Национален пролетен турнир по информатика
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Национален пролетен турнир по информатика

14/05/2018

Феноменално представяне на възпитаниците на Училищна Телерик Академия по време на Националния пролетен турнир по информатика. 70% от всички медалисти от турнира са настоящи ученици или са се подготвяли в школите на Фондация „Телерик Академия“ по алгоритмично програмиране в страната. По-голямата част от грамотите за отлично представяне (76%) също бяха спечелени от наши възпитаници.

Национален пролетен турнир по информатика 2018

Състезанието се състоя на 20-22 април във Велико Търново. Вижте и акцентите от него:

Група Е (5 клас)
Три златни медала спечелиха възпитаниците ни Калоян Димитров от София, Веселин Маркович и Мария Тодорова от Варна в група Е (5 клас). Наши ученици си тръгнаха с 11 грамоти за отлично представяне от общо 13 в тази категория.

Група D (6-7 клас)
Тук младежите завоюваха общо 8 златни отличия. Това са обучаващите се в момента в Академията: Ясен Пенчев от Габрово, Александър Янев, Борис Стоянов, Константин Томов, Никола Николов и Огнян Арсов от Варна, както и преминалите вече през програмата участници Александра Игнатова и Мартина Маркова.

Пролетен турнир по информатика - група Е


Група C (
8 клас)
Осмокласникът Виктор Кожухаров, който преди години прави първите си стъпки в областта на програмирането в школите на Училищна Телерик Академия, завоюва сребърен медал от Пролетния турнир по информатика.

Група B (9-10 клас)
Четири златни медала спечелиха порасналите ни вече ученици Стоян Малинин, Станислав Николов, Антъни Господинов и Добрин Башев. В тази категория близо 90% от грамотите за отлично представяне бяха връчени на наши възпитаници.

Група А (11-12 клас)
Гордеем се да видим и сред най-големите медалисти младежи, които са се подготвяли в областта на състезателното програмиране в Академията. Сред победителите са Иван Иванов, Виктор Терзиев, Радослав Димитров, Иван Ганев, Захари Маринов и Александър Кръстев.

Разбира се, резултатите от състезанията не са единствен измерител за успехите на учениците. Но те ясно демонстрират високия потенциал, който те имат, стига да получат вдъхновяващо, практическо и съвременно обучение. 

Пълното класиране от Националния пролетен турнир по информатика може да бъде намерено тук.

14/05/2018

Други избрани новини

27/06/2018

Над 1400 деца от цялата страна се обучаваха в Училищна Телерик Академия през 2017-2018 г.

Над 1400 деца и младежи от 12 града в България са се обучавали безплатно на програмиране и дигитални технологии в Училищната Телерик Академия през учебната 2017-2018 г. Приемът за следващата учебна година ще стартира в края на лятото.

19/06/2018

Над 100 деца участваха в състезанието по разработка на игри на Академията

На 16 юни в обучителния ни център в Campus X в кв. Младост в София, проведохме първото ни годишно състезание по разработка на компютърни игри за деца в 4-12 клас. В състезанието участие взеха над 100 ученици, преминали присъствено обучение по програмиране и разработка на игри в Младежката Телерик Академия в София през учебната 2017-2018 г.

18/04/2018

Програмирането – интерактивно и интересно

Срещаме ви с Атанас Вълчев, който е шестокласник в ППМГ „Гео Милев“ и за втора поредна година участва в школата на Училищна Телерик Академия в Стара Загора с ръководител Живка Стойчева. Натрупал сериозни познания и опит в рамките на програмата, Атанас разказва за своето обучение.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин