Боряна Вълкова: „В школите на Училищна Телерик Академия изградих основните си познания по програмиране“
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Боряна Вълкова: „В школите на Училищна Телерик Академия изградих основните си познания по програмиране“

18/03/2022

Боряна е пример за ученик, който не е имам никакви познания по програмиране преди да се запише в програмите на Училищна Телерик Академия и въпреки това успешно преминава през обученията по Java и TypeScript. Тя започва да посещава школите ни, когато е в 8 клас. За обученията споделя, че е научила изключително много нови и полезни неща, които са положили основите на знанията и уменията й в програмирането. Интензивността на обученията и нивото, което всеки участник е следвало да покрие в края им, е било сериозно предизвикателство.

„Лично за мен тогава, когато бях на тази възраст, нещата се движеха с твърде голяма скорост, тъй като не идвах от паралелка, която имаше такава насоченост – това го правех от личен интерес…“

 

Boryana Valkova Telerik Academy School alumni

Именно това, че нивото, което е задавала Академията е било предизвикателство за Боряна, тя оценява и като силна страна на програмата. Това я е провокирало усърдно да се занимава и да полага допълнителни усилия.

„В школите на Училищна Телерик Академия изградих основните си познания по програмиране. Темите бяха доста интересни. Просто за мен всичко се движеше много бързо, защото нямах предварително тези базови знания. Главно се фокусирах върху това да разбера някои основни концепции, които на този етап нямах. Опитвах се да си изградя това, което да кажем един ученик от математическата гимназия би имал като знания. Определено по-сложните теми, които покривахме към края на школите, ми идваха в повече и нямах възможността да се справя с тях. Но това тъкмо ме подтикна в свободното си време да продължа да ходя по състезания и да научавам нови неща.“

Допълнителните усилия, които е полагала в рамките на обучението, са я запознали постепенно с много от темите в по-голяма дълбочина. Дали са й ясна представа за възможностите за развитие в сферата и за това, какво представлява интерес за нея самата.

„Бих казала, че съм доволна от това докъде достигнах и съм благодарна на Училищна Телерик Академия, че успя да ме насочи към това, с което искам да се занимавам. След Академията знаех с какъв вид програмиране искам да се занимавам. Знаех кой език искам да преследвам. Именно тя ми помогна да положа основите в тези посоки. Училищна Телерик Академия беше като средство, с което да стъпя на следващия етап по стълбицата.“

Днес Боряна работи като разработчик на софтуер в IBM и учи за бакалавърска степен по Компютърни науки в един от най-добрите университети във Великобритания.

Искаш ли да последваш примера на Боряна и да развиеш уменията и знанията си по програмиране и дигитални технологии? Заяви желание за участие обученията на Училищна Телерик Академия във формата ни за интерес още сега. 

18/03/2022

Други избрани новини

02/04/2022

Когато жаждата за знания не се влияе от големите разстояния – историята на Ирина Христова

Ирина започва да посещава школата по разработка на игри в Училищната Телерик Академия, когато е в 9 клас. По това време занятията се провеждат в София и са по три дни от месеца. За всяко от тях, Ирина пътува от родния си град – Ловеч, но физическото разстояние, което й се налага да преодолява всеки път, не я спира. Виж какво споделя за мотивацията си и придобитите знания.

26/03/2022

Димитър Татарски: "Приятелската среда в школите стимулира децата да комуникират свободно и да задават въпросите си"

Димитър Татарски (Митко) е от онези позитивни и зареждащи хора, които се срещат все по-рядко. Неговата енергия е толкова вдъхновяваща, че ако го познаваш няма как да не ти въздейства. Той е част от преподавателската мрежа на Училищна Телерик Академия в направление „Разработка на игри“ за 4-7 клас вече 2 години. Присъствието на Митко в нашите редици е ключово, тъй като е представител на алумни общността ни. През 2012 г. той е посещавал школите ни по алгоритмично програмиране и разработка на игри.

07/03/2022

Какво е постигнала Училищна Телерик Академия с безплатните си школи за 11 години [инфографика]

За да измерим ефекта от дейността си, през последната година си сътрудничихме с изследователската агенция Глобал Метрикс и Фондация „Америка за България“, които организираха независима оценка за постигнатото. Оценката има за цел да провери ефекта от програмите ни върху развитието на нашите възпитаници, преподавателите и местните общности, в които работим.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин