От играенето на игри към създаването им
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

От играенето на игри към създаването им

11/01/2018

Технологиите разкриват неограничени възможности пред децата, които знаят как да ги управляват и създават. В поредица от постове ще споделим историите на такива ученици, както са ни ги разказали те и техните родители.

Nikolay Yalamov - Telerik Kids Academy

Николай Ялмов, ученик в Училищна Телерик Академия във Велико Търново

„Откакто детето ми – Николай Яламов, четвъртокласник  от гр. Велико Търново, посещава школата на Училищна Телерик Академия в СУ „Емилиян Станев“, отношението му към технологиите се промени. За него компютърът вече не е голямата и скъпа играчка, а средство да твори и създава. Фокусът му се измести от компютърните игри към нещо градивно, което доставя удоволствие от създаденото и радост от постигнатите успехи в състезанията.

Благодаря на преподавателката Тодорка Елинина, че събуди в децата интерес от много ранна детска възраст към програмирането. Начина, по който това се случва в Училищна Телерик Академия ги прави отговорни, търсещи и мислещи. Добрата база и атмосферата в школата предразполагат децата, и всички те посещават заниманията с желание.

Учениците в Академията общуват в социалните мрежи като група „програмистите“. Когато стана свидетел на някой от техните разговори, не винаги разбирам темите от отминалия час по програмиране, които обсъждат, т.к. съм икономист. Но не спирам да се впечатлявам как всички деца си помагат в програмирането. Те не са конкуренти, а отбор.”

Емилия Яламова, майка на Николай Яламов

11/01/2018

Други избрани новини

26/03/2018

Училищна Телерик Академия в Ловеч и Луковит

Фондация „Телерик Академия“ стартира две нови школи по програмиране и дигитални технологии за деца в Ловеч и Луковит. Обученията се организират в партньорство с област Ловеч и имат за цел да подготвят учениците от региона за професиите на бъдещето и да ги въоръжат с ключови дигитални умения. Те са насочени към деца в 4-7 клас и ще започнат в началото на учебната 2018-2019 г. Както останалите над 50 школи на Фондация „Телерик Академия“ в 13 града в страната и тези ще бъдат безплатни за младежите и техните родители.

14/02/2018

„Знаещи, уверени и вдъхновени за предизвикателства – нашите ученици“

Срещаме ви с един изключително активен преподавател от мрежата на Фондация „Телерик Академия“ - Венелин Николов, който подготвя състезатели за национални турнири, води трейнинги на други учители и с лекота успява да запали интереса на децата към програмирането и роботиката.

10/01/2018

Предстоят нови програми за деца и младежи в четири града

През февруари стартираме изцяло нови програми по дигитални науки (Digital Science) и разработка на игри (Game Development) за деца и младежи в София, Габрово, Враца и Разград. Програмата „Дигитални науки“ е ново обучение, което помага на учениците да развият ключови дигитални умения и да се запознаят с професиите на бъдещето извън програмирането.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин