Как да подадете кандидатурата на детето си в Училищна Телерик Академия? [2020-2021 г.]
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Как да подадете кандидатурата на детето си в Училищна Телерик Академия? [2020-2021 г.]

01/09/2020

Admission at Telerik Academy School

Насоки за родители

От днес (01/09) стартира приемът ни за учебната 2020-2021 година. Ако искате да подготвите детето си за професиите на бъдещето, в Училищна Телерик Академия ще намерите специализирани за всяка възраст програми, които да го въоръжат с нужните дигитални умения.

Предвиждаме безплатни обучения по програмиране и дигитални науки в 110 школи в 33 града в страната за 2000 ученици в 1-12 клас. За да бъде вашето дете едно от тях, кандидатствайте онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия още сега. Приемът е отворен до 11 октомври и не изисква предишни ИТ познания.

Обученията ще стартират в началото на ноември и ще се провеждат до юли 2021 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Изборът от програми за учениците в 4-12 клас е между 7 интерактивни програми в областта на дигиталните технологии и програмирането, всяка с продължителност 100 учебни часа и отговаряща на тяхната възраст и интереси. За най-малките (1-3 клас) са предвидени работилница по програмиране в София в партньорство с CoderDojo Bulgaria.

Ето как всяко дете да кандидатства в Училищна Телерик Академия в няколко лесни стъпки.

1. Избор на най-подходящата програма

Спрямо възрастта на детето ви, разгледайте какви програми са налични във вашия град.

Правилният избор на програма е от ключово значение, за да има детето  дългосрочен интерес към занятията и материала. Ако в във вашия град има няколко програми, разгледайте нашите насоки за родители, преди да изберете най-подходящата.

  • „Дигитални науки“ (4-7 и 8-12 клас), където разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват – встъпителна за останалите ни програми;
  • „Разработка на игри“ (4-7 и 8-12 клас), в която се научават да програмират докато създават компютърни игри;
  • „Алгоритмично програмиране“ (4-7 клас), където усвояват задълбочени познания по програмиране, развиват логическото си мислене и се подготвят за състезания по информатика;
  • „Уеб програмиране“ (4-7 и 8-12 клас), в която се научават да създават първите си сайтове.
  • За най-малките (1-3 клас) са предвидени работилница по програмиране в София в партньорство с CoderDojo Bulgaria.

Важно е да знаете, че всеки ученик може да се обучава само в една от програмите ни през учебната година. При желание и интерес, догодина може да кандидатства за друга. 

2. Попълване на онлайн форма за кандидатстване

След като изберете програма, е необходимо да подадете кандидатура, като натиснете бутона „Кандидатствай“ на нашия сайт.

Ако имате няколко деца, които искат да се обучават при нас, за всяко от тях е нужно да създадете отделен профил с индивидуален имейл, който да следите активно. Този имейл адрес ученикът ще използва при всяко ново кандидатстване и до края на обучението си при нас, ако бъде приет.

За да завършите успешно регистрацията, трябва да попълните всички полета. След успешно попълване на формата за кандидатстване на екрана ще стигнете до стъпка „Поздравления“, съдържаща информация за избраната от вас школа и входен изпит. На имейл адреса, с който е направена регистрацията, ще получите съобщение с потвърждение за успешна регистрация.

3. Преминаване на входен изпит

Предварителна подготовка за входния изпит за Училищна Телерик Академия не е нужна, защото за нас е от значение да видим как децата естествено се справят с поставените задачи.

От кандидатите не се изискват и предварителни познания по програмиране. Учениците в 4-7 и 8-12 и  клас е необходимо да кандидатстват през сайта на Училищна Телерик Академия и да се явят на входен изпит онлайн до 11 октомври. Изпитът включва 30 логически задачи под формата на тест и е с продължителност 45 мин. Може някои тестове да изглеждат по-кратки, защото имат задачи с едно условие с няколко под-въпроса. Всеки кандидатстващ може да се яви само един път. Веднъж стартиран изпитът,  той не може да бъде спрян или взет повторно.

Запознайте се с вида на изпита и задачите в него, като  разгледате примерните типове въпроси:

4. Резултати и класиране

Броят точки, получени на теста, ще е наличен в профила на детето до един ден след изпита. Той е само информативен. Класирането се извършва спрямо резултатите на всички явили се и наличните свободни места в групата, за която кандидатства. Класирането ще бъде оповестено след 20 октомври, като ще получите подробна информация на имейл адреса, който сте посочили при кандидатстване.

Надяваме се, че съветите ни са били полезни и очакваме с нетърпение кандидатурата на детето ви!

Повече информация за програмите и приемът в тях може да получите по време на безплатния ни уебинар на 10 септември от 18:30 ч.

01/09/2020

Други избрани новини

29/09/2020

Защо да учиш алгоритмично програмиране?

Чудиш се дали алгоритмичното програмиране е за теб? Юлия Димитрова е преподавател по информатика и ИТ с изключителен опит. От 20 години тя подготвя състезатели по програмиране и е обучила над 200 деца. В следващите редове тя ще ти разкаже малко повече за програмата на Училищна Телерик Академия и тайните на алгоритмичното програмиране.

28/09/2020

Защо да учиш дигитални науки?

Независимо дали ще избереш да се занимаваш с програмиране или да се развиваш в друга област, уменията да управляваш дигиталните технологии и да пишеш код, ще ти помогнат да си намериш перспективна и интересна работа и да се превърнеш в предпочитан специалист. Как може да стане това?

19/08/2020

Какво постигна Училищна Телерик Академия през 2019-2020 г. [инфографика]

Вече 10 г. подготвяме следващите поколения за дигиталните професии на бъдещето с програми по алгоритмично програмиране, разработка на игри, дигитални науки и уеб програмиране. Обучили сме над 12 000 ученици, като през учебната 2019-2020 г. достигнахме рекордните 2 000 деца в 102 школи. Научете повече за ефекта от програмите ни в нашата инфографика.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин