Програмирането – интерактивно и интересно
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Програмирането – интерактивно и интересно

18/04/2018

Срещаме ви с Атанас Вълчев, който е шестокласник в ППМГ „Гео Милев“ и за втора поредна година участва в школата на Училищна Телерик Академия в Стара Загора с ръководител Живка Стойчева. Натрупал сериозни познания и опит в рамките на програмата, Атанас разказва за своето обучение.

Telerik Kids Academy Student

„В началото програмирането беше  напълно нова и непозната материя. Не беше лесно, но точно това ме заинтригува и стимулира да продължа. Занятията в школата на Училищна Телерик Академия са много интересни, а материалът се поднася с примери, близки до нас. Понякога подскачаме или клякаме, за да демонстрираме, например,  цикличен процес.

Освен това с останалите ученици в школата станахме един отбор и си помагаме постоянно. С моя съученичка, която също като мен е втора година в школата, разработихме проект за Националната олимпиада по информационни технологии на тема „Математиката и аз“. Проектът включва състезателни задачи за 4-ти клас и използва Visual Basics for Applications, който изучавахме именно в Академията.

Светът на математиката и информатиката за мен и съучениците ми е интересен и забавен. Харесва ни да сме в школата и тази година с още по-голямо желание се записахме за второ ниво, защото вече имаме ясна представа какво ни предстои и искаме да научим повече.

Благодаря на Фондация „Телерик Академия“ за предоставената възможност!“
Атанас Вълчев, ученик в 6-ти клас в гр. Стара Загора

18/04/2018

Други избрани новини

19/06/2018

Над 100 деца участваха в състезанието по разработка на игри на Академията

На 16 юни в обучителния ни център в Campus X в кв. Младост в София, проведохме първото ни годишно състезание по разработка на компютърни игри за деца в 4-12 клас. В състезанието участие взеха над 100 ученици, преминали присъствено обучение по програмиране и разработка на игри в Младежката Телерик Академия в София през учебната 2017-2018 г.

14/05/2018

Национален пролетен турнир по информатика

Феноменално представяне на възпитаниците на Училищна Телерик Академия по време на Националния пролетен турнир по информатика. 70% от всички медалисти от турнира са настоящи ученици или са се подготвяли в школите на ни по алгоритмично програмиране в страната.

18/04/2018

2/3 от медалистите на НОИ са възпитаници на Училищна Телерик Академия

На 17-18 март 2018 г. в Стара Загора се проведе финалният етап на Националната олимпиада по информатика. Едно от най-важните състезания през годината, което учениците в школите ни по алгоритмично програмиране очакват с нетърпение. Усърдната им подготовка и упорит труд през изминалите месеци дадоха отличен резултат.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин