LimeChain: програмирането дава възможност на децата да успеят в утрешния ден
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

LimeChain: програмирането дава възможност на децата да успеят в утрешния ден

12/05/2022

LimeChain

Основана през 2017 г., днес LimeChain е сред водещите софтуерни компании в разработката на проекти в сферата на блокчейн технологиите. Екипът им е формиран от четирима приятели, които вярват в развитието и приложението на блокчейн индустрията.

Само за няколко години, те стават признати като един от пионерите в региона и работят активно с клиенти от България, Швейцария, Австрия, Норвегия, Германия, Северна Америка, Азия, Австралия и др.

Днес това е компания с над 90 човека екип, като може би около 60 от тях са с техническа насоченост.

А ние сме повече от щастливи да ги наречем наши партньори!

Вече втора година подкрепяте дейността на Училищна Телерик Академия. Какво мотивира желанието ви да си партнирате с нас?

Решението да подкрепим Училищна Телерик Академия бе напълно естествено за нас, тъй като вярваме в нуждата от качествено дигитално образование. Същевременно, бъдейки двигателя, който подготвя поколенията за бъдещето в последните 12 години, Академията се е доказала се като лидер в научните образователни инициативи.

Важно ли е децата да учат програмиране и дигитални технологии от ранна възраст?

Ние смятаме, че уменията, които програмирането развива дават възможност на децата да успеят в утрешния ден. То дава свободата на следващите поколения да бъдат откриватели, които независимо от кариерния си път, сами да избират бъдещето си.

LimeChain-conference

Как според вас Училищна Телерик Академия допринася за успешната реализация на децата?

Учениците развиват не само така желаните технологични умения, но и също така са усещат по-подготвени затова как да продължат своето образование, да подобрят логическото мислене и да открият какво е интересно за тях.

От какви качества ще имат нужда децата и от какви квалифицирани кадри има нужда бизнесът Ви?

Най-ключовите качества са децата да могат да общуват един с друг и да се научат как да мислят. Тези умения, независимо от сферата на работа, са фундаментални затова да имаме поколение, което да посреща предизвикателствата на бъдещето с лекота.

Ние не вярваме в така наречената tech as a religion максима, според която хората трябва да бъдат избирани въз основа на специфични технически познания или програмен език. Това, което по-скоро се фокусираме е способността да се мисли по децентрализиран начин.

LimeChain-team

Имате ли стажантски програми с насоченост към развитие на учениците?

Точно в момента нямаме такава възможност, но една от целите, които сме си поставили за следващата година е да разработим подходящи стажантски програми за учениците в горните класове и студенти. 

Вярваме, че с общи усилия можем да предоставим безплатно обучение за над 2900 деца през 2022-2023 г. Ако и ти искаш да подкрепиш отварянето на поне 130 школи в страната през следващата учебна година, се присъедини към каузата още сега!

Ако искаш да вземеш участие в обученията на Училищна Телерик Академия, се запиши във формата ни за интерес още сега. 

12/05/2022

Други избрани новини

08/06/2022

Еконт: качественото и иновативно образование е в основата на това да живеем добре и уредено

За трета поредна година имаме щастието да наречем Еконт наши партньори и съмишленици. В следващите редове Венцислава Николова, Ръководител "Подбор и Център за знание" ни споделя за мотивацията да си партнират с нас, наблюденията на компанията за дигиталната грамотност в страната и как виждат бъдещето развитие на технологиите.

02/06/2022

Фондация "Лъчезар Цоцорков": технологиите в голяма степен формират света, в който живеем днес

Днес ти споделяме нашия разговор със Стоян Фълджийски, Програмен мениджър „Образование" в Семейната Фондация „Лъчезар Цоцорков“. Тя е основана през 2019 г., като частна фондация, чиято основна цел е да допринася за благополучието на българското общество. Виж какво ни сподели организацията за дейността си, желанието да си партнират с нас и ролята на дигиталните технологии днес и в бъдеще.

11/05/2022

Software AG: какво ни сподели една от първите софтуерни компании в света

Software AG e продуктова компания и е основана е през 1969 г. в Германия, а продуктите й участват в ежедневието на почти всеки човек на планетата. Днес те срещаме с Веселин Александров, управител на Software AG България, който ще ни разкаже малко повече за компанията и нейната дейност.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин