Школа по програмиране в София отваря врати през март
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Школа по програмиране в София отваря врати през март

02/02/2012

Академията на Телерик ще открие най-голямата си школа по програмиране за малчугани

На 4-ти март започва най-мащабната кампания за обучение на ученици от четвърти до шести клас по програмиране в София. Безплатните уроци ще се водят всяка неделя в една от учебните зали на Академията на Телерик (бул. "Александър Малинов" 31).

Уроци

Школата в София ще се води от преподавателя по информатика - Явор Никифоров, който разполага с дългогодишен опит в работата с деца и подготовката им за състезания и олимпиади по информатика. Децата ще стартират обучението си от А и Б в програмирането и постепенно ще напредват, запознавайки се със средата за програмиране и използвайки езика C++.

Първоначално всички ученици ще стартират заедно през първите срещи от Академията 
(капацитетът на учебната зала е 250 места). В края на втория месец децата ще бъдат разделени на по-малки групи в зависимост от нивото им и бързината, с която напредват. По време на учебния процес преподавателят Явор Никифоров и негови асистенти ще помагат на децата да навлизат в новата дисциплина и да решават практически задачи по програмиране.

Състезания

В края на всеки месец учениците ще участват в онлайн състезания, организирани от Академията на Телерик и ще мерят силите си с школите от останалите градове. Децата ще участват и в традиционните присъствени състезания по програмиране, както и в Националната олимпиада по информатика.

Изисквания за участие

Школата е отворена за всички деца на възраст между 9 и 12 години, които проявяват интерес към компютърното програмиране, като не се изискват предишни знания или опит.

Запишете детето си в Детската академия на Телерик, като попълните нашата онлайн регистрация.

02/02/2012

Други избрани новини

13/03/2012

Призови места за възпитаниците на Детската академия по програмиране

Ученици от Детската академия на Телерик завладяха първите места в националното състезание по информатика, което се проведе в Търново миналата седмица. Малчугани от школите по програмиране в Шумен, Габрово, Пловдив, Плевен, Варна, Хасково, Благоевград, Русе, Кърджали и София се събраха в старата столица, за да премерят силите си със състезатели от цялата страна.

07/03/2012

Третокласници се учат да програмират в Telerik Kids Academy

Школата на Детската академия по програмиране в София стартира с огромен успех на 04.03.2012. Повече от 300 деца проявиха желание и интерес да се занимават с компютърно програмиране и дойдоха заедно с родителите си на откриването на кръжока.

02/02/2012

Нови школи по програмиране в Telerik Kids Academy

През втория учебен срок Детската академия на Телерик по програмиране открива школи в три нови града: Благоевград, Смолян и Видин, както и нова школа за ученици до шести клас в София. Школите ще се ръководят от преподаватели в местните математически и природо-математически гимназии и ще ползват учебните материали и ресурси на Академията на Телерик.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин