Какво правят програмистите, когато пораснат?
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Какво правят програмистите, когато пораснат?

13/07/2012

Отговор на този въпрос потърсиха шампионите от Детската академия по програмиране в офиса на Телерик

Четирима от най-малките супер нинджа програмисти на Telerik Kids Academy в София се разходиха сред екипите на Телерик, за да видят „какво правят програмистите, когато пораснат“.

На 10.07.2012 шампионите от школата по програмиране в София: Стефания, Алекс, Лазар и Явор прекараха два часа в приятелската атмосфера на компанията, за да научат с какво се занимават „големите“ програмисти, как протича работния им ден и дали в крайна сметка е забавно да си програмист.

 

Децата разгледаха офиса, запознаха се с много от колегите и прекараха близо час с някои от екипите, които разработват продуктите на Телерик. Малчуганите използваха тази възможност, за да зададат всички въпроси, които ги вълнуват, да поискат съвет за решаването на дадена задача и да се запознаят с работата на програмистите. 

Ето какво ни разказаха Стефания и Явор за своето преживяване:

"Много ми харесаха офисите, много са готини и самите програмисти. Също така ме впечатли, че за тях има уроци по изнасяне на презентации и английски език, защото е много важно освен да свършиш добре работата си и да може да я представиш добре на другите. Хареса ми, че има толкова много неща, с които програмистите могат да се забавляват и отпочиват в сградата на Телерик, като терасата с люлката, кафето, фитнеса, йога уроците, плейстейшъна и залата с маса за пинг-понг и джаги.

Моите впечатления от разговора ми с истинските програмисти /Генади и другият батко/ са, че работят поединично, но и отборно – когато някой има проблем другите му помагат. Хареса ми, че пишат програми, които да улесняват създаването на уеб-сайтове. Интересно ми беше да разбера от Генади, че пишат всякакви програми на езика С#, а игрите на езика С++. Радвам се, че посетих Телерик!" - С поздрав: Стефания

"Разходката в сградата на Телерик беше много интересна. Всички бяха любезни и всяка стая беше любопитна. Беше много забавно. С удоволствие бих дошъл отново. Благодаря ви за удоволствието." - Поздрави, Явор

Разбира се, след всички тези емоции, остана само да се почерпим:



Всички снимки от незабравимата ни разходка можете да разгледате галерията ни.

До нови срещи отново в Телерик!

За нас беше изключително удоволствие да се запознаем с малките програмисти и да прекараме няколко часа заедно. С нетърпение очакваме следващата ни среща с бъдещите шампиони от Академията.

Ако искате следващия път вие да сте на мястото на Алекс, Явор, Лазар и Стефания  (отляво надясно), участвайте активно по време на уроците, пишете си домашните и станете супер нинджа програмисти.

Ако все още не сте част от Telerik Kids Academy, запишете се за участие в следващата група, която стартира през септември 2012 г.

13/07/2012

Други избрани новини

02/08/2012

Впечатленията на един малък нинджа програмист

Алекс е един от шампионите в софийската школа по програмиране, заради което имаше възможността да се разходи в сградата на Телерик, да се запознае с колегите и да разбере от първа ръка "какво правят програмистите".

17/07/2012

Една учебна година в школите по програмиране на Telerik Kids Academy

Първата учебна година на Telerik Kids Academy (октомври 2011 – юни 2012) беше изпълнена с много нови начинания, постоянен труд и самоусъвършенстване, радостни победи и стотици усмихнати детски личица.

14/06/2012

Летни уроци по програмиране в София

На 24.06.2012 г. стартира нова група за ученици от 3-ти до 6-ти клас, които ще се учат на програмиране в детската школа в София под ръководството на преподавателя от СМГ "Паисий Хилендарски" - Явор Никифоров.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин