Третокласници се учат да програмират в Telerik Kids Academy
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Третокласници се учат да програмират в Telerik Kids Academy

07/03/2012

Школата на Детската академия по програмиране в София стартира с огромен успех на 04.03.2012. Повече от 300 деца проявиха желание и интерес да се занимават с компютърно програмиране и дойдоха заедно с родителите си на откриването на кръжока.

По-голямата част от учениците са на възраст между 9 и 12 години и имат съвсем малко или никакъв опит в програмирането. Сред малчуганите се откроиха деца от първи и втори клас, които редом с по-големите следяха с интерес указанията на преподавателя Явор Никифоров.

programirane za deca

Децата направиха своите първи програми, които изчисляват IQ-то им пред и след написването на една програма. Малчуганите се включваха със собствени предложения, откриваха грешки в написания вече код и помагаха на учениците, които срещаха трудности. Занятието завърши със създаването на специален пищов по програмиране и домашни. 

Следващата среща ще се проведе отново в неделя, когато децата ще продължат заниманията и ще имат възможност да затвърдят материала и създават нови програми. Учениците са разпределени в две последователни групи сутрин от 09:00 и следобед от 13:30. Тъй като всички места са заети, желаещите да се включат могат да попълнят регистрационна форма, за да получават информация при откриване на нови групи.

uroci po kompoutyrno programirane v sofia

Стартиралата през март школа е най-големият безплатен кръжок за обучение на деца и подготовка за официални състезания и олимпиади по информатика. Школата е част от инициативата за обучение на български ученици и студенти в сферата на информационните технологии и разработката на софтуер - Telerik Academy. В страната вече функционират 19 школи в по-големите български градове. 

07/03/2012

Други избрани новини

12/04/2012

Нинджи и супер нинджи запълниха софийската школа по програмиране

През изминалите дни - на 7 и 9 април 2012, бяха проведени състезания на Telerik Kids Академията в София, за да бъдат класирани децата в групи, по-подходящи за тяхното ниво на навлизане в новата материя. На състезанията се явиха над 150 деца от столицата, които премериха сили помежду си и се бориха да продължат във втората част от безплатното обучение по програмиране за деца (резултати от състезанието).

13/03/2012

Призови места за възпитаниците на Детската академия по програмиране

Ученици от Детската академия на Телерик завладяха първите места в националното състезание по информатика, което се проведе в Търново миналата седмица. Малчугани от школите по програмиране в Шумен, Габрово, Пловдив, Плевен, Варна, Хасково, Благоевград, Русе, Кърджали и София се събраха в старата столица, за да премерят силите си със състезатели от цялата страна.

02/02/2012

Школа по програмиране в София отваря врати през март

На 4-ти март започва най-мащабната кампания за обучение на ученици от четвърти до шести клас по програмиране в София. Уроците са безплатни и ще се водят всяка неделя в една от учебните зали на Академията на Телерик (бул. "Александър Малинов" 31, Сватбен мол "Булевард").

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин