Образование за професиите на бъдещето
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Образование за професиите на бъдещето

26/04/2017

Тазгодишната образователна конференция на Капитал беше посветена на темата „Образование за професиите на бъдещето“. Водещото събитие, коeто се проведе на 12 април в София, събра на едно място дейни учители и директори от цялата страна, международни лектори и български експерти от бизнеса. Те обсъждаха трансформациите в пазара на труда и нуждата от промяна в образованието, която да адресира ключовите компетенции и умения за бъдещите професии.

В рамките на панелна дискусия, посветена на връзката между образованието и бизнеса, беше представена Училищна Телерик Академия, която в партньорство с редица български училища осигурява безплатно, модерно обучение по програмиране и дигиталните технологии за деца в 4-6 клас от цялата страна.

Capital Edu Conf Telerik Academy Снимка: Капитал

Един от многото примери за успешна колаборация е школата по програмиране в ОУ „Васил Левски“ – гр. Разград. Тя стартира през 2013 г. с преподавател Венелин Николов – учител с дългогодишен педагогически опит и новаторски подход към обучението. Досега присъствено обучение по програмиране в школата са преминали близо 150 деца от Разград и региона.

„Уичлищна Телерик Академия добавя нови възможности на училището ни в областта на ИКТ обучението, които по-рано ние не можехме да предоставим на същото ниво. Тя е притегателен център за много от талантливите деца в града, които имат интерес към технологиите и, разбира се, се интересуват от програмиране. Школата ни позволява по-добре да организираме извънкласните занимания на учениците, като ги стимулираме да търсят изява в рамките на средата, която познават и обичат,“ коментира Диана Първанова, директор на ОУ „Васил Левски“ в гр. Разград

Интересът към школата е толкова висок, че ученици от съседните градове Попово и Търговище в продължение на месеци пътуват два пъти седмично до Разград, за да участват в програмата. В резултат през 2016 г. Училищна Телерик Академия в партньорство с ОУ „Любен Каравелов“ инициира школа в Попово, в която днес безплатно се обучават близо 70 деца.

„Училищна Телерик Академия не цели да направи от всяко дете програмист, а да запали интереса на децата към дигиталните технологии и да ги въоръжи с дигиталните умения и логическо мислене, които ще им помогнат за успешна професионална реализация в бъдеще. За да продължим да осигуряваме безплатно, съвременно обучение, както и да разширим програмата и географското си присъствие, търсим и ще се радваме да се свържем със съмишленици и партньори в лицето на училища и успешни местни бизнеси, които припознават образователната ни кауза като своя“, коментира Петър Шарков, ръководител на младежките инициативи на Телерик Академия, по време на конференцията.

Повече за дискутираните теми в рамките на събитието „Образование за професиите на бъдещето“ можете да прочете в статията на Капитал.
26/04/2017

Други избрани новини

16/05/2017

10 медала от НОИТ 2017 завоюваха учениците от младежките инициативи на Телерик Академия

На 14 май във Варна се проведе финалният етап от Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ). В него участие взеха ученици от цялата страна на възраст 12-18 г., които успешно преминаха първите два кръга на състезанието. Въпреки силната конкуренция, възпитаниците на младежките ни инициативи демонстрираха много високо ниво и заслужено си тръгнаха от турнира с 10 медала. Също така, 50% от всички лауреати в НОИТ 2017 са участвали в обучения на Телерик Академия.

27/04/2017

Призови места за учениците от Училищна Телерик Академия на НОИ 2017

Учениците от Училищна Телерик Академия продължават да ни радват със страхотните си резултати. Децата се представиха на много високо ниво в последния кръг на Националната олимпиада по информатика (НОИ) и обраха всички медали в групата на най-малките - Е (4-5 клас). На първо място се нареди Велислав Гърков от София, веднага след него се класира Константин Томов от Варна, а бронзов медал завоюва Деян Деянов Хаджи-Манич също от Варна.

20/03/2017

Петър Шарков ще оглави младежките инициативи на Телерик Академия

Екипът на Телерик Академия продължава да се разраства. Към организацията се присъединява Петър Шарков като ръководител на младежките инициативи на Телерик Академия. На тази позиция той ще отговаря за дългосрочната стратегия за развитието на ученическите инициативи от 1 до 12 клас, както и за ключовите партньорства и връзки с образователните институции и бизнеса.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин