Cargill България: Образованието е най-важната стъпка към успешна кариера
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Cargill България: Образованието е най-важната стъпка към успешна кариера

21/08/2023

“Като ученичка, не бях сигурна  как точно ще се развия професионално”, казва Катерина Русева, изпълнителен директор на Cargill България. „Но винаги съм вярвала, че образованието е първата и най-важна стъпка към успешна кариера. В Cargill знаем това и инвестираме в младите хора“, допълва още тя. 

Световен гигант в агро бизнеса и вековна история, Cargill поставя на първо място грижата към хората и обществата, в които развива бизнеса си по целия свят. За 16 години на българския пазар, Cargill е приоритизирал образованието като сектор, в който може да помага за развитието на млади хора в различни региони от страната.

През учебната 2022-2023 година, Cargill и Училищна Телерик Академия си партнираха за организирането и провеждането на школа във Видин, където 33 ученика от 8 до 11 клас получиха безплатно обучение по „Уеб програмиране“.

„Определено след участието ми в школата на Училищна Телерик Академия, професионалното ми развитие ще е свързано с уеб програмиране. Обучението много ми помогна, защото преди да започна да посещавам академията не знаех нищо за уеб програмирането. Сега то ме насочи какво да продължа да уча, след като завърша 12-и клас.“, споделя ученик от 10-и клас.

По време на обучението по „Уеб програмиране“ учениците разбират кои са принципите на съвременния уеб дизайн. Също така усвояват основните концепции в уеб програмирането, докато създават красиви и интерактивни уеб страници. По този начин те са в крак с новостите в уеб програмирането и превръщат идеите си в съвременни и функционални уебсайтове и приложения.

„Cargill е силно ангажиран с развитието на дигиталните технолигии и иновациите като вижда в тях ключ за разрешаването на глобални проблеми. Давайки знания на младите хора, ние им даваме ключа към по-добро бъдеще“, казва още Катерина Русева.

Ако и ти искаш да подкрепиш отварянето на школи в страната през следващата учебна година, се присъедини към каузата още сега!

Ако искаш да вземеш участие в обученията на Училищна Телерик Академия, се запиши във формата ни за интерес

21/08/2023

Други избрани новини

13/10/2023

Strypes Group: Училищна Телерик Академия е прозорецът на следващото технологично поколение към света на компютърните науки

Strypes Group са дългогодишни партньори на Училищна Телерик Академия. През учебната 2023-2024 те подпомагат програмите в София, Пловдив и Варна, а защо за поредна година избират да са част от инициативата, разказва Ивайло Янев, Маркетинг Мениджър в компанията.

18/09/2023

Александър Бекяров: Една добре обмислена идея, има силата да промени света!

За втора поредна година HP Inc. Bulgaria са партньор на Училищна Телерик Академия. Благодарение на тяхната подкрепа откриваме част от школите във Велико Търново, Казанлък, Пазарджик и София.

21/07/2023

Какво постигна Училищна Телерик Академия през 2022-2023 г. [инфографика]

Над 3000 деца и младежи се запознаха с различни аспекти на програмирането и дигиталните технологии по интересен и достъпен начин, като развиха и надградиха ключови за успеха си дигитални умения. Научете повече за ефекта от програмите ни в нашата инфографика.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин