Училищна Телерик Академия през 2021 година
×
academy-school-top-info
За да предпазим своите ученици и учители, обученията в Училищна Телерик Академия временно ще се провеждат онлайн.
Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Училищна Телерик Академия през 2021 година

20/12/2021

Изминалата 2021 година беше изключително динамична, но и изпълнена с успехи. За последните 12 месеца разширихме мащаба на дейността си и намерихме още повече съмишленици. В контекста на пандемията, занятията в школите ни се проведоха онлайн и екипът ни работи неуморно, за да се уверим, че занятията и съпътстващите дейности преминават безпроблемно.

С настъпването на 2022 г., споделяме за някой от най-големите ни постижения през изминалата година. Така че, без повече приказки…

Завършване на Училищна Телерик Академия

Успешно завършване на учебна 2020-2021 година с проведени 113 школи

Програмите ни по интересен и достъпен начин запознават учениците с различни аспекти на програмирането и дигиталните науки. През изминалата година въведохме важни подобрения, засягащи материалите и дигиталните инструменти, които използваме.

Макар и предизвикателна, 2020-2021 учебна година затвърди ключовото значение на дигиталната грамотност и уменията за работа с технологии. В контекста на пандемията, обучихме рекорден брой ученици и ги подготвихме за дигиталното настояще - 2500 деца и младежи надградиха компютърните си умения и познания по време на школите ни. Научете повече за ефекта от програмите ни в нашата инфографика.

„Аз съм дългогодишен учител и за мен най-важното е да видя учениците си успешни. Децата са моята мотивация, техния неспиращ ентусиазъм да научават нови и нови неща. Това, което вече близо 10 години ме мотивира да съм част от Училищна Телерик Академия е, че тук имам възможност да изляза извън стандартните рамки, стереотипи и други бариери. Опитът и уменията на учителите са признати и им се дава свобода в преподаването”, Цветана Димитрова, преподавател.

Преподаватели на Училищна Телерик Академия

Среща и обучение на преподавателите

Броят на преподавателите, които обучават учениците в нашите школи, се увеличи и тази година. През август комбинирахме годишната среща с обучение на преподавателите ни. В Трявна ги запознахме със спецификите на всяка програма, нашите административни процеси, обменихме добри практики и се заредихме с вдъхновение за новата година.

Обучихме и преподаватели от шест училища в страната, с които партнираме за създаване на STEM центрове по програма на Министерство на образованието. Училищна Телерик Академия предоставя учебно съдържание и подготовка за преподавателите, които ще са част от центровете.

Начало на учебната година в Училищна Телерик Академия

Приемна кампания и първи занятия

След месеци усилена подготовка за началото на новата учебна година, на 1-ви септември дадохме официален старт на приемната кампания за учебната 2021-2022 в цялата страна, а през октомври стартирахме и занятията във всички 130 школи. През 2021-2022 учебна година покриваме над 95% от областите в България.

Ученици в 4-7 и 8-12 клас имаха възможност да кандидатстват за обучение в едно от четирите направления на програмите ни. Всяка от тях е с продължителност до 100 учебни часа и предоставя възможност на децата да се докоснат до света на технологиите. Получихме над 5000 кандидатури за школите ни.

Стартирахме занятия в нашите партньорски STEM центрове: новата ни инициатива в партньорство с 6 училища, чрез която предоставяме учебни материали по нашите програми и подготвяме преподаватели, на базата на приоритетите и стратегията на всяко училище.

11 години Училищна Телерик Академия

Училищна Телерик Академия на 11 години

През ноември отбелязахме 11-ия си рожден ден и изпращаме годината с чувство на удовлетворение и благодарност за силата на общността ни. През тези 11 години, най-големият подарък за нас е, че сме част от развитието и успехите на хиляди ученици в страната, които постигат своите мечти.

Екип на Училищна Телерик Академия

Отличия за общите ни усилия

Forbes DNA of Success Forum and Awards 

Работата ни в Училищна Телерик Академия бе отличена чрез награда Social Entrepreneur, която  Петър Шарков (изпълнителния директор на Училищна Телерик Академия) получи, в първото издание на Forbes DNA of Success Forum and Awards. Форумът отличи социални предприемачи и проекти, които имат силно въздействие върху обществото.

Тази награда е факт благодарение на цялата ни общност от съмишленици, партньори, преподаватели, родители и ученици. Вие сте двигателя на нашите усилия и успехи.

Forbes Bulgaria 30 Under 30  

Вяра Иванова, трейнър в нашия екип, стана част от тазгодишната селекция на Forbes Bulgaria „30 под 30“ в сектор Наука, технологии и здравеопазване. Всяка година селекцията отличава младите и иновативни лидери под 30-годишна възраст, които имат всички необходими знания и умения, както и визията да променят България и света към по-добро.

Екип на Училищна Телерик Академия

Поглед напред

След успешно приключване на приемната кампания, учебната година вече е в разгара си. Тази година приехме рекордните 2 800 ученици, които се обучават по програмиране и дигитални технологии напълно безплатно. С екипа планираме вълнуващи инициативи и гледаме смело напред към следващата година.

Благодаря ви, че бяхте до нас през 2021! Доверието ви ни позволява заедно променяме съдбите на стотици ученици в България всяка година, като им даваме умения, които отключват врати. Бъдете здрави и щастливи!

Пожелаваме си все така ангажирана общност и през 2022 година!

20/12/2021

Други избрани новини

29/11/2021

Защо математиката е толкова важна?

Защо математиката е толкова важна за всички? Тя насърчава логическото, критичното, творческото, абстрактното и пространственото мислене, способността за решаване на проблеми и дори ефективните комуникационни умения. В следващите редове ще се опитаме да запалим интереса ти към нея, като споделим някои от нейните приложения.

23/11/2021

11 съвета за кариера в софтуерното инженерство

За напълно начинаещ, програмирането може да бъде предизвикателно, затова в тази статия ще изброим стъпките, които да предприемеш, за да придобиеш нужните умения и да стартираш развитието си в света на софтуерното инженерство.

14/10/2021

5 ползи от обучението по разработка на игри

Курсовете по разработка на игри могат да са единствено от полза, особено ако преди това сме успели да им изградим здравословни навици далеч от екрана. Приятелите ни от prepodavame.bg подготвиха страхотна статия за 5 от най-ключовите умения, които учениците изграждат благодарение на подобни курсове. Виж кои са те

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин