Школа по програмиране - Telerik Kids Academy и във вашия град?
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Школа по програмиране - Telerik Kids Academy и във вашия град?

16/05/2012

Стартира новата кампания по набиране на кандидатури за школи по програмиране за втория сезон от Детската академия на Телерик

Първата учебна година от Академията по програмиране за деца е вече към своя край. След един изключително успешен сезон, стотици усмихната детски лица и редица върхови постижения на възпитаниците ни, неусетно дойде време за подготовка за следващата учебна година.


Школи по програмиране за деÑâ€Ã‚ Ã°

Школи по програмиране в нови градове

Академията на Телерик ще стартира нови школи по програмиране в градове, в които до момента не са организирани подобни учебни центрове. Всички проактивни, отдадени преподаватели, които обичат професията си и работата с деца, са поканени да кандидатстват за ръководители на школи  по програмиране за ученици от 4ти до 6ти клас, част от инициативата Telerik Kids Academy. Студенти, които не са преподавали до момента на деца, но са готови да дадат 110% от себе си и желаят да се включат, могат също да подадат документи.

Как да стартирате школа?

Достатъчно е да подготвите автобиография и мотивационно писмо, в които да посочите досегашния си трудов опит и да ни разкажете защо искате да се присъедините към преподавателския колектив на Академията. Тъй като ръководителите отговарят и за цялостната организация на школите, важно е да посочите къде могат да се провеждат занятията, как ще намерите деца, които да се включат в учебния процес, колко ученика проявяват интерес и кой клас са те. Можете да се запознаете с изискванията за кандидатстване в секцията ни изисквания към учителите.  Документи се приемат по имейл – academy@telerik.com до 31 август 2012 г.

Успехите на нашите ученици и учители

В момента успешно работят 18 школи по програмиране в общо 12 български града, които подготвят над 400 ученика за участие в национални и международни турнири по информатика. Школи са открити до момента в София, Пловдив, Варна, Шумен, Плевен, Габрово, Русе, Видин, Благоевград, Хасково, Смолян и Кърджали. В рамките само на една учебна година успяхме да удвоим броя на участниците от група Е в националните турнири, като 88% от най-млаките ученици, които се класираха за финалния кръг от НОИ са възпитаници на Академията. 

Кандидатствайте за ръководител на школа до 31 август 2012г., за да се включете във втората учебна година на Детските школи по програмиране.

16/05/2012

Други избрани новини

13/07/2012

Какво правят програмистите, когато пораснат?

Четирима от най-малките супер нинджа програмисти на Telerik Kids Academy в София се разходиха сред екипите на Телерик, за да видят „какво правят програмистите, когато пораснат“.

14/06/2012

Летни уроци по програмиране в София

На 24.06.2012 г. стартира нова група за ученици от 3-ти до 6-ти клас, които ще се учат на програмиране в детската школа в София под ръководството на преподавателя от СМГ "Паисий Хилендарски" - Явор Никифоров.

12/04/2012

Нинджи и супер нинджи запълниха софийската школа по програмиране

През изминалите дни - на 7 и 9 април 2012, бяха проведени състезания на Telerik Kids Академията в София, за да бъдат класирани децата в групи, по-подходящи за тяхното ниво на навлизане в новата материя. На състезанията се явиха над 150 деца от столицата, които премериха сили помежду си и се бориха да продължат във втората част от безплатното обучение по програмиране за деца (резултати от състезанието).

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин