Над 100 деца участваха в състезанието по разработка на игри на Академията
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Над 100 деца участваха в състезанието по разработка на игри на Академията

19/06/2018

Само какъв уикенд! На 16 юни в обучителния ни център в Campus X в кв. Младост в София, проведохме първото ни годишно състезание по разработка на компютърни игри за деца в 4-12 клас.

В състезанието участие взеха над 100 ученици, преминали присъствено обучение по програмиране и разработка на игри в Младежката Телерик Академия в София през учебната 2017-2018 г.

Учениците разполагаха с пет астрономически часа, за да създадат самостоятелно или в екип от двама души компютърна игра. Състезателите бяха разделени в три категории – бял, зелен и черен нинджа колан, спрямо възрастта и нивото си на подготовка. Експертно жури определи победителите, а участниците с най-добрите решения, получиха грамоти и специални награди.

game dev competition telerik academy school

Първо място в категория „Бял колан“ завоюва дванайсетгодишният Теодор Тотев. В неговата 2D игра участникът се превъплъщава в нинджа, която трябва да спаси света от злодеи. На първо място в категория „Зелен колан“ се нареди Кирил Алексиев на 13 г. с 3D игра в мултиплейър режим, при която всеки участник се стреми да надвие останалите. Победители в категория „Черен колан“ бяха Никола Павловски и Славчо Абрашев на 15 г. Съвместно двамата  разработиха интерактивен лабиринт с постоянно нарастващи  скорост и сложност на препятствията.

„С обученията на Младежката Телерик Академия и съпътстващи събития като настоящото целим да насърчим и подпомогнем учениците да израснат от потребители на технологиите и игрите в техни създатели. Фактът, че пилотното състезание по разработка на игри беше толкова мащабно и успешно, е ясен показател за големия интерес от страна на децата към интерактивния практически метод на преподаване в Академията“, коментира Петър Шарков, ръководител на Младежката Телерик Академия.


game dev competition - telerik academy school

Състезанието се организира по повод края на учебната година в Младежката Телерик Академия в София. То подпомага учениците да развият практически опит в областта на програмирането и да подобрят уменията си за работа в екип и индивидуално, както и презентационните си умения. Предвижда се събитието да се организира ежегодно, а форматът му да бъде разширен, за да обхване и учениците от школите на Академията в страната.

Младежката Телерик Академия

Младежката Телерик Академия организира обучения  по дигитални науки, програмиране и разработка на игри за ученици от всички възрасти в общо 54 групи в 12 града в страната. Само в София през учебната 2017-2018 г. безплатно в Академията са се обучавали над 700 деца и младежи от първи до дванайсети клас.  

19/06/2018

Други избрани новини

11/07/2018

Много повече от обучение по програмиране

В шести клас Йоан Иванов започва да се обучава в школата по разработка на игри на Училищната Телерик Академия. Въпреки че математиката не е любимият му предмет в училище и че има дислексия, това не го спира да се представя отлично в програмата ни. Защо Йоан се запалва по програмирането и как обучението му в Академията развива много други негови интереси и умения, разказва неговата майка Аделина Банакиева.

27/06/2018

Над 1400 деца от цялата страна се обучаваха в Училищна Телерик Академия през 2017-2018 г.

Над 1400 деца и младежи от 12 града в България са се обучавали безплатно на програмиране и дигитални технологии в Училищната Телерик Академия през учебната 2017-2018 г. Приемът за следващата учебна година ще стартира в края на лятото.

14/05/2018

Национален пролетен турнир по информатика

Феноменално представяне на възпитаниците на Училищна Телерик Академия по време на Националния пролетен турнир по информатика. 70% от всички медалисти от турнира са настоящи ученици или са се подготвяли в школите на ни по алгоритмично програмиране в страната.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин