Основателите на Telerik поемат бъдещoто развитие на „Академията на Телерик”
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Основателите на Telerik поемат бъдещoто развитие на „Академията на Телерик”

20/12/2016

Всички обучения ще продължат да се провеждат без промени и прекъсване и през 2017 г. Екипът на инициативата се запазва.

Telerik_Founders

Изключително се вълнуваме да съобщим, че от началото на 2017 г. „Академията на Телерик“ поема по нов вълнуващ път. Инициативата ще бъде отделена от Progress като независима организация, ръководена от четиримата основатели на Telerik - Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев. Вярваме, че най-доброто й бъдеще е именно в ръцете на нейните създатели. 

Промяната няма да се отрази на обучителния процес и екипа на „Академията на Телерик“. Текущите сезони на „Софтуерната академия”, „Училищната академия” и „Детската академия”, включително и програмата с Coder Dojo, ще продължат обученията си в същия безплатен формат и без прекъсване и през 2017 г. Както досега, всички курсове ще се случват в обучителния център в Младост 1А в София, както и в останалите 11 града в страната. 

„Радваме се, че вече можем да отдадем напълно времето и вниманието си на „Академията на Телерик” и със същия хъс, който досега сме посветили на Telerik и Progress, да преследваме каузата й. Имаме много и големи амбиции за бъдещето на Академията и с тази крачка поставяме основата на следващия етап от развитието й,“ сподели Бойко Яръмов. „Нуждата от отлично подготвен, високопродуктивен и адаптивен талант остава на дневен ред и с радост ще си партнираме с останалите инициативи и компании в нашата екосистема, за да можем заедно да подпомогнем ръста на ИТ индустрията посредством качествено технологично образование в България.”

 „Академията на Телерик“ ще продължи да надгражда всичко постигнато дотук. Създадена през 2009 г., тя е един от най-успешните образователни проекти в България. От старта й досега над 11 300 човека са се обучавали присъствено, 42 500 онлайн потребители са ползвали учебните й ресурси, а онлайн библиотеката й от над 3800 видео лекции имат над 5 милиона гледания. 

За последните седем години „Академията на Телерик“ е пионер във въвеждането на нови курсове и програми, като само през 2016 г. стартира заедно с Google първия в България безплатен цялостен курс по дигитален маркетинг, обявява първия в България безплатен курс по Angular 2, въвежда безплатно обучение по програмиране за деца от 1-ви до 3-ти клас в партньорство с CoderDojo и обучава рекорден брой ученици в „Детската академия на Телерик“ – близо 1000 деца от 10 до 12 г. в 11 града в България.

Васил Терзиев, Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев основават Telerik през 2002 г. Само за 12 години те развиват Telerik от български стартъп до водещ глобален доставчик на софтуерни решения с над 700 служители, 11 офиса по цял свят и над 130 хиляди клиенти в 40 хиляди организации, включително 450 от 500-те организации в списъка „Fortune 500®“, както и водещи образователни, държавни и неправителствени институции в 94 страни. През 2014 г. четиримата сключват сделка с глобалната софтуерна компания Progress за придобиването на Telerik - една от най-успешните корпоративни сделки в софтуерната индустрия в Югоизточна Европа.

20/12/2016

Други избрани новини

20/03/2017

Петър Шарков ще оглави младежките инициативи на Телерик Академия

Екипът на Телерик Академия продължава да се разраства. Към организацията се присъединява Петър Шарков като ръководител на младежките инициативи на Телерик Академия. На тази позиция той ще отговаря за дългосрочната стратегия за развитието на ученическите инициативи от 1 до 12 клас, както и за ключовите партньорства и връзки с образователните институции и бизнеса.

10/03/2017

Половината от най-малките участници в Зимните състезания по информатика - възпитаници на Детската Телерик Академия

На 24-26 февруари във Велико Търново се проведоха Зимните състезания по информатика. Близо 60 деца, възпитаници на Детската Телерик Академия се включиха в състезанието. Повече от половината състезатели на възраст 10-13 г. бяха настоящи и пораснали курсисти на инициативата.

09/12/2016

„Часът на програмирането“ в Dojo@TelerikAcademy

На 3 декември по случай глобалния „Час на програмирането“ заедно с CoderDojo България организирахме допълнителна работилница в Dojo@TelerikAcademy за ученици от първи до трети клас. Включиха се над 60 деца, които заедно с менторите разработиха първата си игра.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин