Призови места за възпитаниците на Детската академия по програмиране
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Призови места за възпитаниците на Детската академия по програмиране

13/03/2012

Ученици от Детската академия на Телерик завладяха първите места в националното състезание по информатика, което се проведе в Търново миналата седмица. Малчугани от школите по програмиране в Шумен, Габрово, Пловдив, Плевен, Варна, Хасково, Благоевград, Русе, Кърджали и София се събраха в старата столица, за да премерят силите си със състезатели от цялата страна.

Programming Champion

Тазгодишното състезанието по информатика, част от традиционните зимни математически състезания, се състоя във Велико Търново в периода 2-4 март 2012 г, след като беше отменено с две седмици заради суровите зимни условия през февруари.

В състезанието участваха 230 деца от цяла България. Над 50% от учениците в групите D (шестокласници) и E (четвърти и пети клас) бяха възпитаници от школите на Telerik Kids Academy. Учениците завоюваха престижни места в крайното класиране, като безспорен първенец сред шестокласниците бе Иван Ганчев Ганев от школата на Детската академия в Шумен. Междувременно първото място в група E си поделиха Александър Тонев Кръстев, възпитаник на Академията ни във Варна и Петър Ивелинов Няголов от Русе.

Класиране за група E и D от състезанието (в жълто са маркирани децата, които се обучават в школите на Академията, а в оранжево - учениците, които посещават нашите състезания)

Следващото сериозно състезание за учениците ще бъде онлайн турнирът на Telerik Kids Academy, който ще се проведе на 25.03.2012. През април шампионите ще участват и във втория кръг от Националната олимпиада по информатика.

13/03/2012

Други избрани новини

16/05/2012

Школа по програмиране - Telerik Kids Academy и във вашия град?

Академията на Телерик ще стартира нови школи по програмиране в градове, в които до момента не са организирани подобни учебни центрове. Всички проактивни, отдадени преподаватели, които обичат професията си и работата с деца, са поканени да кандидатстват за ръководители на школи по програмиране за ученици от 4ти до 6ти клас, част от инициативата Telerik Kids Academy.

12/04/2012

Нинджи и супер нинджи запълниха софийската школа по програмиране

През изминалите дни - на 7 и 9 април 2012, бяха проведени състезания на Telerik Kids Академията в София, за да бъдат класирани децата в групи, по-подходящи за тяхното ниво на навлизане в новата материя. На състезанията се явиха над 150 деца от столицата, които премериха сили помежду си и се бориха да продължат във втората част от безплатното обучение по програмиране за деца (резултати от състезанието).

07/03/2012

Третокласници се учат да програмират в Telerik Kids Academy

Школата на Детската академия по програмиране в София стартира с огромен успех на 04.03.2012. Повече от 300 деца проявиха желание и интерес да се занимават с компютърно програмиране и дойдоха заедно с родителите си на откриването на кръжока.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин