Какво постигна екипът на Телерик Академия през 2017 г.
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Какво постигна екипът на Телерик Академия през 2017 г.

20/12/2017

Преди точно една година Телерик Академия обяви, че се отделя като самостоятелна образователна организация под ръководството на четиримата й основатели Бойко Яръмов, Светозар Георгиев, Васил Терзиев и Христо Косев.

През последната година с обновени визия и стратегия за бъдещето станахме партньор на всички ИТ компании в България, като адресираме недостига на кадри в индустрията и създаваме отлично подготвен младши талант. Така изграждаме нови специалисти, които могат бързо да се влеят в компаниите, да започнат да допринасят за техния успех още в първите работни дни и в рамките на година да достигнат следващото си кариерно ниво.

Telerik Academy Alpha

2017 г. бешe изключително динамична, изпълнена с нови идеи и мащабни планове, програми, вдъхновени от нуждите на бизнеса, предизвикателства и успехи. Подпомогнахме кариерното развитие и запалихме интереса към програмирането на хиляди деца, ученици, студенти и специалисти. През изминалите 12 месеца над 3 хил. души се обучаваха присъствено в Академията. А над 220 души завършиха професионалните ни програми и излязоха на пазара на труда.

Какво още реализирахме през 2017 г.

Изградихме силен и сплотен екип от топ специалисти, мотивирани да задават стандарта в ИТ обучението. Към вече утвърдения ни трейнърски екип се присъединиха професионалисти с дългогодишен опит в областта на развитието на човешкия капитал, маркетинг и ПР, обучението на деца и младежи и разработката на водещи в глобален мащаб софтуерни решения.

Telerik Academy Team

Стартирахме изцяло нова, шестмесечна програма за подготовка на софтуерни специалисти – Telerik Academy Alpha. С помощта на индивидуален подход на обучение, по-малки групи и иновативен метод на преподаване, успяхме да съкратим наполовина времето за обучението, запазвайки същия обем и ниво на знания. Към технологичните теми и практически опит, които са в основата на програмата, добавихме програмния език Java и курсове за развитието на личностните и комуникационните умения на курсистите.

Изградихме партньорска мрежа от над 30 компании, която продължаваме да разширяваме и развиваме. От ден първи инициирахме активен диалог с бизнеса, за да разработим програмите си съобразно нуждите на компаниите. Радваме се, че спечелихме доверието и сериозна подкрепа от индустрията в лицето на нашите партньори.

Проследихме успеха на възпитаниците на Телерик Академия в най-мащабното ни проучване досега. А резултатите са показателни – 98% от завършилите Професионалната Академия в периода 2010-2016 г. работят в софтуерната индустрия, като почти всички избират да останат в България. Близо 70% започват работа до 2 месеца от своето завършване, както и 70 на сто се изкачват до следващото кариерно ниво само за година.

Не на последно място стартирахме учебната година с 38 групи по програмиране и рекордните 1060 ученици на възраст 10-13 г., които се обучават безплатно в страната. Като работим съвместно с училища и опитни преподаватели, успяхме да осигурим равен достъп до качествено обучение в 12 града в България.

Coolset Projects

Какво ново ни предстои през 2018 г.

Всичко до тук ни стимулира да гледаме с още повече увереност и нетърпение напред. Продължаваме да подготвяме следващите поколения дигитални лидери и специалисти, а заедно с това ни предстоят и много нововъведения.

През 2018 г. ще стартираме изцяло нови програми както за специалисти, така и за деца, ще включим още модерни технологии, ще организираме събития с участието на водещи специалисти и лектори. Следете ни - подготвили сме още изненади, които ще обявим догодина.

20/12/2017

Други избрани новини

11/01/2018

От играенето на игри към създаването им

„Откакто детето ми – Николай Яламов, четвъртокласник от гр. Велико Търново, посещава школата на Училищна Телерик Академия в СУ „Емилиян Станев“, отношението му към технологиите се промени. За него компютърът вече не е голямата и скъпа играчка, а средство да твори и създава. Фокусът му се измести от компютърните игри към нещо градивно, което доставя удоволствие от създаденото и радост от постигнатите успехи в състезанията”, споделя Емилия Яламова

10/01/2018

Предстоят нови програми за деца и младежи в четири града

През февруари стартираме изцяло нови програми по дигитални науки (Digital Science) и разработка на игри (Game Development) за деца и младежи в София, Габрово, Враца и Разград. Програмата „Дигитални науки“ е ново обучение, което помага на учениците да развият ключови дигитални умения и да се запознаят с професиите на бъдещето извън програмирането.

13/12/2017

5 медала от Есенния турнир по информатика

Учениците в Училищна Телерик Академия се представиха отлично по време на Националния есенен турнир по информатика, който се проведе на 24-26 ноември в Шумен. Те спечелиха един златен, два сребърни и два бронзови медала в групите 4-5 клас (Е) и 6-7 клас (D). Шампионите идват от няколко различни школи на Академията в страната.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин