Предстоят нови програми за деца и младежи в четири града
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални технологии.
Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Предстоят нови програми за деца и младежи в четири града

10/01/2018

Училищна Телерик Академия разширява мащаба на обученията за ученици с теми извън програмирането в партньорство с Фондация „Америка за България“

През февруари стартираме изцяло нови програми по дигитални науки (Digital Science) и разработка на игри (Game Development) за деца и младежи в София, Габрово, Враца и Разград. Програмата „Дигитални науки“ е ново обучение, което помага на учениците да развият ключови дигитални умения и да се запознаят с професиите на бъдещето извън програмирането.

В партньорство с Фондация „Америка за България“, Училищна Телерик Академия разширява мащаба и обхвата на инициативите си за ученици. Както и досега те ще останат безплатни за деца и младежи, осигурявайки равен достъп до съвременно технологично обучение. 

Telerik Kids Academy Game Dev

„В рамките на инициативите на Училищна Телерик Академия ученици от 4-ти до 12-ти клас от цялата страна ще имат възможност да развиват логическото си мислене и умения за програмиране, като се обучават от най-добрите практици в сектора. С подкрепа на Фондация „Америка за България“ участието на всички ученици остава безплатно, тъй като споделяме ценностите на Училищна Телерик Академия и стремежа ѝ България да се развива като високотехнологична държава. Благодарение на съвместната ни работа през следващите три години близо 6 000 ученици от 13 града в цялата страна ще преминат през програмите,“ каза Надя Захариева, Програмен директор „Развитие на частния сектор“ във Фондация „Америка за България“.

Приемът за програмите, които ще се провеждат в периода февруари-юни 2018 г., вече е отворен. Обученията са разделени в две групи 4-7 клас и 8-12 клас, в които съдържанието и подходът на преподаване са съобразени с възрастта и опита на участниците. Заради високия интерес от кандидатите в София ще се изисква преминаване на входен изпит. Участниците получават сертификат за завършено обучение в края на програмата.

Telerik Kids Academy Digital Science

„Скоро над 90% от професиите ще изискват дигитални познания. Дори и да не се занимават с програмиране, учениците трябва да могат да управляват дигиталните технологии, за да бъдат успешни специалисти, предприемачи и лидери, конкурентни на пазара на труда. Затова продължаваме да надграждаме вече утвърдените ни инициативи и да ги разширяваме с изцяло нови програми, които да въоръжат следващите поколения с нужните знания и умения“, коментира Петър Шарков, ръководител на Училищна Телерик Академия.

Дигитални науки (Digital Science)

Обученията по дигитални науки ще се организират едновременно в София, Габрово, Враца и Разград и не изискват предварителни знания в областта или изявен интерес към програмирането. Участниците ще се подготвят за професиите на бъдещето, научавайки какво стои зад най-новите технологии като изкуствен интелект, роботи, 3D принтери и други, и как да се предпазват от опасностите в интернет.  

Telerik Kids Academy Programming


Разработка на игри (Game Development)

Изцяло обновена, програмата за разработка на игри ще се провежда първоначално в София, а от есента и в други градове в страната. Обучението развива логическото мислене и креативността на учениците, които усвояват основите на програмирането, докато създават компютърни игри.

С новите програми школите на Училищна Телерик Академия за деца и младежи в България стават над 50 в 12 града. От старта на инициативата през 2010 г. досега безплатно на програмиране в Академията са се обучавали над 8 хил. ученици на възраст 7-18 г. Нейни възпитаници са над 50% от участниците в националните състезания по информатика в групите за 4-7 клас, където традиционно се нареждат на челни позиции, включително и на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

10/01/2018

Други избрани новини

14/02/2018

„Знаещи, уверени и вдъхновени за предизвикателства – нашите ученици“

Срещаме ви с един изключително активен преподавател от мрежата на Фондация „Телерик Академия“ - Венелин Николов, който подготвя състезатели за национални турнири, води трейнинги на други учители и с лекота успява да запали интереса на децата към програмирането и роботиката.

11/01/2018

От играенето на игри към създаването им

„Откакто детето ми – Николай Яламов, четвъртокласник от гр. Велико Търново, посещава школата на Училищна Телерик Академия в СУ „Емилиян Станев“, отношението му към технологиите се промени. За него компютърът вече не е голямата и скъпа играчка, а средство да твори и създава. Фокусът му се измести от компютърните игри към нещо градивно, което доставя удоволствие от създаденото и радост от постигнатите успехи в състезанията”, споделя Емилия Яламова

20/12/2017

Какво постигна екипът на Телерик Академия през 2017 г.

Преди точно една година Телерик Академия обяви, че се отделя като самостоятелна образователна организация под ръководството на четиримата й основатели Бойко Яръмов, Светозар Георгиев, Васил Терзиев и Христо Косев. 2017 г. бешe изключително динамична, изпълнена с нови идеи и мащабни планове, програми, вдъхновени от нуждите на бизнеса, предизвикателства и успехи.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин