×
academy-school-top-info
За да предпазим своите ученици и учители, обученията в Училищна Телерик Академия временно ще се провеждат онлайн.
Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
for-parents-banner

За родители

Защо дигитални науки?

Програмата „Дигитални науки“ е основополагаща за останалите ни обучения. Тя изгражда у учениците ключови умения за успех в дигиталната икономика: по-бърз и ефективен процес на учене, разпознаване и избягване на опасностите в интернет, управление на технологиите, създаване на лесни компютърни програми.

Умения, полезни както в училище и университета, така и за кариерната реализация на следващите поколения. Глобалните прогнози:

 • Само до няколко години 95% от професиите ще изискват дигитални умения;
 • Близо ½ от познатите днес кариерни възможности ще изчезнат до 2030 г.;
 • За да бъдат конкурентоспособни и подготвени за професиите на бъдещето, децата ни трябва да познават технологиите, да се адаптират и учат бързо.

Програмата предлага 1 ниво на обучение, което не изисква предварителни знания в областта на дигиталните технологии. Тя е основополагаща за останалите ни програми.

Защо програмиране?

Езиците за програмиране се усвояват по-естествено, когато децата растат с тях. Заниманията по „Разработка на игри“, „Уеб програмиране“ и „Алгоритмично програмиране“ развиват логическото мислене, уменията за решаване на проблеми и креативността на децата и разпалват интереса им към други предмети.

Световните тенденции:

 • Непознаването на компютърния език скоро ще бъде равносилно на неграмотност;
 • 90% от щатите в САЩ имат политики за развитие на компютърните науки в училищата. В България, където ИТ секторът е сред най-бързо растящите и перспективни, все още не е широко застъпено.

Програмите ни имат 2-3 нива на обучение с нарастваща трудност. Първо ниво не изисква познания по програмиране, а след успешно завършване, децата автоматично продължават в следващото ниво. 

При наличието на предварителна подготовка детето ви може да се включи в ниво за напреднали, пишете ни на school@telerikacademy.com.

Програмите на Училищна Телерик Академия

For Parents - Telerik Academy School For_Parents_Graphic_Mobile
support-us

Подкрепете ни

Най-добрата инвестиция е да подготвим децата ни за дигиталното бъдеще, което ги очаква.

Нека започнем сега.

Другите за нас

Вие помагате на децата ни да се развиват и да постигат мечтите си. Надявам се, че все повече деца ще имат възможността да се докоснат до магията на информатиката чрез обучението, което предлагате.

https://webassets.telerikacademy.com/images/default-source/testimonials/dimka_pencheva.jpg?sfvrsn=7d0b883c_2 Димка Пенчева
родител

Големият ми син учи „Компютърни науки и инженерство“ в Техническия университет в Делфт, Холандия, който е един от най-елитните инженерни университети в Европа. Това, което му даде Училищна Телерик Академия беше много ценно и остана тръпка и в по-зряла възраст. По-малкият ми син също вече се обучава при вас. Благодаря от сърце!

https://webassets.telerikacademy.com/images/default-source/testimonials/jordanka_boneva.jpg?sfvrsn=f5ff87eb_2 Йорданка Бонева-Благоева
родител

Училищна Телерик Академия дава възможност за перспективно бъдеще на децата ни. Създава общност и изгражда характери, като преодолява вродения „тинейджърски мързел“ и ги мотивира да учат.

https://webassets.telerikacademy.com/images/default-source/testimonials/0-homepage_yoan_adelina_banakieva_mother.jpg?sfvrsn=c9e4620a_2 Аделина Банакиева
родител

За няколко месеца синът ми започна сам да създава компютърни игри благодарение на Училищна Телерик Академия. Бях истински щастлива, когато ми показа игра, която изцяло е разработил сам.

https://webassets.telerikacademy.com/images/default-source/testimonials/daniela_hristova_parent_maxim.jpg?sfvrsn=1a8594e7_2 Даниела Христова
родител
  footer-school

  Благодарим Ви!

  You will receive an email from us shortly

  check
  footer-school

  Всичко ново по имейл

  Aбонирай се за месечния ни бюлетин