Защо е важно да подкрепяш развитието на децата
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Защо е важно да подкрепяш развитието на децата

28/04/2021

Дарението ви ще бъде удвоено

Школите на Училищна Телерик Академия в град Бургас се провеждат от 2012 год. насам. За това време над 300 ученици са преминали обучение при нас. През следващата учебна година имаме амбицията да отворим поне 5 школи, като за тази цел обединяваме сили с трима индивидуални дарители – Ангел Джигаров, Иван Делчев и Деян Витанов, заедно с които ще удвоим всички дарения до 14,000 лв. в периода 21 април - 21 май 2021.

Общото между тях не е само родния им град, но и желанието да допринесат Бургас да се превърне в още по-добро място за развитие на бизнес. Виж какво споделиха те за пътя към успешната реализация, какво им е помогнало през годините и каква е тяхната мотивация да подкрепят Училищна Телерик Академия.

Иван Делчев, Деян Витанов и Ангел Джигаров

И тримата сте представители на ПМГ "Акад. Никола Обрешков", къде продължихте развитието си след завършване на гимназия?

Деян: Бакалавърската си степен придобих в Jacobs University Bremen в Германия, а в Stanford Graduate School of Business изкарах магистратура по бизнес администрация. Занимавам се с предприемачество и живея в Силициевата Долина. В момента съм Chief Marketing Officer в гейминг компанията Playco, която купи моя трети стартъп "Chobolabs" преди около две години.

Ангел: След като завърших гимназия, записах бакалавър по компютърни науки в Софийския университет, а в последствие имагистратура по разпределени системи в Imperial College London. От 11 години живея в Швейцария и работя като софтуерен инженер и мениджър в Гугъл Цюрих. Последните 3 години работя по Гугъл Асистент, който е един изключително интересен и същевременно предизвикателен за мен проект.

Иван: Бакалавърска и магистърска степен получих в "Jacobs University Bremen", Германия в специалност "Информационни Технологии". След като завърших, започнах работа в SAP Research. Там се запознах със страхотни хора, с част от които по-късно стартирахме собствена компания предлагаща анализи и данни за мобилните пазари за приложения, която се казва 42matters. В момента съм VP of Engineering в компанията и ръководя екип от хора от целия свят. Клиенти на компанията са както малки стартиращи компании, така и компании от Fortune 500.

Telerik Academy School

Защо е важно децата да учат дигитални технологии и програмиране от ранна възраст?

Деян: Технологиите и конкретно програмирането изискват специфичен начин на мислене. Колкото по-рано започне човек да се потапя в този виртуален свят, толкова му е по-лесно да опознае неговите правила и в крайна сметка да се научи как да го управлява. Както по-умни хора от мен са казали, софтуерът изяжда света. Всички сектори се дигитализират с доста бързи темпове, което отваря нови възможности за реализация – но само за тези, които имат нужните умения. За мен няма никакво съмнение, че бъдещето принадлежи на тези, които са добре запознати с технологиите като цяло и програмирането в частност

Ангел: Съвременните технологии променят нашия свят и начина, по който живеем с невиждана досега скорост. Много от професиите и работните места биват заменени от компютри, изкуствен интелект и автоматизирани процеси. Ние трябва да много бързо да трансформираме образователната система да отговаря на тези промени. Качественото и всеобхватното обучение по дигитални технологии и програмиране е част от тази трансформация.

Иван: Децата трябва да имат преди всичко щастливо детство, което да им позволи да развиват любопитството си. Когато се добавят възможности като тези, които Училищна Телерик Академия им предлага, считам че те сами поемат своя път в тази посока. Придобитите умения, по време на школите, учениците могат да използват в правилната сфера, например в дигиталните технологии и да бъдат изключително ефективни. В сегашно време да имаш дигитални умения е еквивалента на това да можеш да пишеш и смяташ в миналото.

Digital Science at Telerik Academy School

Какво ви мотивира да подкрепите мисията на Училищна Телерик Академия?

Деян: Започвайки от трети клас, аз минах през редица курсове, подобни на тези предлагани от Училищна Телерик Академия. Благодарения на тези уроци и търпеливите учители, които ги ръководеха, аз добих познания, които ми служат и до ден днешен. Именно това е и причината да стана част от дарителската мрежа - с надеждата, че повече деца ще се запознаят с технологиите така както аз имах възможност преди години. Благодаря за възможността да спомогна на развитието на моя роден град по един малък начин!

Ангел: Реших да се включа към дарителската мрежа на Училищна Телерик Академия, след като се запознах с хората и процесите в обучителните програми. Дълбоко съм убеден, че помагайки на академията да развие школи в Бургас, помагам на много деца да се запалят по програмирането и да развият своите умения. Освен това, помагам и на град Бургас. Включете се и вие!

Иван: Според мен Училищна Телерик Академия прави това, което всеки от нас трябва да прави - да допринася за едно по-добро бъдеще. Затова и реших да стана част от дарителската мрежа и се надявам да увеличавам моето участие всяка година.

Вярваме, че с общи усилия можем да предоставим безплатно обучение за над 140 деца през 2021-2022 г. Ако и ти искаш да подкрепиш отварянето на поне 5 школи в Бургас през следващата учебна година, се присъедини към каузата още сега!

28/04/2021

Други избрани новини

31/08/2021

Как да подадете кандидатурата на детето си в Училищна Телерик Академия?

Как можем да подготвим децата, за да бъдат успешни в дигиталната икономика сега и занапред? Като им помогнем да усвоят още в училище ключовите дигитални умения, сред които и езика на иновациите – програмирането. В Училищна Телерик Академия ще намерите специализирани за всяка възраст програми, които да въоръжат детето ви с нужните дигитални умения. Ето как всеки ученик да кандидатства за школите ни в няколко лесни стъпки.

23/06/2021

Какво постигна Училищна Телерик Академия през 2020-2021 г. [инфографика]

Важността и нуждата от дигитални умения станаха ясни на всички ни през изминалата година. Затова сме щастливи да споделим, че през учебната 2020/2021 година над 2500 деца и младежи надградиха компютърните си умения и познания по време на школите ни. Научете повече за ефекта от програмите ни в нашата инфографика.

20/04/2021

Програмирането - езикът на бъдещето

Антон Деков от малък обича да си играе и да програмира роботите Dash и Dot, както и да създава различни игри на Scratch. Той непрекъснато търси да научи нещо ново в областта на програмирането. Повече за интересите му и как обучението в Училищна Телерик Академията развива много други негови умения, споделя неговата майка Росица Декова.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин