Какво постигнахме в „Детската академия на Телерик“ през учебната 2015-2016 г.
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Какво постигнахме в „Детската академия на Телерик“ през учебната 2015-2016 г.

27/07/2016

Измина още една вълнуваща учебна година в „Детската академия на Телерик“. С много желание малките програмисти усвояваха основите на програмирането, участваха в тренировъчни и национални състезания и трупаха нови умения в една от най-бързо развиващите се области в момента – тази на дигиталните технологии. Кои бяха най-вълнуващите моменти за нашите преподаватели и ученици през учебната 2015-2016 г. – разберете от обобщението ни:

Обучихме над 630 деца в 10 града в България
Интересът към „Детската академия на Телерик“ продължава да расте, като само за първия прием през септември 2015 г. броят на кандидатите в София надмина 800. През учебната 2015-2016 г. общо 630 деца от 10 града в България се обучаваха в инициативата.

Telerik_Kids_Academy_Gabrovo

Станахме първи на национални състезания
И през тази учебна година учениците от „Детската академия на Телерик“ станаха шампиони на националните състезания по информатика и завоюваха медали. Горди сме да споделим, че 50% от учениците от 4-ти, 5-ти и 6-ти клас, класирани в "Националнатаранглиста на състезателите по информатика в България", се обучават в инициативата.

Стартирахме обучения за ученици от първи до трети клас съвместно с CoderDojo България
През учебната 2015-2016 г. в София въведохме безплатни работилници по програмиране за най-малките. Над 60 ученици от първи до трети клас се включиха в обученията Dojo@TelerikAcademy. Техни ментори бяха  ученици от „Училищната академия на Телерик“, „Алго академията на Телерик“ и доброволци.

Dojo@TelerikAcademy

За първи път отворихме „Детската академия на Телерик“ за външни посетители
В рамките на втория прием през февруари 2016 г. организирахме „Дни на отворените врати“ в „Детската академия на Телерик“. Децата, които проявяват интерес към програмирането и технологиите, и техните родители имаха възможност да участват в лекция на живо, да се запознаят с преподавателите и да разгледат проекти, разработени от децата в инициативата. 

Спечелихме първо място в категория „Обществена дейност“ на годишните бизнес награди на сп. Forbes
Получихме отличието за безспорния принос на „Детската академия на Телерик“ към обществото. От създаването на инициативата през 2011 г. досега благодарение на безплатните ни обучения над 3000 деца са направили първите си стъпки в програмирането. Инициативата изгражда мрежа от преподаватели в редица български градове, интересна учебна програма и превръща децата от консуматори в създатели на софтуер.



Поздравяваме учениците и преподавателите от „Детската академия на Телерик“ за успешната година и им пожелаваме весело и безгрижно лято. Следващият прием за инициативата ще бъде през есента. Следете редовно нашия уебсайт и социални канали за актуална информация. 

27/07/2016

Други избрани новини

01/11/2016

Отбелязахме Европейската седмица на програмирането

С редица безплатни обучения на 22 октомври отбелязахме европейската седмица на програмирането в „Академията на Телерик“. Над 500 ученици от 1-ви до 12-и клас участваха в занятията на Dojo@TelerikAcademy, „Детската академия на Телерик“ и „Училищната академия на Телерик“ в София.

01/09/2016

Стартира приемът за новия сезон на „Детската академия на Телерик“

Радваме се да обявим, че на 1 септември започва кандидатстването за шестия сезон на безплатната ни образователна инициатива по програмиране „Детска академия на Телерик“. Всички деца от 4-ти до 6-ти клас, които проявяват интерес към технологиите, могат да кандидатстват за школите ни в 11 града в страната - София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, Кърджали, Габрово, Враца, Разград и Попово.

26/04/2016

Над 60 ученика участваха в работилниците в Dojo@TelerikAcademy

В „Детската академия на Телерик“ знаем, че децата обичат технологиите и затова големият интерес към Dojo@TelerikAcademy не ни изненада. Радваме се да споделим, че над 60 ученици от първи до трети клас се включиха в първите работилници в София, а техни ментори бяха ученици от „Училищната академия на Телерик“, „Алго академията на Телерик“ и доброволци.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин