Над 300 училища искат да въведат нови предмети по актуални теми с Буки.bg през следващата учебна година
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Над 300 училища искат да въведат нови предмети по актуални теми с Буки.bg през следващата учебна година

22/05/2024

321 училища от всички 28 области на България и 171 населени места искат да въведат нови предмети и допълнителни занимания за своите ученици, като използват готовите образователни програми в платформата Буки.bg.  

В рамките на месец всички държавни и общински училища в страната имаха възможност да кандидатстват за безплатен абонамент за новата образователна платформа, създадена от екипа на „Училищна Телерик Академия“ и „Технократи“.  

„Основната ни мотивация да създадем Буки.bg е да подкрепим повече ученици в цялата страна да се запознаят с нови и актуални теми от света, да провокираме тяхното любопитство, желание за учене и стремеж към развитие. Големият интерес на училищата към програмите много ни радва, затова и ще се опитаме с подкрепата на нашите дарители и партньори да осигурим безплатен едногодишен достъп до Буки.bg на всички кандидатствали училища, а не само на първите 150!“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия. 

300 кандидатури

Най-много желаещи да ползват програмите от платформата има от областите София, Пловдив, Благоевград и Велико Търново. Най-голямото училище, кандидатствало за абонамент, е с 1700 ученици, а най-малкото с 10 ученици. 

Сред кандидатствалите училища има огромно разнообразие от профили, което ще позволи програмите да обхват ученици от всички възрасти, с различни интереси и социален контекст. Най-много са основните училища, следвани от средните училища и професионалните и профилираните гимназии. Сред кандидатствалите училища има също две спортни училища, едно помощно училище и училище за обучение и подкрепа на ученици с увреден слух. 

Буки.bg включва цялостни образователни програми по актуални теми като дигитална грамотност, зелени технологии, програмиране и ключови умения за успешна реализация на учениците. В платформата училищата разполагат с всички необходими материали и методически насоки за учителите, за да могат уроците да отговорят на нуждите и интересите на съвременните ученици.  

През учебната 2024-2025 г. ще са достъпни 15 образователни програми, подходящи за ученици от III до XII клас и училища с различни профили и специалности. Програмите са разработени от експерти с опит като преподаватели и са провеждани в школи и училища в страната. Учителите споделят, че програмите са интересни и увлекателни за учениците, а материалите са добре подготвени и изискват минимална адаптация и усилия за преподаване. 

Училищата в цялата страна могат да въведат програмите като допълнение към общообразователните предмети, като факултативни и избираеми дисциплини или извънкласни дейности и занимания по интереси.  

През следващите месеци предстои училищата да потвърдят своите абонаменти, да изберат кои програми ще използват и да се запознаят подробно с функционалностите на образователната платформа, за да могат да започнат преподаването на новите предмети от септември 2024. 

Училищата, които не са кандидатствали за безплатен достъп, могат да заявят своя абонамент за достъп до платформата и в момента. Научете повече на Буки.bg. 

22/05/2024

Други избрани новини

12/06/2024

Всички старозагорски училища ще използват платформата Буки.bg през следващата учебна година

Община Стара Загора и българската технологична компания SiteGround ще подкрепят всички училища в общината да използват обучителните програми на „Училищна Телерик Академия“ през платформата Буки.bg

28/03/2024

Образователните ни програми вече и в училище

Новата образователна платформа Буки.bg дава достъп до 15 готови цялостни програми, разработени уроци и материали, създадени от образователните организации Училищна Телерик Академия и Технократи.

19/03/2024

Училищна Телерик Академия и Технократи обединяват усилия и заедно ще създават образователни програми за ученици от цяла България

Водещите образователни организации Училищна Телерик Академия и Технократи обединяват екипите си и заедно ще разработват качествени обучителни програми по актуални и интересни теми за учениците в цяла България.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин