„Детската академия на Телерик“ спечели първа награда на Forbes Business Awards
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

„Детската академия на Телерик“ спечели първа награда на Forbes Business Awards

13/01/2016

Отличието е за приноса на образователната инциатива към обществото в България

Радваме се да споделим, че Telerik, a Progress company, стана победител в категория „Обществена дейност“ на Forbes Business Awards, ежегодните награди на българското издание на сп. Forbes. Компанията получи отличието за приноса си към обществото с „Детската академия на Телерик“. Наградата е признание за усилията на екипа и преподавателите в инициативата.

Boyko_IaramovБойко Яръмов, съосновател на Telerik и ръководител на „Академията на Телерик“, получава наградата

От създаването на „Детската академия на Телерик“ през 2011 г. досега близо 3000 деца са участвали в безплатните обучения. През годините инициативата организира курсове в редица български градове и дава възможност на деца от цяла България да се запознаят с програмирането и технологиите. Чрез интересна и адаптирана към нуждите на децата учебна програма инициативата събужда интереса им към програмирането и те започват сами да създават софтуерни програми. 

Безспорен е приносът на „Детската академия на Телерик“ към подготовката на състезатели по информатика в България. Големият интерес към инициативата още при стартирането й води до значително увеличение на участниците в националните състезания по информатика. Към момента над половината (54%) от класираните ученици на възраст между 10 и 12 години в Националната ранглиста на България се обучават в инициативата. 

Наградата на Forbes е поредното отличие за "Академията на Телерик", част от която е „Детската академия на Телерик“. Тя е признание за приноса и инвестицията на Telerik, a Progress company, в обществото и образованието по софтуерно инженерство в България.

13/01/2016

Други избрани новини

04/02/2016

„Дни на отворените врати“ в София на 13 и 14 февруари

Каним ви да се включите в „Дни на отворените врати“ в школата на „Детската академия на Телерик“ в София на 13 и 14 февруари 2016 г. По време на събитието ще присъствате на открити уроци по програмиране, ще разгледате компютърни игри и софтуерни програми, създадени от учениците, и ще се запознаете с преподавателите в програмата. Събитието е насочено към деца, които искат да учат програмиране, и техните родители.

03/02/2016

Нов прием в „Детската академия на Телерик“ в София

Школата на „Детската академия на Телерик“ в София стартира прием на ученици от 4-ти до 6-ти клас за нови безплатни обучения по програмиране, които ще започнат на 20 и 21 февруари 2016 г. Необходимо е децата, желаещи да се включат, да се регистрират на нашия уебсайт и да се явят на приемен изпит. Крайният срок за кандидатстване е 17 февруари 2016 г.

03/12/2015

Първи места на Националния есенен турнир по информатика

Отличните резултати, които учениците в „Детската академия на Телерик“ постигнаха на първото ни тренировъчно състезание, дадоха ясен знак да очакваме медали на Националния есенен турнир по информатика. Отличията не закъсняха.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин