„Знаещи, уверени и вдъхновени за предизвикателства – нашите ученици“
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

„Знаещи, уверени и вдъхновени за предизвикателства – нашите ученици“

14/02/2018

Този месец ви срещаме с един изключително активен преподавател от мрежата на Фондация „Телерик Академия“ - Венелин Николов. Той с лекота успява да запали интереса на децата към програмирането и дигиталните технологии, подготвя състезатели за национални турнири и води трейнинги на други учители.

Само за 5 години Венелин е обучил над 270 ученици в школите на Училищна Телерик Академия в Разград и Попово. А още над 35 деца ще се включат в новата ни програма „Дигитални науки“, която стартираме през февруари в ОУ „Васил Левски“, Разград. Повече за програмата и работата с деца научете от интервюто ни с Венелин.

Telerik Kids Academy - Venelin Nikolov

През февруари за първи път в Разград стартира новата ни програма „Дигитални науки“. Какво ще научат децата?

На първо място децата ще усвоят много техники за ефективно учене и ще разберат как да управляват различните технологии. Ще попълнят своите знания за виртуалната реалност, изкуствения интелект, роботиката и програмирането и ще се докоснат до високотехнологични устройства. Заедно с това ще  изградят една стабилна база от знания за съвременния дигитален свят. Също ще се запознаят с професиите на бъдещето, за да направят по-добре своя кариерен избор.

За кого са подходящи обученията „Дигитални науки“ и „Алгоритмично програмиране“ на Училищна Телерик Академия?

Обученията са подходящи за всички възрасти: от малки до големи. В бързоразвиващия се дигитален свят, в който живеем, постоянно има нови технологии и знания, които всяко дете може да усвои. В програмите могат да участват деца от всички училища в града и района. Вече имаме участници, които всяка седмица ще пътуват от Шумен, Исперих и други близки градове, за да се обучават в Училищна Телерик Академия.

Telerik Kids Academy - Razgrad

Защо е необходимо учениците да се запознаят с дигиталните технологии и програмирането от ранна възраст?

Днес децата от малки са заобиколени и взаимодействат с много и различни технологии. Затова от ранна възраст трябва да се занимават с дигитални технологии и програмиране. Учителят трябва да напътства и показва на учениците как да използват и управляват дигиталните технологии. Вместо те да се чувстват объркани и да се самообучават, което крие редица рискове.

Каква промяна забелязвате в учениците, завършили програмите на Училищна Телерик Академия?

В програмите децата придобиват увереност по отношение на избора си на професия и хоби, с които биха продължили да се занимават. Докосвайки се до новите технологии, получават нов тласък за по-нататъшното си развитие.

Като се обучават в групи, решават общи задачи, срещат различни трудности и намират техните решения, те развиват логическото си мислене и създават много приятелства и свои съмишленици. Освен това прави впечатление, че всяко последващо начинание на възпитаниците на Училищна Телерик Академия е много по-успешно, благодарение на придобития им опит в Академията.

Telerik Kids Academy - Razgrad

Коя е любимата част от работата ви в Училищна Телерик Академия?

Да наблюдавам децата от първия до последния ден и тяхното израстване. Трудностите, които срещат в началото, усилията, полагани в процеса на работа, и удовлетворението в края, когато са вече уверени, знаещи, вдъхновени за предизвикателства.

Много често учениците, преминали обучение в Училищна Телерик Академия, ни гостуват след време. Продължават да се интересуват какво учим и винаги искат да усвоят новостите. Това ме радва, защото говори за устойчив интерес и желание за развитие.

14/02/2018

Други избрани новини

27/03/2018

Учител по призвание

За Петя Миронова преподаването винаги е било най-желаната професия. Затова веднага след като завършва висшето си образование, става учител по информатика и ИТ в родния си град Враца. Това че трябва непрекъснато да усъвършенства и повишава знанията си и да е в крак с динамично променящите се технологии, за да поддържа високо ниво на преподаване, я мотивира още повече.

26/03/2018

Училищна Телерик Академия в Ловеч и Луковит

Фондация „Телерик Академия“ стартира две нови школи по програмиране и дигитални технологии за деца в Ловеч и Луковит. Обученията се организират в партньорство с област Ловеч и имат за цел да подготвят учениците от региона за професиите на бъдещето и да ги въоръжат с ключови дигитални умения. Те са насочени към деца в 4-7 клас и ще започнат в началото на учебната 2018-2019 г. Както останалите над 50 школи на Фондация „Телерик Академия“ в 13 града в страната и тези ще бъдат безплатни за младежите и техните родители.

11/01/2018

От играенето на игри към създаването им

„Откакто детето ми – Николай Яламов, четвъртокласник от гр. Велико Търново, посещава школата на Училищна Телерик Академия в СУ „Емилиян Станев“, отношението му към технологиите се промени. За него компютърът вече не е голямата и скъпа играчка, а средство да твори и създава. Фокусът му се измести от компютърните игри към нещо градивно, което доставя удоволствие от създаденото и радост от постигнатите успехи в състезанията”, споделя Емилия Яламова

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин