инженерството. Всички тези кариери изглеждат различни, но всяка от тях изисква силно развит набор от умения по математика.

Помага ти да разбереш света по-добре

Живеем в математически управляван и математически разбираем свят. Математически числа, фигури и модели могат да бъдат намерени навсякъде от шестоъгълни пчелни пити, направени от пчелите, до последователността на Фибоначи в шишарки, миди, дървета, цветя и листа и тн. Числото π ни помага да разберем слънцето, луната и е довело до много научни и технологични постижения.

Math kid

Помага ти да управляваш финансите си

Управлението на финанси е решаващо житейско умение, което всеки трябва да научи в днешно време. Повечето от тези умения включват математически познания. Следователно хората, които знаят математика, умеят да разпределят финансите си по-правилно.

Математиката ти помага да останеш във форма и здрав

От значение за тялото ти е какво ядеш и в какви количества. Тук математиката пак намира свое приложение като ти помага да следиш приема на калории и хранителни вещества, за да останеш здрав.

Математиката осигурява ефективен начин за изграждане и насърчаване на логически разсъждения и критично мислене. В допълнение, математическите знания играят решаваща роля за разбирането на съдържанието на други учебни предмети като наука и дори музика и изкуство. Успяхме ли да върнем любовта ти към математиката?

Заяви интерес за школите ни през следващата учебна година тук.

29/11/2021

Други избрани новини

20/12/2021

Училищна Телерик Академия през 2021 година

Изминалата 2021 година беше изключително динамична, но и изпълнена с успехи. За последните 12 месеца разширихме мащаба на дейността си и намерихме още повече съмишленици. В контекста на пандемията, занятията в школите ни се проведоха онлайн и екипът ни работи неуморно, за да се уверим, че занятията и съпътстващите дейности преминават безпроблемно.

23/11/2021

11 съвета за кариера в софтуерното инженерство

За напълно начинаещ, програмирането може да бъде предизвикателно, затова в тази статия ще изброим стъпките, които да предприемеш, за да придобиеш нужните умения и да стартираш развитието си в света на софтуерното инженерство.

14/10/2021

5 ползи от обучението по разработка на игри

Курсовете по разработка на игри могат да са единствено от полза, особено ако преди това сме успели да им изградим здравословни навици далеч от екрана. Приятелите ни от prepodavame.bg подготвиха страхотна статия за 5 от най-ключовите умения, които учениците изграждат благодарение на подобни курсове. Виж кои са те

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин