Всички старозагорски училища ще използват платформата Буки.bg през следващата учебна година
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Всички старозагорски училища ще използват платформата Буки.bg през следващата учебна година

12/06/2024

Община Стара Загора и българската технологична компания SiteGround ще подкрепят всички училища в общината да използват обучителните програми на „Училищна Телерик Академия“ през платформата Буки.bg

Споразумение между Училищна Телерик Академия и община Стара Загора

Всички училища в Стара Загора ще повишават дигиталната грамотност и уменията на своите ученици с обучителните програми в платформата Буки.bg от следващата учебна година. Това споделиха кметът на града Живко Тодоров и зам.-кметът с ресор „Образование и младежки дейности“ Надежда Чакърова по време на пресконференция в Общината с изпълнителния директор на „Училищна Телерик Академия“ Петър Шарков.

„Искам да благодаря на Петър Шарков за това, че имаме възможност да подпишем договор между Община Стара Загора и Академия Телерик, с който обхващаме абсолютно всички училища на територията на общината, което се случва за първи път. Това е истински успех и подкрепа, защото така всички ученици в града ще могат да придобият дигитални умения, а в днешния свят, който се развива именно в тази посока, това е изключително важно и дава огромна перспектива за успешна реализация след това на пазара на труда. Използвам възможността да благодаря и на Тенко Николов, управляващ директор на SiteGround, човек, който се грижи много за образованието на учениците в Стара Загора“, изказа признателността си кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров. Той даде за пример методи, изпълняващи се в Германия, за които е научил на посещение във връзка с изпълняващия се и там Зелен преход, където залагат целенасочено на дигиталните умения и инвестициите в тази посока. „Вие ни помагате именно и в това да осъществим тази трансформация по-успешно, давайки перспектива на младите хора в друго направление. Ние трябва да се насочим към дигиталния сектор, информационните технологии, иновациите“.

Stara Zagora contract

„Убедени сме, че чрез тази платформа, ще обхванем поне 3000 деца и това ще остави траен отпечатък в развитието им. Като Община, ние сме длъжни да им осигурим добрия старт и основата в дигиталните умения и ключовите познания в тази сфера. Подчертавам, че от тази възможност ще се възползват всички общински и държавни училища в Стара Загора“, заяви зам.-кметът Надежда Чакърова.

Инициативата е продължение на партньорството между Общината и „Училищна Телерик Академия“, което стартира преди две години и цели да подкрепи учениците в Стара Загора да развият ценни умения за съвременния свят и дигиталното бъдеще.

“Община Стара Загора е един от първите партньори, които ни се довериха да осигурим достъп на училища в общината до нашите програми. Затова се радвам, че благодарение на визионерския екип на Общината, както и подкрепата на дългогодишните ни партньори от SiteGround, от следващата учебна година всички училища в Стара Загора ще имат повече инструменти, с които да развиват потенциала и дигиталните умения на учениците.”, коментира изпълнителният директор на „Училищна Телерик Академия“ Петър Шарков.

След подписването на Споразумението се проведе разяснително събитие с директори на старозагорските училища  в Общинската зала „П. Р. Славейков“.

Stara Zagora meetin schools

Общината и българската технологична компания SiteGround ще финансират достъпа на училищата до образователната платформа Буки.bg за следващата учебна година. Платформата дава на училищата 15 готови и изцяло разработени образователни програми, които покриват теми в сферите - програмиране, дигитална грамотност и киберсигурност, зелени технологии и умения за учене. Програмите са разработени от експерти с опит като преподаватели и са провеждани в безплатните школи в цялата страна и избрани училища партньори.

До момента седем училища от Общината успешно са въвели част от програмите, като само през тази учебна година се обучават 150  ученици от Стара Загора. Общо 10  преподаватели използват програмите като извънкласни дейности, занимания по интереси и като допълнение към часовете от общообразователните предмети.

В рамките на инициативата старозагорските училища ще имат пълна свобода да прилагат програмите по най-подходящия за тях начин спрямо интересите на учениците, профила и стратегията на училището.

Образователните програми ще са достъпни за старозагорските училищата през новата платформа Буки.bg, която осигурява всички необходими материали и полезни насоки за учителите, за да могат уроците да отговарят на нуждите и интересите на учениците. 

“В SiteGround  приемаме като свой дългосрочен ангажимент подкрепата на качествени образователни проекти и инициативи, благодарение на които да се гарантира осигуряването на по-добре подготвени кадри и да се повишава качеството на живот в нашето общество. Вярваме, че с все по-динамичното навлизане на новите технологии в образователния процес ще можем да използваме още по-голям ресурс, за да подкрепим българските ученици в усвояването на уменията от бъдещето”, споделя управляващият директор на SiteGround Тенко Николов .

12/06/2024

Други избрани новини

22/05/2024

Над 300 училища искат да въведат нови предмети по актуални теми с Буки.bg през следващата учебна година

Сред кандидатствалите училища има огромно разнообразие от профили, което ще позволи програмите да обхват ученици от всички възрасти, с различни интереси и социален контекст.

28/03/2024

Образователните ни програми вече и в училище

Новата образователна платформа Буки.bg дава достъп до 15 готови цялостни програми, разработени уроци и материали, създадени от образователните организации Училищна Телерик Академия и Технократи.

19/03/2024

Училищна Телерик Академия и Технократи обединяват усилия и заедно ще създават образователни програми за ученици от цяла България

Водещите образователни организации Училищна Телерик Академия и Технократи обединяват екипите си и заедно ще разработват качествени обучителни програми по актуални и интересни теми за учениците в цяла България.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин