Над 1400 деца от цялата страна се обучаваха в Училищна Телерик Академия през 2017-2018 г.
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Над 1400 деца от цялата страна се обучаваха в Училищна Телерик Академия през 2017-2018 г.

27/06/2018

Над 1400 деца и младежи от 12 града в България се обучаваха безплатно на програмиране и дигитални технологии в Училищната Телерик Академия през учебната 2017-2018 г. Приемът за следващата учебна година ще стартира в края на лятото.

Училищната Академия, в която от 2010 г. до днес безплатно са се обучавали над 8 500 младежи, е насочена към учениците от 1 до 12 клас. Инициативата цели да подготви следващото поколение за професиите на бъдещето със специализирани програми по състезателно и приложно програмиране, разработка на игри и дигитални науки. Програмите се провеждат с подкрепата на Фондация „Америка за България“, присъствено в 54 школи в 12 града в страната.

Telerik Academy School - Kids

„Радваме се да видим, че интересът към обученията ни расте с всяка следваща година. Все по-често получаваме и запитвания за откриване на школи в градове, които все още не са част от мрежата ни. Целейки да запазим програмите безплатни за децата и същевременно да разширим мащаба и да добавим нови райони, продължаваме да търсим подкрепата на бизнеса, неправителствени организации, общини и родители“, коментира Петър Шарков, ръководител на Училищната Телерик Академия.

Работилници за 1-3 клас

Над 140 деца на възраст 7-9 г. участваха в интерактивните работилници по програмиране на Училищната Академия и CoderDojo България. В рамките на инициативата те се научиха да създават уебсайтове, приложения и игри под менторството на опитни доброволци. Същевременно с шест еднократни отворени събития в обучителния център на Академията в София други над 500 деца успяха за първи път да се докоснат до света на програмирането.

Програми за 4-7 клас

През изминалата година още над 1100 ученици на възраст 10-14 г. се обучаваха в школите на Училищната Телерик Академия, които се провеждаха в 12 града. Те преминаха през задълбочени курсове по състезателно програмиране, разработка на игри и дигитални науки. Академията традиционно подготвя много от шампионите на националните турнири по информатика. И тази година, близо 70% от състезателите в категория 4-7 клас през учебната 2017-2018 г. са нейни възпитаници. Същевременно шест от осемте медалисти от първата Европейска младежка олимпиада по информатика – eJOI, са стартирали своята подготовка в Академията.

Telerik School Academy

Обучения за 8-12 клас

За първа година гимназиалните ученици имаха възможност да избират между три програми на Училищната Телерик Академия в София: дигитални науки, приложно програмиране с един от най-използваните в глобален мащаб езици – Java, и разработка на игри. В обученията участваха 170 младежи. Възпитаници на Академията завоюваха 70% от медалите и почетните грамоти за отлично представяне на националните състезания по информатика в категориите за 8-12 клас.

Нови програми

През учебната 2017-2018 г. Академията разшири обхвата на обученията си, като въведе изцяло нова програма по дигитални науки (Digital Science) за деца и младежи. Близо 200 ученици от София, Враца, Габрово и Разград преминаха програмата, придобивайки ключови умения за успешна реализация в дигиталната икономика.

27/06/2018

Други избрани новини

05/09/2018

Стартираме 65 безплатни школи по програмиране и дигитални науки в 15 града в страната

На 3 септември стартира приемът за новата учебна година в Училищна Телерик Академия. Предстоят нови безплатни обучения по програмиране и дигитални науки за ученици от всички възрасти в рекордните 65 школи в 15 града в страната.

11/07/2018

Много повече от обучение по програмиране

В шести клас Йоан Иванов започва да се обучава в школата по разработка на игри на Училищната Телерик Академия. Въпреки че математиката не е любимият му предмет в училище и че има дислексия, това не го спира да се представя отлично в програмата ни. Защо Йоан се запалва по програмирането и как обучението му в Академията развива много други негови интереси и умения, разказва неговата майка Аделина Банакиева.

19/06/2018

Над 100 деца участваха в състезанието по разработка на игри на Академията

На 16 юни в обучителния ни център в Campus X в кв. Младост в София, проведохме първото ни годишно състезание по разработка на компютърни игри за деца в 4-12 клас. В състезанието участие взеха над 100 ученици, преминали присъствено обучение по програмиране и разработка на игри в Младежката Телерик Академия в София през учебната 2017-2018 г.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин