Нови школи по програмиране в Telerik Kids Academy
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Нови школи по програмиране в Telerik Kids Academy

02/02/2012

Благоевград, Смолян, Видин и София ще разполагат с нови учебни центрове по програмиране за деца

През втория учебен срок Детската академия на Телерик по програмиране открива школи в три нови града: Благоевград, Смолян и Видин, както и нова школа за ученици до шести клас в София. Школите ще се ръководят от преподаватели в местните математически и природо-математически гимназии и ще ползват учебните материали и ресурси на Академията на Телерик.

Какво ни предстои?

Новите школи ще стартират обученията си през месеците февруари и март 2012 г. Уроците са подходящи за всички деца, които проявяват интерес към компютрите и харесват математиката. Учебните занятия по традиция се провеждат веднъж или два пъти седмично, като всеки месец децата имат възможност да се състезават онлайн и да премерят сили с всички възпитаници на Академията.

Запишете детето си в Telerik Kids Academy София - онлайн регистрация или в най-удобната за вас школа по програмиране за деца , като се свържете директно с ръководителя на кръжока.

Какво направихме до тук?

След изключително успешния старт на Детската академия в редица български градове, Telerik Academy реши да добави четири нови школи. В рамките на първия учебен срок в Академията по програмиране за деца участваха над 150 деца, които за първи път се изправят пред предизвикателството да програмират. Учениците много бързо усвоиха материала и започнаха да участват в организираните от школите състезания. Голяма част от тях се състезаваха и в официалните национални турнири по информатика, заемайки челни места в класиранията.

Видео уроци

Кръжоците по по програмиране за най-малките начинаещи програмисти се организират с помощта на водещата софтуерна фирма Телерик. За да бъде инициативата полезна за възможно най-много деца от цяла България, преподаватели от Академията ще записват своите уроци, които в последствие ще бъдат публикувани в сайта на Академията.

02/02/2012

Други избрани новини

07/03/2012

Третокласници се учат да програмират в Telerik Kids Academy

Школата на Детската академия по програмиране в София стартира с огромен успех на 04.03.2012. Повече от 300 деца проявиха желание и интерес да се занимават с компютърно програмиране и дойдоха заедно с родителите си на откриването на кръжока.

02/02/2012

Школа по програмиране в София отваря врати през март

На 4-ти март започва най-мащабната кампания за обучение на ученици от четвърти до шести клас по програмиране в София. Уроците са безплатни и ще се водят всяка неделя в една от учебните зали на Академията на Телерик (бул. "Александър Малинов" 31, Сватбен мол "Булевард").

24/01/2012

Онлайн състезание по програмиране за деца

Приключи третото по ред състезание по програмиране за деца от четвърти до шести клас към Детската академия на Телерик. Онлайн състезанието се проведе на 21.11.2011 едновременно във всички школи на Академията. Общият брой на учебните центрове, част от инициативата към момента е 16, с тенденция през втория учебен срок да стартират нови школи.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин