Как да подадете кандидатурата на детето си в Училищна Телерик Академия?
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Как да подадете кандидатурата на детето си в Училищна Телерик Академия?

31/08/2021

Приемна кампания на Училищна Телерик Академия 2021-2022

Насоки за родители

От първи септемви приемът ни за учебната 2021-2022 година е отворен за всички желаещи. Как можем да подготвим децата, за да бъдат успешни в дигиталната икономика сега и занапред? Като им помогнем да усвоят още в училище ключовите дигитални умения, сред които и езика на иновациите – програмирането. В Училищна Телерик Академия ще намерите специализирани за всяка възраст програми, които да въоръжат детето ви с нужните дигитални умения.

От тази година обученията ни ще достигнат до над 95% от областите в България. Над 2600 деца и младежи в 1-12 клас ще имат възможност да учат безплатно програмиране и дигитални технологии в 130 школи в 41 населени места. За да бъде вашето дете едно от тях, кандидатствайте онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия още сега. Приемът е отворен до 10 октомври и не изисква предишни ИТ познания.

Обученията ще стартират в края на октомври и ще се провеждат до юли 2022 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Изборът от програми за учениците в 4-12 клас е между 7 интерактивни програми в областта на дигиталните технологии и програмирането, всяка с продължителност 100 учебни часа и съобразена с възрастта и интересите на участниците. Най-малките (1-3 клас) ще могат да вземат участие в поредица от интересни еднократни онлайн събития и работилници през учебната година в партньорство с CoderDojo Bulgaria.

Ето как всяко дете да кандидатства в Училищна Телерик Академия в няколко лесни стъпки.

1. Избор на най-подходящата програма

Спрямо възрастта на детето ви, разгледайте какви програми са налични във вашето населено място.

Правилният избор на програма е от ключово значение, за да има детето дългосрочен интерес към занятията и материала. Ако във вашето населено място има няколко програми, разгледайте нашите насоки за родители, преди да изберете най-подходящата.

  • „Дигитални науки“ (4-7 и 8-12 клас), където разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват – встъпителна за останалите ни програми;
  • „Разработка на игри“ (4-7 и 8-12 клас), в която се научават да програмират докато създават компютърни игри;
  • „Алгоритмично програмиране“ (4-7 клас), където усвояват задълбочени познания по програмиране, развиват логическото си мислене и се подготвят за състезания по информатика;
  • „Уеб програмиране“ (4-7 и 8-12 клас), в която се научават да създават първите си сайтове.
  • Най-малките (1-3 клас) ще могат да вземат участие в поредица от
    интересни еднократни онлайн събития и работилници през учебната година. Записването за тях става поотделно през уебсайта на портньорите ни от CoderDojo Bulgaria.

Важно е да знаете, че всеки ученик може да кандидатства само за една от програмите ни през учебната година. При желание и интерес, догодина може да кандидатства за друга. 

2. Попълване на онлайн форма за кандидатстване

След като изберете програма, е необходимо да подадете кандидатура, като натиснете бутона „Кандидатствай“ на нашия сайт.

Ако имате няколко деца, които искат да се обучават при нас, за всяко от тях е нужно да създадете отделен профил с индивидуален имейл, който да следите активно. Този имейл адрес ученикът ще използва при всяко ново кандидатстване и до края на обучението си при нас, ако бъде приет.

За да завършите успешно регистрацията, трябва да попълните всички полета. След успешно попълване на формата за кандидатстване на екрана ще стигнете до стъпка „Поздравления“, съдържаща информация за избраната от вас школа и приемен тест. На имейл адреса, с който е направена регистрацията, ще получите съобщение с потвърждение за успешна регистрация.

Повече за процеса по кандидатстване можете да видите във видеото ни.

3. Преминаване на приемен тест

Предварителна подготовка за приемния тест на Училищна Телерик Академия не е нужна, защото за нас е от значение да видим как децата естествено се справят с поставените задачи.

От кандидатите не се изискват предварителни познания по програмиране. Учениците в 4-7 и 8-12 клас могат да изберат най-удобната за тях школа в страната, а кандидатстването става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия  и включва тест с 30 логически задачи. Продължителността му е 45 мин, а кандидатите трябва да го направят най-късно до 10 октомври. Всеки кандидатстващ може да се яви само един път. Веднъж стартирано попълването на теста, не може да бъде спряно или повторно започнато.

Запознайте се с вида на теста и задачите в него, като разгледате примерните типове въпроси:

4. Резултати и класиране

Броят точки, получени на теста, ще е наличен в профила на детето до един ден след попълването му. Той е само информативен. Няма предварително определен минимален бал. Класирането се извършва спрямо резултатите на всички явили се и наличните свободни места в групата, за която кандидатства. Класирането ще бъде оповестено след 15 октомври, като ще получите подробна информация на имейл адреса, който сте посочили при кандидатстване.

Надяваме се, че съветите ни са били полезни и очакваме с нетърпение кандидатурата на детето ви!

Ако имате допълнителни въпроси, можете да намерите отговори на най-често срещаните от тях тук.

31/08/2021

Други избрани новини

23/11/2021

11 съвета за кариера в софтуерното инженерство

За напълно начинаещ, програмирането може да бъде предизвикателно, затова в тази статия ще изброим стъпките, които да предприемеш, за да придобиеш нужните умения и да стартираш развитието си в света на софтуерното инженерство.

14/10/2021

5 ползи от обучението по разработка на игри

Курсовете по разработка на игри могат да са единствено от полза, особено ако преди това сме успели да им изградим здравословни навици далеч от екрана. Приятелите ни от prepodavame.bg подготвиха страхотна статия за 5 от най-ключовите умения, които учениците изграждат благодарение на подобни курсове. Виж кои са те

23/06/2021

Какво постигна Училищна Телерик Академия през 2020-2021 г. [инфографика]

Важността и нуждата от дигитални умения станаха ясни на всички ни през изминалата година. Затова сме щастливи да споделим, че през учебната 2020/2021 година над 2500 деца и младежи надградиха компютърните си умения и познания по време на школите ни. Научете повече за ефекта от програмите ни в нашата инфографика.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин