Училищна Телерик Академия в Ловеч и Луковит
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Училищна Телерик Академия в Ловеч и Луковит

26/03/2018

Фондация „Телерик Академия“ стартира две нови школи по програмиране и дигитални технологии за деца в Ловеч и Луковит. Обученията се организират в партньорство с област Ловеч и имат за цел да подготвят учениците от региона за професиите на бъдещето и да ги въоръжат с ключови дигитални умения. Те са насочени към деца в 4-7 клас и ще започнат в началото на учебната 2018-2019 г. Както останалите над 50 школи на Фондация „Телерик Академия“ в 13 града в страната и тези ще бъдат безплатни за младежите и техните родители.

Telerik Kids Academy - Lukovit Announcement

Новината за предстоящите обучения беше обявена официално по време на първия в България граждански диалог на еврокомисаря по въпросите на цифровата икономика и общество Мария Габриел, който се проведе в Луковит. Участие в събитието взеха над 150 души, включително министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, народни представители и кметове на общини.

Peter Sharkov and Maria Gabriel

„Щастлив съм и да съобщя благата вест, която подготвихме за днешния ден – в област Ловеч за пръв път ще отворят врати две пилотни школи, които ще обучават и възпитават деца за професиите на бъдещето – хора, които ще продължат в действие посланията на Мария Габриел. Тези пилотни школи ще бъдат в Луковит и в Ловеч, а дали ще се мултиплицират в другите общини е въпрос на предприемчивост от тяхна страна“, сподели по време на събитието областният управител Георги Терзийски.

„Приветствам горещо тази инициатива на областния управител, която е пример как организации и държавни институции могат да работят заедно, така че младите хора да придобият умения и знания, които ще им отворят пътя към новите възможности, предоставяни от цифровите технологии", коментира Мария Габриел. 

26/03/2018

Други избрани новини

18/04/2018

2/3 от медалистите на НОИ са възпитаници на Училищна Телерик Академия

На 17-18 март 2018 г. в Стара Загора се проведе финалният етап на Националната олимпиада по информатика. Едно от най-важните състезания през годината, което учениците в школите ни по алгоритмично програмиране очакват с нетърпение. Усърдната им подготовка и упорит труд през изминалите месеци дадоха отличен резултат.

27/03/2018

Учител по призвание

За Петя Миронова преподаването винаги е било най-желаната професия. Затова веднага след като завършва висшето си образование, става учител по информатика и ИТ в родния си град Враца. Това че трябва непрекъснато да усъвършенства и повишава знанията си и да е в крак с динамично променящите се технологии, за да поддържа високо ниво на преподаване, я мотивира още повече.

14/02/2018

„Знаещи, уверени и вдъхновени за предизвикателства – нашите ученици“

Срещаме ви с един изключително активен преподавател от мрежата на Фондация „Телерик Академия“ - Венелин Николов, който подготвя състезатели за национални турнири, води трейнинги на други учители и с лекота успява да запали интереса на децата към програмирането и роботиката.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин