Училищна Телерик Академия през 2021 година
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Училищна Телерик Академия през 2021 година

20/12/2021

Изминалата 2021 година беше изключително динамична, но и изпълнена с успехи. За последните 12 месеца разширихме мащаба на дейността си и намерихме още повече съмишленици. В контекста на пандемията, занятията в школите ни се проведоха онлайн и екипът ни работи неуморно, за да се уверим, че занятията и съпътстващите дейности преминават безпроблемно.

С настъпването на 2022 г., споделяме за някой от най-големите ни постижения през изминалата година. Така че, без повече приказки…

Завършване на Училищна Телерик Академия

Успешно завършване на учебна 2020-2021 година с проведени 113 школи

Програмите ни по интересен и достъпен начин запознават учениците с различни аспекти на програмирането и дигиталните науки. През изминалата година въведохме важни подобрения, засягащи материалите и дигиталните инструменти, които използваме.

Макар и предизвикателна, 2020-2021 учебна година затвърди ключовото значение на дигиталната грамотност и уменията за работа с технологии. В контекста на пандемията, обучихме рекорден брой ученици и ги подготвихме за дигиталното настояще - 2500 деца и младежи надградиха компютърните си умения и познания по време на школите ни. Научете повече за ефекта от програмите ни в нашата инфографика.

„Аз съм дългогодишен учител и за мен най-важното е да видя учениците си успешни. Децата са моята мотивация, техния неспиращ ентусиазъм да научават нови и нови неща. Това, което вече близо 10 години ме мотивира да съм част от Училищна Телерик Академия е, че тук имам възможност да изляза извън стандартните рамки, стереотипи и други бариери. Опитът и уменията на учителите са признати и им се дава свобода в преподаването”, Цветана Димитрова, преподавател.

Преподаватели на Училищна Телерик Академия

Среща и обучение на преподавателите

Броят на преподавателите, които обучават учениците в нашите школи, се увеличи и тази година. През август комбинирахме годишната среща с обучение на преподавателите ни. В Трявна ги запознахме със спецификите на всяка програма, нашите административни процеси, обменихме добри практики и се заредихме с вдъхновение за новата година.

Обучихме и преподаватели от шест училища в страната, с които партнираме за създаване на STEM центрове по програма на Министерство на образованието. Училищна Телерик Академия предоставя учебно съдържание и подготовка за преподавателите, които ще са част от центровете.

Начало на учебната година в Училищна Телерик Академия

Приемна кампания и първи занятия

След месеци усилена подготовка за началото на новата учебна година, на 1-ви септември дадохме официален старт на приемната кампания за учебната 2021-2022 в цялата страна, а през октомври стартирахме и занятията във всички 130 школи. През 2021-2022 учебна година покриваме над 95% от областите в България.

Ученици в 4-7 и 8-12 клас имаха възможност да кандидатстват за обучение в едно от четирите направления на програмите ни. Всяка от тях е с продължителност до 100 учебни часа и предоставя възможност на децата да се докоснат до света на технологиите. Получихме над 5000 кандидатури за школите ни.

Стартирахме занятия в нашите партньорски STEM центрове: новата ни инициатива в партньорство с 6 училища, чрез която предоставяме учебни материали по нашите програми и подготвяме преподаватели, на базата на приоритетите и стратегията на всяко училище.

11 години Училищна Телерик Академия

Училищна Телерик Академия на 11 години

През ноември отбелязахме 11-ия си рожден ден и изпращаме годината с чувство на удовлетворение и благодарност за силата на общността ни. През тези 11 години, най-големият подарък за нас е, че сме част от развитието и успехите на хиляди ученици в страната, които постигат своите мечти.

Екип на Училищна Телерик Академия

Отличия за общите ни усилия

Forbes DNA of Success Forum and Awards 

Работата ни в Училищна Телерик Академия бе отличена чрез награда Social Entrepreneur, която  Петър Шарков (изпълнителния директор на Училищна Телерик Академия) получи, в първото издание на Forbes DNA of Success Forum and Awards. Форумът отличи социални предприемачи и проекти, които имат силно въздействие върху обществото.

Тази награда е факт благодарение на цялата ни общност от съмишленици, партньори, преподаватели, родители и ученици. Вие сте двигателя на нашите усилия и успехи.

Forbes Bulgaria 30 Under 30  

Вяра Иванова, трейнър в нашия екип, стана част от тазгодишната селекция на Forbes Bulgaria „30 под 30“ в сектор Наука, технологии и здравеопазване. Всяка година селекцията отличава младите и иновативни лидери под 30-годишна възраст, които имат всички необходими знания и умения, както и визията да променят България и света към по-добро.

Екип на Училищна Телерик Академия

Поглед напред

След успешно приключване на приемната кампания, учебната година вече е в разгара си. Тази година приехме рекордните 2 800 ученици, които се обучават по програмиране и дигитални технологии напълно безплатно. С екипа планираме вълнуващи инициативи и гледаме смело напред към следващата година.

Благодаря ви, че бяхте до нас през 2021! Доверието ви ни позволява заедно променяме съдбите на стотици ученици в България всяка година, като им даваме умения, които отключват врати. Бъдете здрави и щастливи!

Пожелаваме си все така ангажирана общност и през 2022 година!

20/12/2021

Други избрани новини

22/02/2022

5 меки умения, които трябва да развиеш през 2022 г.

Отношенията с други хора изискват определно ниво на меки умения. Ние ги използваме всеки ден и развитието им ще ти помогне да ускориш напредъка си в бъдещата ти кариера. Когато избират между двама на пръв поглед еднакви кандидати, организациите сега дават приоритет на „меките умения“ като ключово разграничение. В статията ще ти споделим на кои от тях да обърнеш внимание още през тази година.

31/01/2022

Как да развиеш своето умение за учене през целия живот

Ученето не се изчерпва просто с ходенето на училище. То е процес през целия живот и е нещо повече от получаване на конкретна оценка по предмет или диплома. Всеки ден можеш да научиш нещо ново. Ученето подхранва умовете ни.

29/11/2021

Защо математиката е толкова важна?

Защо математиката е толкова важна за всички? Тя насърчава логическото, критичното, творческото, абстрактното и пространственото мислене, способността за решаване на проблеми и дори ефективните комуникационни умения. В следващите редове ще се опитаме да запалим интереса ти към нея, като споделим някои от нейните приложения.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин