Защо математиката е толкова важна?
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Защо математиката е толкова важна?

29/11/2021

Защо математиката е толкова важна за всички? Тя насърчава логическото, критичното, творческото, абстрактното и пространственото мислене, способността за решаване на проблеми и дори ефективните комуникационни умения. В следващите редове ще се опитаме да запалим интереса ти към нея, като споделим някои от нейните приложения.

Math-thinking

Математиката е полезна за мозъка ти

Хората, които знаят математика, могат да използват определени области на мозъка по-надеждно и да имат по-висок обем на сивото вещество в тези части, отколкото тези, които се представят по-зле по математика. Проучванията показват, че математиката помага да подобриш когнитивните си умения.

Математиката подобрява уменията ти за решаване на проблеми

Математиците винаги са разбирали, че решаването на проблеми е основно в тяхната дисциплина, защото без проблем няма математика. Проучванията показват, че математическото мислене помага за подобряване на уменията ти за решаване на проблеми. Аналитични умения и умения за разсъждение са от съществено значение, защото ни помагат да решаваме проблеми и да търсим решения. Със знанията по математика и математически концепции ти ще разработваш по-добри системи за решаване на проблеми, научавайки как приложната математика решава проблеми от реалния свят.

Drawing

Математиката се използва във всяка учебна дисциплина

Математиката се използва и прилага в почти всяка академична дисциплина  - от квантова механика до икономика или от управление на бизнес до информационни технологии. Кариера, съсредоточена върху математиката, предоставя много възможности. Използва се за изграждане и подобряване на важна работа в областта на науката, бизнеса, финансите, производството, комуникациите и инженерството. Всички тези кариери изглеждат различни, но всяка от тях изисква силно развит набор от умения по математика.

Помага ти да разбереш света по-добре

Живеем в математически управляван и математически разбираем свят. Математически числа, фигури и модели могат да бъдат намерени навсякъде от шестоъгълни пчелни пити, направени от пчелите, до последователността на Фибоначи в шишарки, миди, дървета, цветя и листа и тн. Числото π ни помага да разберем слънцето, луната и е довело до много научни и технологични постижения.

Math kid

Помага ти да управляваш финансите си

Управлението на финанси е решаващо житейско умение, което всеки трябва да научи в днешно време. Повечето от тези умения включват математически познания. Следователно хората, които знаят математика, умеят да разпределят финансите си по-правилно.

Математиката ти помага да останеш във форма и здрав

От значение за тялото ти е какво ядеш и в какви количества. Тук математиката пак намира свое приложение като ти помага да следиш приема на калории и хранителни вещества, за да останеш здрав.

Математиката осигурява ефективен начин за изграждане и насърчаване на логически разсъждения и критично мислене. В допълнение, математическите знания играят решаваща роля за разбирането на съдържанието на други учебни предмети като наука и дори музика и изкуство.

Успяхме ли да върнем любовта ти към математиката? Заяви интерес за школите ни през следващата учебна година тук.

29/11/2021

Други избрани новини

31/01/2022

Как да развиеш своето умение за учене през целия живот

Ученето не се изчерпва просто с ходенето на училище. То е процес през целия живот и е нещо повече от получаване на конкретна оценка по предмет или диплома. Всеки ден можеш да научиш нещо ново. Ученето подхранва умовете ни.

20/12/2021

Училищна Телерик Академия през 2021 година

Изминалата 2021 година беше изключително динамична, но и изпълнена с успехи. За последните 12 месеца разширихме мащаба на дейността си и намерихме още повече съмишленици. В контекста на пандемията, занятията в школите ни се проведоха онлайн и екипът ни работи неуморно, за да се уверим, че занятията и съпътстващите дейности преминават безпроблемно.

23/11/2021

11 съвета за кариера в софтуерното инженерство

За напълно начинаещ, програмирането може да бъде предизвикателно, затова в тази статия ще изброим стъпките, които да предприемеш, за да придобиеш нужните умения и да стартираш развитието си в света на софтуерното инженерство.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин