10 медала от НОИТ 2017 завоюваха учениците от младежките инициативи на Телерик Академия
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

10 медала от НОИТ 2017 завоюваха учениците от младежките инициативи на Телерик Академия

16/05/2017

На 14 май във Варна се проведе финалният етап от Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ). В него участие взеха ученици от цялата страна на възраст 12-18 г., които успешно преминаха първите два кръга на състезанието. Въпреки силната конкуренция, възпитаниците на младежките ни инициативи демонстрираха много високо ниво и заслужено си тръгнаха от турнира с 10 медала. Също така, 50% от всички лауреати в НОИТ 2017 са участвали в обучения на Училищна Телерик Академия.

В първата състезателна група (5-8 клас) ученици от Детската Телерик Академия завоюваха 3 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал, както и много грамоти за отлично представяне.

Telerik Kids Academy NOIT 2017

При по-големите състезатели (9-12 клас) – петима ученика, които в момента участват или по-рано са се обучавали в Училищна Телерик Академия, завоюваха призови места. С 2 златни медали си тръгна Антон Колов, злато получи и Елизар Емануилов. Сребърни медали заслужиха Ивета Македонска и Звездин Бесарабов, а с бронз си тръгна Йоан Маринов.

NOIT 2017

Мотивацията и успехите на учениците ни вдъхновяват да бъдем изцяло отдадени на каузата да подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето. Щастливи сме, че от старта на младежките инициативи на Телерик Академия през 2010 г. до днес над 6 500 ученици са се обучавали присъствено на програмиране и дигитални технологии при нас и с пълна сила продължаваме обученията.

16/05/2017

Други избрани новини

14/06/2017

Над 2000 младежи се обучаваха в Телерик Академия през учебната 2016-2017 г.

През учебната 2016-2017 г. в младежките ни инициативи безплатно обучение по програмиране и дигитални умения са преминали над 2 хил. ученици от 1-ви до 12-ти клас. Близо три-четвърти от участниците са на възраст между 7 и 12 г. и са направили своите първи стъпки в света на технологиите с помощта на 36-те ни школи в 11 града в страната.

12/06/2017

Даниела Христова: „Училищна Телерик Академия откри таланта на моето дете, шлифова го и продължава да го извайва, докато един ден не заблести“

За да ви запознаем с вдъхновяващите постижения на учениците и усилията зад тях, стартираме поредицата „Детски истории“. В нея ще ви представяме разкази на деца, родители и преподаватели, част от общността на Училищна Телерик Академия. В първата ни история ви срещаме с Даниела Христова, майката на 10-годишния младеж Максим, който от септември 2016 г. се обучава в Училищна Телерик Академия в София.

27/04/2017

Призови места за учениците от Училищна Телерик Академия на НОИ 2017

Учениците от Училищна Телерик Академия продължават да ни радват със страхотните си резултати. Децата се представиха на много високо ниво в последния кръг на Националната олимпиада по информатика (НОИ) и обраха всички медали в групата на най-малките - Е (4-5 клас). На първо място се нареди Велислав Гърков от София, веднага след него се класира Константин Томов от Варна, а бронзов медал завоюва Деян Деянов Хаджи-Манич също от Варна.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин