Нинджи и супер нинджи запълниха софийската школа по програмиране
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Нинджи и супер нинджи запълниха софийската школа по програмиране

12/04/2012

Отлични резултати на малките нинджа програмисти

През изминалите дни - на 7 и 9 април 2012,  бяха проведени състезания на Telerik Kids Академията в София, за да бъдат класирани децата в групи, по-подходящи за тяхното ниво на навлизане в новата материя. На състезанията се явиха над 150 деца от столицата, които премериха сили помежду си и се бориха да продължат във втората част от безплатното обучение по програмиране за деца.

Programirane-za-deca

Първенец в състезанието е шестокласникът Лазар Неновски с 63.5 точки, с 1.5 по-малко на второ място се нареди Иван Николов, а на трето - петокласника Димитър Цветков с 60.5 точки.

Голяма част от ученици показаха отлични резултати, като решиха почти всички задачи (с точки между 63.5 и 29) и се класираха да продължат в групата на супер нинджите, която ще се провежда всяка неделя в учебната зала на Академията - Enterprise от 09:00 до 13:00 часа.

Повечето от децата, които бяха пропуснали едно или повече занятия, но усърдно се учеха по време на уроците и пишеха редовно своите домашни също демонстрираха добри резултати (20 - 11 точки)  и се класираха за групата на нинджите, които ще се събират всяка неделя от 13:30 до 17:30.
Учениците, които са се класирали с междинен резултат (21.5 - 26.5 точки) ще имат възможност сами да изберат групата, в която ще се чувстват най-комфортно да продължат, така че да напредват с подходящото за тях темпо.

Децата, които са изкарали между 7 и 10 точки пък ще имат възможност да покажат колко са усърдни и също да продължа обучението си в софийската школа на Telerik Kids Academy, като  за целта предадат през ваканцията задачи от домашното и от състезанието на другите 2 групи. Състезанията с по-малко точки ще могат да следят нашите видео лекции и да се включат в следващото издание на школата.

Състезание за учениците, които не успяха да се явят на първоначално обявените дати

Напомняме на изпусналите състезанията на 7-ми и 9-ти по основателна причина, че на 16-ти април ще се проведе извънредно състезание. Записаните за тогава деца, ще бъдат разпределени и дописани във вече образуваните групи. В случай, че вашето дете не е могло да участва нито на 7-ми, нито на 9-ти, все още имате възможност да го включите за 16-ти. За целта е необходимо да пишете на nikiforoff@gmail.com. Децата, записани за състезание на 16-ти, могат да посетят извънредно занятието на 15-ти (Великден) в група по свое желание.

 Групи, дати и часове

Независимо с колко точки и в коя група е вашето дете, то ще има нужда да работи все по-усърдно, защото нещата от тук нататък ще стават все по-интересни, полезни и изискващи повечко внимание.

  • Супер нинджи неделя 9:00-13:00 
  •  Нинджи - неделя 13:30-17:30

Ако вашето дете е разпределено в групата на супер нинджите и не може да посещава уроците, можете спокойно да идвате с другата група. Обратното, разбира се, не е възможно.

Предстоящи уроци

От предстоящата неделя (15.04.2012) занятията ще се водят с посоченото по-горе разписание, в учебната зала на Академията на Телерик – Enterprise (както и до сега). Не забравяйте да си носите по едно боядисано яйце тази неделя, за да отпразнуваме заедно Великден!

Единствено на 22.04.2012 г. занятията ще се проведат в Софийска математическа гимназия - в аудиторията на СМГ, зала 212. Извиняваме се за причиненото неудобство – тази промяна ще бъде еднократна (само за 22 април) и децата могат само тогава и да не носят лаптопи. На 29.04.2012 ще продължим занятията си в Академията.

Всички лекции ще запишем и качим в секцията с видео уроци на Академията.

12/04/2012

Други избрани новини

14/06/2012

Летни уроци по програмиране в София

На 24.06.2012 г. стартира нова група за ученици от 3-ти до 6-ти клас, които ще се учат на програмиране в детската школа в София под ръководството на преподавателя от СМГ "Паисий Хилендарски" - Явор Никифоров.

16/05/2012

Школа по програмиране - Telerik Kids Academy и във вашия град?

Академията на Телерик ще стартира нови школи по програмиране в градове, в които до момента не са организирани подобни учебни центрове. Всички проактивни, отдадени преподаватели, които обичат професията си и работата с деца, са поканени да кандидатстват за ръководители на школи по програмиране за ученици от 4ти до 6ти клас, част от инициативата Telerik Kids Academy.

13/03/2012

Призови места за възпитаниците на Детската академия по програмиране

Ученици от Детската академия на Телерик завладяха първите места в националното състезание по информатика, което се проведе в Търново миналата седмица. Малчугани от школите по програмиране в Шумен, Габрово, Пловдив, Плевен, Варна, Хасково, Благоевград, Русе, Кърджали и София се събраха в старата столица, за да премерят силите си със състезатели от цялата страна.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин