Над 60 ученика участваха в работилниците в Dojo@TelerikAcademy
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Над 60 ученика участваха в работилниците в Dojo@TelerikAcademy

26/04/2016

В „Детската академия на Телерик“ знаем, че децата обичат технологиите и затова големият интерес към Dojo@TelerikAcademy не ни изненада. Радваме се да споделим, че над 60 ученици от първи до трети клас се включиха в първите работилници в София, а техни ментори бяха  ученици от „Училищната академия на Телерик“, „Алго академията на Телерик“ и доброволци. 

Работилниците по програмиране стартираха в края на февруари т.г. в „Детската академия на Телерик“ и се организират съвместно с CoderDojo България. Те се провеждат няколко пъти в месеца през почивните дни и целят да събудят интереса на децата към програмирането и технологиите. Методологията и учебните материали на Dojo@TelerikAcademy са изцяло съобразени с възрастта и възможностите на най-малките. 

Dojo at Telerik Academy

Пътешествието на учениците в света на програмирането започва със задачата „Лабиринт“ от платформата Code.org. Децата се запознават с основни понятия, като управляват  движенията на любими герои от Angry Birds, Zombies и др. На втората работилница учениците започват да програмират на Scratch - обучителна платформа по програмиране за млади хора, разработена от Lifelong Kindergarten Group в Масачузетския технологичен институт (MIT). Te създават първите си малки игри, като постепенно редовните участници развиват все повече умения и започват да разработват по-сложни игри.

Работилниците Dojo@TelerikAcademy следват метода на обучение на глобалната инициатива CoderDojo, според който деца обучават деца. Така ментори на участниците от първи до трети клас са по-големи ученици от „Училищната академия на Телерик“, „Алго академията на Телерик“ и доброволци от CoderDojo България. Менторите дават насоки и помагат на учениците да изпълнят задачите си. Всеки, който обича да споделя знания и да помага на останалите, може да се включи като ментор. Необходима е предварителна регистрация за всяка работилница.

Свободните места за всяка работилница се обявяват на уебсайта и на страницата на CoderDojo България във Facebook, както и на страницата на „Академията на Телерик“ във Facebook. Поради индивидуалния подход към всяко дете местата са ограничени.

26/04/2016

Други избрани новини

01/09/2016

Стартира приемът за новия сезон на „Детската академия на Телерик“

Радваме се да обявим, че на 1 септември започва кандидатстването за шестия сезон на безплатната ни образователна инициатива по програмиране „Детска академия на Телерик“. Всички деца от 4-ти до 6-ти клас, които проявяват интерес към технологиите, могат да кандидатстват за школите ни в 11 града в страната - София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, Кърджали, Габрово, Враца, Разград и Попово.

27/07/2016

Какво постигнахме в „Детската академия на Телерик“ през учебната 2015-2016 г.

Измина още една вълнуваща учебна година в „Детската академия на Телерик“. С много желание малките програмисти усвояваха основите на програмирането, участваха в тренировъчни и национални състезания и трупаха нови умения в една от най-бързо развиващите се области в момента – тази на дигиталните технологии. Кои бяха най-вълнуващите моменти за нашите преподаватели и ученици през учебната 2015-2016 г. – разберете от обобщението ни:

23/02/2016

Работилници по програмиране за деца от първи до трети клас

Радваме се да споделим, че „Детската академия на Телерик“ разширява учебната си програма с безплатни работилници по програмиране за ученици от първо до трети клас в София. Първата ще се проведе на 27 февруари 2016 г. от 13:30 до 15:15 ч. в учебния център на „Академията на Телерик“. Участието е безплатно, необходима е предварителна регистрация на децата.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин