Първи места на Националния есенен турнир по информатика
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Първи места на Националния есенен турнир по информатика

03/12/2015
Всички състезатели от 1-во до 8-мо място в група Е се обучават в „Детската академия на Телерик“

Отличните резултати, които учениците в „Детската академия на Телерик“ постигнаха на първото ни тренировъчно състезание, дадоха ясен знак да очакваме медали на Националния есенен турнир по информатика. Отличията не закъсняха. Турнирът, който се проведе на 28 и 29 ноември в Шумен, приключи с много медали и грамотиза малките ни програмисти.

Шампионите 
Изключително горди сме с успеха на учениците ни в състезателна група Е (4 и 5 клас), които завоюваха първо, второ и трето място. 

Първо място: Васил Кръстенов (школа Пловдив с ръководител Цветана Димитрова)
Второ място: Огнян Арсов (школа Варна с ръководител Юлия Димитрова)
Трето място: Александър Георгиев (школа Пловдив с ръководител Цветана Димитрова)
Трето място: Михаил Кирков (школа Плевен с преподавател Петя Христова)

Класираните на първите осем места състезатели в група Е се обучават в „Детската академия на Телерик“. Поздравяваме малките програмисти и техните преподаватели за успеха им. 

Telerik_Kids_Academy_Plovdiv

Състезателите от школата на „Детската академия на Телерик“ в Пловдив с техния преподавател - Цветана Димитрова

Как подготвяме учениците за националните състезания
Ключов момент от обучението в „Детската академия на Телерик“ са редовните тренировъчни състезания по информатика. Пет пъти в годината те поставят децата в реални състезателни условия, със задачи, близки тези на националните състезания. 

Всяко състезание включва по три задачи за три нова – съответно за 4, 5 и 6 клас, и се провежда едновременно онлайн в цялата страна. Решенията се оценяват автоматично в реално време от състезателната система на „Академията на Телерик“. Първото тренировъчно състезание през учебната 2015-2016 се проведе седмица преди Международния турнир по информатика. Задачите не затрудниха учениците и 147 от общо 360 участници ги решиха без грешка. Следващото състезание ще бъде през януари.

03/12/2015

Други избрани новини

03/02/2016

Нов прием в „Детската академия на Телерик“ в София

Школата на „Детската академия на Телерик“ в София стартира прием на ученици от 4-ти до 6-ти клас за нови безплатни обучения по програмиране, които ще започнат на 20 и 21 февруари 2016 г. Необходимо е децата, желаещи да се включат, да се регистрират на нашия уебсайт и да се явят на приемен изпит. Крайният срок за кандидатстване е 17 февруари 2016 г.

13/01/2016

„Детската академия на Телерик“ спечели първа награда на Forbes Business Awards

Радваме се да споделим, че Telerik, a Progress company, стана победител в категория „Обществена дейност“ на Forbes Business Awards, ежегодните награди на българското издание на сп. Forbes. Компанията получи отличието за приноса си към обществото с „Детската академия на Телерик“. Наградата е признание за усилията на екипа и преподавателите в инициативата.

30/10/2015

440 деца са приети в „Детската академия на Телерик“

С изключителен интерес започна петият сезон на „Детската академия на Телерик“ в цялата страна. Общо 440 ученици на възраст от 10 до 12 г. бяха приети да се обучават в 15 курса в 10 града след явяване на входен изпит. Обучението по програмиране, което е напълно безплатно, започна в началото на октомври.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин