Учениците от всички училища в Бургас ще повишават своята дигитална грамотност през следващата учебна година
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Учениците от всички училища в Бургас ще повишават своята дигитална грамотност през следващата учебна година

22/01/2024

17 училища от града вече успешно използват обучителните програми на Училищна Телерик Академия като част от мащабна общинска инициатива

Наградени училища в БургасВсички 55 училища в Бургас ще повишават дигитална грамотност на своите ученици с готови обучителни програми на Училищна Телерик Академия от следващата учебна година. Това споделиха кметът на града Димитър Николов и изпълнителният директор на Училищна Телерик Академия Петър Шарков. На срещата присъстваха още зам.-кметът по образование Михаил Ненов и директорите на бургаските училища.

Инициативата е част от дългосрочна общинска програма, която цели да подкрепи бургаските ученици да развият ценни умения за съвременния свят и дигиталното бъдеще. Община Бургас финансира програмата за трета поредна година.

До момента 17 училища успешно работят успешно с програмите на Училищна Телерик Академия, като само през тази учебна година се обучават над 1500 бургаски ученици от общо 2000 в страната. 48 са преподавателите, които използват програмите на Училищна Телерик Академия в занимания по интереси, извънкласни дейности и като допълнение към часовете от общообразователните предмети.

Димитър Николов и Петър Шарков„Бургас се превърна е в най-големия партньор на Училищна Телерик Академия в рамките на цялата страна, защото повече от половината деца и обучители са от нашата община. Тази година решихме да вземем мерки, които да осигурят равен достъп на всички деца от община Бургас. Всяко дете, което иска да се занимава с дигитални науки, да има достъп до програмата. Благодаря и на директорите, които се присъединиха към инициативата. Телерик Академия ще подготвят максимално добре обучителите, така че децата ни да получат конкурентни знания, защото програмата е съобразена с всички новости в дигиталното образование в света“, сподели кметът Димитър Николов.

В рамките на инициативата бургаските училища получават достъп до всички разработени програми на Училищна Телерик Академия, като имат пълна свобода да ги прилагат по най-подходящия начин спрямо интересите на учениците, профила и стратегията на училището.

“За последните 2 години видяхме, че обучителните ни програми са интересни на учениците, а учителите ги припознават като полезни и необходими. Това ни дава увереност, че и останалите училища ще намерят в тях ценен ресурс, с който да подкрепят бургаските деца да бъдат успешни и уверени в бъдещото си развитие. Щастливи сме също да споделим, че вече работим по разработката и на нови учебни програми, които да подкрепят учениците и учителите с нови идеи и възможности още от този септември”, коментира Петър Шарков – изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.
Представители на училищата в БургасВ началото проектът стартира със 7, а впоследствие към тях се присъединиха още 10 учебни заведения. Така обучителните програми на Училищна Телерик Академия към момента се прилагат в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, ПГМЕЕ, ПГЕЕ „Константин Фотинов“, ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“, СУ „Константин Петканов“, СУ „Епископ Константин Преславски“, ОУ „Климент Охридски“, НЕГ „Гьоте“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Елин Пелин“, ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Антон Страшимиров“, АЕГ „Гео Милев“, ОУ „Братя Миладинови“, Начално базово училище „Михаил Лъкатник“ и ОУ „Христо Ботев“- кв. Ветрен.

По време на събитието бяха отличени първите 17 училища, които въведоха съвместната програма на Община Бургас и Училищна Телерик Академия.

22/01/2024

Други избрани новини

28/03/2024

Образователните ни програми вече и в училище

Новата образователна платформа Буки.bg дава достъп до 15 готови цялостни програми, разработени уроци и материали, създадени от образователните организации Училищна Телерик Академия и Технократи.

19/03/2024

Училищна Телерик Академия и Технократи обединяват усилия и заедно ще създават образователни програми за ученици от цяла България

Водещите образователни организации Училищна Телерик Академия и Технократи обединяват екипите си и заедно ще разработват качествени обучителни програми по актуални и интересни теми за учениците в цяла България.

13/10/2023

Strypes Group: Училищна Телерик Академия е прозорецът на следващото технологично поколение към света на компютърните науки

Strypes Group са дългогодишни партньори на Училищна Телерик Академия. През учебната 2023-2024 те подпомагат програмите в София, Пловдив и Варна, а защо за поредна година избират да са част от инициативата, разказва Ивайло Янев, Маркетинг Мениджър в компанията.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин