Половината от най-малките участници в Зимните състезания по информатика - възпитаници на Детската Телерик Академия
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Половината от най-малките участници в Зимните състезания по информатика - възпитаници на Детската Телерик Академия

10/03/2017

На 24-26 февруари във Велико Търново се проведоха Зимните състезания по информатика. Близо 60 деца, възпитаници на Детската Телерик Академия се включиха в състезанието. Повече от половината състезатели на възраст 10-13 г. бяха настоящи и пораснали курсисти на инициативата.

Въпреки силната конкуренция учениците се представиха много добре. Медали в групи E (4-5 клас) и Д (6-7 клас) завоюваха Явор Василев и Благо Гунев от София, Никола Николов от Варна и Никола Максимов от Габрово. В състезанието участваха и 8 ученици на възраст 14-16 г., които се обучават в школата на Детската Телерик Академия в София с преподавател Явор Никифоров. Сред тях сребърен медалист е Станислав Николов, а в топ 10 се наредиха още Константин Каменов и Алекс Цветанов.

Telerik Kids Academy Varna - Winter Programming Contest

Пожелаваме на децата да продължават да се обучават с много желание и интерес и да затвърдят и надминат успехите си на следващото национално състезание през април.

Пълното класиране от Зимните състезания по информатика можете да разгледатe тук.

10/03/2017

Други избрани новини

26/04/2017

Образование за професиите на бъдещето

„Уичлищна Телерик Академия добавя нови възможности на училището ни в областта на ИКТ обучението, които по-рано ние не можехме да предоставим на същото ниво. Тя е притегателен център за много от талантливите деца в града, които имат интерес към технологиите и, разбира се, се интересуват от програмиране. Школата ни позволява по-добре да организираме извънкласните занимания на учениците, като ги стимулираме да търсят изява в рамките на средата, която познават и обичат,“ коментира Диана Първанова, директор на ОУ „Васил Левски“ в гр. Разград

20/03/2017

Петър Шарков ще оглави младежките инициативи на Телерик Академия

Екипът на Телерик Академия продължава да се разраства. Към организацията се присъединява Петър Шарков като ръководител на младежките инициативи на Телерик Академия. На тази позиция той ще отговаря за дългосрочната стратегия за развитието на ученическите инициативи от 1 до 12 клас, както и за ключовите партньорства и връзки с образователните институции и бизнеса.

20/12/2016

Основателите на Telerik поемат бъдещoто развитие на „Академията на Телерик”

Изключително се вълнуваме да съобщим, че от началото на 2017 г. „Академията на Телерик“ поема по нов вълнуващ път. Инициативата ще бъде отделена от Progress като независима организация, ръководена от четиримата основатели на Telerik - Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев. Вярваме, че най-доброто й бъдеще е именно в ръцете на нейните създатели.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин